Przedstaw się
(11.11.2015, 17:57 UTC)DYoda napisał(a): Witam,

Na imię mam Jacek , rocznik 1980.
Mieszkam w Piasecznie obok którego kiedyś tam pojawiła się Warszawa
Nałogowy gracz od czasów Atari 2600
Stan liczbowy: +3     istota z Wenus (nie rozumie mojego uzależnienia) i dwa klony (one rozumieją aż za dobrze)
Obecnie swój wolny czas tracę w większości na: Elite Dagerous, Battlefield 4 (Pureclan)  
Czas w pracy stara się wykorzystać na Galnet.pl
Kibic NBA, kiedyś Charlotte Hornets,obecnie New Orleans Pelicans

Jaki nick w BF4? czesto widuje graczy Pure, jest duza szansa ze gralismy juz ze soba w druzynie Smile

aaaa...i Wizards FTW!

Zdravim!
Odpowiedz
Andrzej, rocznik '71. Mieszkam w Warszawie, prowadzę małą firmę zajmującą się doradztwem IT (analizy, architektura, itp).
W Elite gram od początku, najpierw na Amstradzie CPC6128 a potem na Atari ST. W późniejsze części nie grałem aż do ED.
Zaglądam rzadko i późno w nocy, jak rodzina śpi, a siły pozwalają.
Prowadzę skromy dziennik pokładowy na forum Frontiera.
Oprócz Elite nie gram w nic i mam minimalne doświadczenie w grach sieciowych (troszkę MW3, BF: BC2 oraz ME3). Sporo strzelam (głównie strzelectwo dynamiczne i 3-broniowe), publikuję też w wydawnictwach zajmujących się bronią palną.
Odpowiedz
Czołem, piloci!

Zgodnie z tradycją, jeśli nie wymogiem, przedstawiam się, jako że chyba już nadszedł dla mnie czas aktywizacji ;)

W ED gram od releasu pełnej wersji, ostatnio w oczekiwaniu na Horizons trochę rzadziej, ale ciągnie wilka do lasu. Śledziłem od jakiegoś czasu oficjalne forum Frontiera, w tym sekcję polską, co zaowocowało głównie tym, że kojarzę najważniejsze nicki :)

Dotąd grałem głównie solo lub w czteroosobowej grupie znajomych, których namówiłem na kupno ED i z którymi przez czas jakiś stanowiliśmy EliteSST (Skrzydło Specjalnej Troski, https://www.facebook.com/Elite-SST-1382056012122331) - z nazwą tyleż adekwatną, co związaną z poziomem naszych umiejętności pilotażu. Projekt niestety jednak umarł, a kto umarł, ten nie żyje.

Nie byłem dotąd przekonany do gry w większej publicznej grupie - nie tylko ze względu na to, co mogłem wyczytać na forum oficjalnym na temat tej formy rozgrywki, ale także ze względu na własne doświadczenia (grywam w różne tytuły MP od lat), które ugruntowały już dawno moją opinię, że lepiej z dwójką sprawdzonych znajomych, niż z tabunem przypadkowo-nowopoznanych :)

Husaria, a przede wszystkim dotychczasowy sposób realizacji tego projektu, trafia jednak w punkt. Już sama formuła opisana w regulaminie, czy sposób w jaki ogarniane jest choćby to forum, dają dużą nadzieję, że będzie to coś, co przetrwa dłużej, niż parę tygodni i przy sprzyjających wiatrach pozwoli przeżyć tę przygodę w sposób, który dla trybu solo jest niedostępny. Na co ja osobiście bardzo liczę!

Ze względu na dużą ilość obowiązków natury rodzinnej (mam trójkę dzieciaków :)) gram dość casualowo i głównie nocami, więc nie jestem pewien, czy będzie mi dane natknąć się na większość z Was ::) Będę się jednak starał od czasu do czasu dołączać do mniej lub bardziej zorganizowanych eventów, a ponieważ z jednej strony nieobca mi własna inicjatywa, a z drugiej nie mam problemów z podporządkowywaniem się, liczę na to, że znajdziecie we mnie odpowiedniego kompana do kosmicznych wojaży.

Prywatnie: rocznik 1978, mieszkam w Watford pod Londynem (pochodzę z Bielska-Białej), pracuję w branży IT, jako programista aplikacji webowych. Jak wspomniałem wyżej, mam trójkę dzieciaków, z których średni, 11-letni syn, powoli zaczyna się również z zaciekawieniem przyglądać ED :) Nieprzerwanie od ponad 10 lat jestem członkiem grupy CFOG.org (https://www.youtube.com/user/CFOGpl), w której regularnie, co tydzień rozgrywamy misje coop w serię ArmA (ostatnio A3). Poza tym bardzo casualowo grywam w strategie i cRPG, choć ze względu na brak czasu bardzo rzadko kończę zaczęty tytuł ;)

Staram się, by gry komputerowe nie były moim jedynym hobby, dlatego od czasu do czasu grywam w stołowe bitewniaki Warhammera (głównie z synem), jeżdżę motocyklem typu chopper, a w przyszłym roku mam zamiar ukończyć kurs pilota Cessny, w którego jestem połowie (bez hardpointów, niestety :)). Aha, jestem członkiem (odkąd wyjechałem z Polski już niestety tylko honorowym :( ) organizacji proobronnej FIA (https://www.youtube.com/user/FIAWarszawa).

Pozdrawiam wszystkich i do rychłego zobaczenia za szybą :)
Odpowiedz
Witam wszystkich!
Mam na imię Piotrek i jestem z rocznika 89. Zainteresowania: Motoryzacja (zwłaszcza motocykle i mój Bandziorek Tongue), informatyka, gry komputerowe, świat fantasy (począwszy od "papierowego" RPG po RPG'i na kompach [a raczej to co je "przypomina"], książki o tejże tematyce) . Lubię posłuchać dobrej muzyki od Hip Hopu po rock'a.
[Obrazek: KpB4998.png]
Odpowiedz
Witam,
Mam na imię Darek, rocznik 71, pochodzę z Tomaszowa Maz, ale od kilkunastu lat mieszkam w Ustroniu Morskim. Grywałem swego czasu w Elite na swoim Commodore. Teraz troszkę BF4 no i Elite, kiedyś Ogame  Delta Force Task Force Dagger i kilka innych. Lubię dobre kino , muzykę i dobrą książkę :Smile . Kocham wędkować , jeździć rowerem i święty spokój.
Pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko...
[Obrazek: 5a1456e8519a0a8c.jpg]
Odpowiedz
Hej,
melduję przybycie.

Imię: Maciej
Rocznik: 79
Miejsce zamieszkania: Bydgoszcz

W Elite gram od beta 2.0, wcześniej grywałem w różne symulatory lotu poczynając od starych gier typu F29 Retaliator (z kumplem w sieci poprowadzonej po płocie) poprzez różne X-wingi, MS Flight Simulator, X-BTF... po Elite. I chyba Elite jest tym czego szukałem w tego typu grach. Połączeniem (dość prawdziwego) kosmosu (którym się interesuję) oraz symulatorów. Poza tym nie gram w żadne inne gry komputerowe i nie specjalnie mam na to czas. Praca, rodzina, real life... W Elite też gram raczej niewiele bo maks 7-10 godzin w tygodniu. Jednak mam nadzieję, że uda mi się od czasu do czasu z kimś tu polatać, coś razem porobić.
Sporo gram za to w gry planszowe...

Pozdrawiam wszystkich!
Odpowiedz
Serwus

Tu Pan Twardowski.. zacny rocznik '76

A prywatnie Maciek z Dębicy/Rzeszowa/Chicago/Bostonu imigrant od 7 lat aktualnie osiadły w Arizonie gdzie zawodowo uprawiam Alchemię komputerową.. inżynier oprogramowania.
Aktywny w ED jestem od paru miesięcy, ale już za młokosa siałem postrach w galaktyce latając kobrą z pokładowym komputerem o nazwie Amiga i synth pop lat 80 w tle... dawno to było bardzo dawno, Michael Jackson był żywy i nadal czarny. Inne zainteresownia: Fantasy/SF od dziecka. Książki/Filmy/Gry zaczęło się od Wojownika Autostrady w 8 klasie podstawówki. Potem "gry przy stole z kostkami", komputerowe klasyki RPG, czasem planszówki. Pomagam technicznie polskiemu wydawnictwu Masz Wybór jeśli ktoś lubi gry paragrafowe polecam wygóglować. Po bieszczadach łaziłem całe życie teraz mam nieco inne górki niedaleko, zamiast drzew kaktusy. Poza tym remontuję dom i złapałem bakcyla na stolarkę..

Czołem!
Odpowiedz
Witam

Maciek, rocznik 1988. Warszawianin z dziada pra dziada etc. etc. Z wykształcenia poligraf z zawodu Grafik/Dtp.
Z zamiłowania planszówkowicz. Nie ma to jak dobra, szybka, 6 godzinna partyjka w Twilight Imperium
Z problemem książkoholizmowym. Jeżeli wezmę jakąś książkę do reki to mam przymus jej przeczytania.
Problem stwierdzony gdy byłem w połowie ,,dziennik bridget jones"... tak powinienem coś z tym zrobić.
Z filmami mam podobnie co by to był za gniot muszę obejrzeć do końca.
Namiętny gracz Europy Universalis 4
Z muzyki to wszystko co ma saksofon lub gitarę, a głównie to Ska, Blues, Rock, Punk, Rocksteady etc.
a i z zamiłowaniem do wszystkiego co jest historyczne albo sci-fi.

Z Elitą mam do czynienia od niedawna chociaż zawsze chciałem ją sprawdzić. Jest to moja pierwsza większa styczność z mmo. Pewnie dlatego w ciągu ostatniego tygodnia rozegrałem ponad 100 godzin, a deadline w pracy goni. Z elitką problem mam taki ze chcę spróbować wszystkiego i obawiam się o chęć ,,skonczenia" gry. No i cóż powiedzieć bardzo mi się podoba bardzo daleka wizja powstania super potęgi z korzeniami sarmackimi

Pozdrawiam
Odpowiedz
Zatem i ja się przywitam Wink
Z tej strony Adam, rocznik 97 (czyżby najmłodszy Husarz?) pochodzący z Poznania, aktualnie uczeń 3 klasy liceum, od przyszłego roku (mam nadzieję) student. Hobbystycznie zajmuję się czytaniem książek, troszkę role playem oraz ćwiczę sztuki walki - mianowicie aikido. Zażarty słuchacz klasycznego metalu oraz rocka.
W Elite gram od paru dni więc mam nadzieję że współpraca będzie przebiegała owocnie.
Odpowiedz
Dzień dobry!
Urodzony 10 grudnia 1985 roku w Głogowie w którym dalej mieszkam, ochrzczony jako Tomasz. Z wykształcenia historyk, z zawodu ... ciężko powiedzieć (własna rodzinna działalność http://www.markobus.pl).
Zamiłowanie do nowinek technologicznych, lubię dobre sc-fi w każdej postaci. Rower latem, narty zimą.
Puki co ciężko mi się odnaleźć zarówno w świecie ED, zatem studiuje wpisy na forum i ...
do zobaczenia in game
o7
Odpowiedz