Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Nie będę już przynudzał z tą walka na planetach, rozumiem że pomysł albo głupi albo już tysiąc razy wałkowany. Z innej beczki, czy ktoś może mi odpowiedź czy ranga w walce przekłada się jakoś na ilość obrażeń zadawanych wrogim statkom? Mam poziom Novice w walce, latam Fer de Lance uzbrojenie 2xbeam przy czym jeden na 4A drugi na 2D i dwa razy rakiety AX też 2E. No i z jednym, dwoma na raz scoutami daje radę, więcej to kaplica. Z Incerpretorami to głównie ginę. Pytanie czy jak ranga mi wzrośnie to również obrażenia idą w górę czy tylko większy statek np. Anaconda czy na Fer de Lance nie mam szans w samotnej walce?
Odpowiedz
Nie. Ta ranga nie przeklada sie w sumie na nic.

Lasery na obcych to kiepski pomysl... Scouty 80% redukcji obrazen od ludzkich broni nie AX, interceptory 99% czy jakos podobnie. Stosuje sie najwyzej 1 laser z inzynierka na thermal vent, zeby trzymac n iska temperature statku.
Duzy statek, z duza ilosci laserow, sobie ze scoutami poradzi ale najskuteczniejsze na nie jest wciaz zamontowanie 4 sztuk multicannonow AX.

Jesli chodzi o interceptory, to tu juz, oprocz odpowiedniej broni, bardzo wazna jest odpowiednia taktyka/
Odpowiedz
Ok, dziękuję za pomoc, trzeba będzie trochę pozmieniać w uzbrojeniu.
Odpowiedz
Jak jest z tymi nagrodami/dropami z twicha???

Mam połączone konta, obejrzałem streama tyle i ile trzeba oraz kliknąłem odbierz nagrody. I moje pytanie jak to w grze odebrać??? Gdzie tego szukać??
Odpowiedz
zalezy co odbierasz, ale malowania i wszelkie boobleheady stawiane na desce rozdzielczej to się w zakładce LIVERY montuje. dostepne po zadokowaniu.
Odpowiedz
A statek??? Bo tam było do odebrania 3 skiny i jeden statek, jeśli dobrze zrozumiałem.
Odpowiedz
Jesli tam byl jakis statek, to bedzie do odebrania tak samo jak dowolny statek z cg - na shipyardzie.
Albo ma podana stacje, na ktorej parkuje, albo wisi "w prozni" jak po likwidacji FC. W obu przypadkach mozna go normalnie przetransferowac na dowolna stacje, na ktorej jestes aktualnie obecny.
Odpowiedz
(26.12.2022, 15:44 UTC)Debren napisał(a): Jesli tam byl jakis statek, to bedzie do odebrania tak samo jak dowolny statek z cg - na shipyardzie.
Albo ma podana stacje, na ktorej parkuje, albo wisi "w prozni" jak po likwidacji FC. W obu przypadkach mozna go normalnie przetransferowac na dowolna stacje, na ktorej jestes aktualnie obecny.

To nie wiem co źle robię albo jestem ślepy i nigdzie tego nie widzę.
Odpowiedz
(28.12.2022, 13:47 UTC)Arthur83 napisał(a): To nie wiem co źle robię albo jestem ślepy i nigdzie tego nie widzę.

Pierwsze pytanie jakie sie nasuwa, to czy tam na pewno byl jakis statek? Wypadaloby sprawdzic informacje o tych dropach, co i gdzie tam bylo. Lacznie z wersja gry live/legacy.

Jesli byl tam statek to po wejsciu w shipyard na dowolnej stacji bedzie widoczny na liscie statkow po prawej i po wejsciu w "MAnage your ships".
Skorki beda w livery. I zadna z tych rzeczy nie bedzie miala w grze jakiegos specjalnego wyroznienia.
Odpowiedz
(28.12.2022, 15:44 UTC)Debren napisał(a):
(28.12.2022, 13:47 UTC)Arthur83 napisał(a): To nie wiem co źle robię albo jestem ślepy i nigdzie tego nie widzę.

Pierwsze pytanie jakie sie nasuwa, to czy tam na pewno byl jakis statek? Wypadaloby sprawdzic informacje o tych dropach, co i gdzie tam bylo. Lacznie z wersja gry live/legacy.

Jesli byl tam statek to po wejsciu w shipyard na dowolnej stacji bedzie widoczny na liscie statkow po prawej i po wejsciu w "MAnage your ships".
Skorki beda w livery. I zadna z tych rzeczy nie bedzie miala w grze jakiegos specjalnego wyroznienia.

Był, był chyba że ja coś źle przeczytałem, zrozumiałem. 
https://www.twitch.tv/drops/campaigns tu jest o tym informacja i jedyne co pisze co do wersji gry to że EliteBiggrinangerous.
I żeby nie było na twichu klikłem odbierz Smile
Odpowiedz