Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Czesc, ma ktoś może jakieś wieści czy będą w najbliższym czasie obcy na planetach, nie oczekuje od razu Aliena ale fajnie jak już zrobili Odysey, żeby można było powalczyć w bazach itd z modliszkami, to chyba nie jest wielki problem skoro można się postrzelać z człowiekami. Trochę to mało logiczne, że mamy inwazję na pełnej, a obcy nie chcą się pobawić na powierzchni planet. Jak już był wątek to przepraszam ale nie znalazłem i jak ich nie zauważyłem, a oni gdzieś tam są, to również sorry Rolleyes
Odpowiedz
jeszcze z 4 miesiące temu mieli problem z ogniem w płonących budynkach - najlepsze GFX dostawały czkawki .. nie liczyłbym na nic innego niż "zwykli ludzie".
Odpowiedz
Ok, dzięki za informacje, no cóż pozostaje czekać może nie na 40 a 50 urodziny się doczekam. Od lat 90 trochę im się udało zrobić...
Odpowiedz
...albo pograj w Elitę i się dobrze baw... jest tu masa rzeczy do odkrycia.
Odpowiedz
Co jakiś czas wracam do Elity i gra ma rzeczywiscie wiele do zaoferowania, liczyłem że skoro robią zadymę z 2 wojna z Thargoidami to jakiś desant będzie. No ale żeby nie narzekać to trochę poszukałem i udało się znaleźć bazę Thargoidow i byla walka (Scarveny czy jakoś tak, szybko zwiewalem więc nazwę może źle zapamiętałem, polecam pistolet manticore jak coś daje z nimi radę albo z łazika) i klimat jak z Aliena jak się zbliżałem do tej bazy też był. Czyli podstawę mają żeby jeszcze bardziej budować klimat. Może jednak któryś z kolei update wprowadzi tych obcych na planetach w większej skali
Odpowiedz
Czyli spotkales Scavengery, nic szczegolnego... przy wielu bazach ich spotkasz Smile
[Obrazek: 75287.png]
Odpowiedz
O to to ? Ma ktoś jakies info o jakims innym rodzaju -mocniejszych, niebezpieczniejszych -występujących gdzieś na planetach?
Odpowiedz
Znajdz na mapie thargoid war i wpadnij do systemu zaznaczonego na czerwono Smile nie opędzisz sie. Jak muchy sie zlatuja do... miodu..

Ale to w przestrzeni. Na ziemi sa tylko te scavengery...

No chyba ze zaliczyc do tego te latajace nad osadami ktore sa zniszczone... ale to nie chodzi po ziemi tylko lata...
Odpowiedz
Ok, dzięki :-) Zakładam że z ziemi tych latających nie ubije, w sumie to jak raz mi rozwaliły statek to próbowałem latały tylko nade mną skazując na śmierć głodową lub z braku O2 bardziej ;-)
Odpowiedz
A tak jeszcze mi przyszło do głowy podczas wykonywania n-tej misji ratunkowej - przecież nie ma konieczności żeby tworzyli specjalnie nowe modele obcych grasujących po planetach. Wystarczy wykorzystać istniejące modele ludzi, podoczepiać im coś biomechanicznego na głowy i niech walczą w imię swoich thargoidzkich panów. Można by to wprowadzić do BGS jako frakcje służące obcym. Naprawdę szkoda potencjału Oddyseyki. Może ktoś bywały w kręgach twórców mógłby rzucić taki pomysł?
Odpowiedz