Ankieta: Czy zagrasz w No Man's Sky
Tak kupię od ręki.
Nie szkoda mi kasy na ten kicz.
Poczekam na opinie innych.
[Wyniki ankiety]

No Man's Sky - dyskusja ogólna
Są ludzie zadowoleni z faktu, że wyszła.

Tak jak pisałem - nie śledziłem każdego zdania dewelopera, żeby go później łapać za słówka.

Przychodzi mi na myśl taka oczywista Smile analogia:

Mam proszek, który pierze mi majty w 60 stopniach. Koledzy mówili, że powinien prać w 40, ale zostają mi wtedy brzydkie ślady, więc piorę w 60.

Niektórzy odsyłają ten proszek ze skargami do producenta, ja jednak dalej go używam, dopóki nie wyjdzie taki, który sprawdza się w 40.

Bo lubię mieć czyste majty...
Odpowiedz
Ale nuuudne te wasze posty, ja czekam, aż ktoś napisze, że po elite docenia nms i wykaże wyższość nms nad elite Wink
Odpowiedz
(17.08.2016, 11:57 UTC)Calvarian napisał(a): Ale nuuudne te wasze posty, ja czekam, aż ktoś napisze, że po elite docenia nms i wkaże wyższość nms nad elite Wink

@Calvarian za miesiąc, rok... Wink

[Obrazek: 65874759.jpg]
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
(17.08.2016, 11:57 UTC)Robinus napisał(a): Są ludzie zadowoleni z faktu, że wyszła.

Tak jak pisałem - nie śledziłem każdego zdania dewelopera, żeby go później łapać za słówka.

Przychodzi mi na myśl taka oczywista Smile analogia:

Mam proszek, który pierze mi majty w 60 stopniach. Koledzy mówili, że powinien prać w 40, ale zostają mi wtedy brzydkie ślady, więc piorę w 60.

Niektórzy odsyłają ten proszek ze skargami do producenta, ja jednak dalej go używam, dopóki nie wyjdzie taki, który sprawdza się w 40.

Bo lubię mieć czyste majty...

A ja jak chce mieć czyste majty, to nie robię w nie Biggrin
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
[Obrazek: dvmx1y64cufx.jpg]

source
Odpowiedz
Też nie śledziłem rozwoju tej gry, słyszałem że coś takiego powstaje i tyle, nawet nie oglądałem trailerów - stwierdziłem poczekamy, zobaczymy i mimo to się zawiodłem bo po 5 godzinach grania mam wrażenie że widziałem tam już wszystko.
Odpowiedz
[quote pid='29099' dateline='1471434337']
ReavelerKrzyczenie że CPRED powinniśmy rozliczać za downgrade Wiedźmina jest totalną głupotą zwłaszcza że wypuścili pliki które ulepszają grafikę do tego co było na pierwszych trailerach.
NMS to coś zupełnie innego - to nie jest downgrade graficzny, to jest po prostu przykre bo wyciągnęli ogromną część rozgrywki, planety które miały być pełne życia są prawie tak puste jak w Elite a nade wszystko uderza powtarzalność - tam wszystko różni się tylko minimalnie, jedyna rzecz która trochę mnie ciągnęła to był wątek z nauką języków ale i to się szybko znudziło, rośliny i zwierzęta różnią się tak naprawdę tylko wielkością i jakimiś malutkimi szczegółami, a szkoda bo gra zapowiadała się świetnie, w takim stanie w jakim jest w ogóle nie powinna się była pojawić na rynku

[/quote]

Dlaczego nie powinnismy rozliczac CDPR? Przeciez sklamali wypuszczajac pierwsze gameplay vids, gra nie wygladala tak nawet tydzien po premierze. A, ze chodzi tutaj o klamstwa deweloperow (ie. pre-alpha gameplay vs koncowa wersja), wiec jesli chcemy rozliczac, robmy to sprawiedliwie. 

Rozumiem, ze przegrales w NMS setki godzin i odwiedziles wszystkie dostepne (18,446,744,073,709,551,616) planety, skoro twierdzisz ze nie ma zycia na planetach, czy tez jest okropna powtarzalnosc i minimalne roznice w florze czy faunie. Czy ogladales tylko filmiki z pierwszych godzin gameplay'a, gdzie zroznicowanie potrafi byc male w zaleznosci od startowego systemu? 

Nie mowie, ze NMS jest bez wad, absolutnie nie. 
Smutny jest ten caly 'skok' na HG, bo przeciez male studio, mozna ich gnoic bez konca. Szkoda, ze ludzie takimi hordami nie rzucaja sie na EA, Ubi czy tez FD. 
Odpowiedz
Duzi wydawcy to czape powinni dostac, a cdp też nie powinno w kulki lecieć.

Oszustwo to oszustwo, nie ma znaczenia kto je robi.

Fdev wzielo na klate gownoburze i poeiedzialo ze nie bedzie offline.
Cdp wydalo pliki poprawiajace, a EA dawno twarz stracilo i uwazam ich za dno i 2m mułu.

Hello Games nakłamało w żywe oczy,  Murray wyrwał  po 270 zł od dzieci by miec nowe 911, jego koledzy z pokoju też. 

Należy im sie stos.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
CDPR moim zdaniem nie ma z czego rozliczać - zrobili downgrade bo większość ludzi by nie była w stanie odpalić tej gry ale dali możliwość tym którzy posiadają odpowiednio mocne maszyny żeby gra naprawdę tak wyglądała, z kolei NMS downgraduje gameplay a nie grafikę i mówiąc że planety wydają się martwe mam na myśli to że nigdzie nie widać lasów, zwierzęta pokazują się naprawdę okazjonalnie itd. I nie, nie oglądałem filmików tylko wypożyczyłem od znajomego konto i pograłem ta 5-6 godzin po czym najzwyczajniej w świecie nie chciało mi się tej gry już włączać.
Odpowiedz
(17.08.2016, 12:27 UTC)Kyokushin napisał(a): Duzi wydawcy to czape powinni dostac, a cdp też nie powinno w kulki lecieć.

Dokladnie o to mi chodzi, thx Kyok
Odpowiedz