Pytanie odnośnie dodatkowego monitora
Witam wszystkich , ostatnimi czasy szukam jakiegoś rozwiązania by podpiąć jakiś mini szitowwty ekran / monitor po usb C do laptopa by tam wyświetlać powiedzmy tylko ED Discovery lub Obserwatory by ciągle nie alt tabowac podczas eksloracji.  Ktoś może próbował tego coś, w ogóle się tak da?, może ktoś ma inne rozwiązanie?, z góry dziękuję za pomoc5
Odpowiedz
A mógłbyś podzielić się modelem monitora, bo szukałem to wszystkie drogie strasznie a dla grania to słabo mi kupować nowy a dwa nie mam zabrdzo miejsca u siebie. Myślałem żeby kupić jakiegos chiczyka  ( ekran plus płytka z elektronika sterującą) o przekątnej tabletu ale nie znam się na tyle by mieć pewność że zadziała.
Odpowiedz
A kolego może nam rzucić specyfikacje swojego budżetu?
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
(22.08.2022, 08:06 UTC)szkodi napisał(a): A kolego może nam rzucić specyfikacje swojego budżetu?

Budżet jest duży, tylko kwestia jest jego racjonalnego wykorzystania względem tego co się chce kupić i do czego wykorzystać - w moim przypadku podgląd w ED discovery / Obserwatory i kupowanie czegoś za min 400 - 500 PLN tylko by nie alt tabowac jest bezsensu . Myślałem o czym takim, tylko nie jestem pewien czy zadziała. Allegro monitor LCD
Odpowiedz
Dodaj do tego 300-400 na to cale raspbery pi... i predzej bym kupil zwykly monitor plus ramie do zamontowania w przypadku braku miejsca na postawienie kolejnego.
Szczegolnie, ze 2 monitor nie tylko do kilku toolsow do ED mozna wykorzystac.
Odpowiedz
(22.08.2022, 08:36 UTC)thyrfing krk napisał(a):
(22.08.2022, 08:06 UTC)szkodi napisał(a): A kolego może nam rzucić specyfikacje swojego budżetu?

Budżet jest duży, tylko kwestia jest jego racjonalnego wykorzystania względem tego co się chce kupić i do czego wykorzystać - w moim przypadku podgląd w ED discovery / Obserwatory i kupowanie czegoś za min 400 - 500 PLN tylko by nie alt tabowac jest bezsensu . Myślałem o czym takim, tylko nie jestem pewien czy zadziała. Allegro monitor LCD

można też użyć wiekszość standardowych tabletów pod Androidem
podlaczasz go po USB z lapkiem, wlaczasz debugowanie USB
instalujesz na tablecie i laptopie oprogramowanie (ja uzywam Splashtop Wired XDisplay ale sa i inne) i normalnie wykrywa w systemie nowy monitor
troche mniej wydajne niz po USB-C, HDMI ale dziala
https://techwiser.com/use-your-android-a...d-monitor/
Odpowiedz
(22.08.2022, 08:49 UTC)Debren napisał(a): Dodaj do tego 300-400 na to cale raspbery pi... i predzej bym kupil zwykly monitor plus ramie do zamontowania w przypadku braku miejsca na postawienie kolejnego.
Szczegolnie, ze 2 monitor nie tylko do kilku toolsow do ED mozna wykorzystac.

Hmm, ale wg opisu może funkcjonować jako dodatkowy monitor po HDMI, tylko zastanawiam się czy coś w opisie nie jest pominięte czy ja się na czymś nie znam i czy nie będę musiał oddawać.
Odpowiedz
(22.08.2022, 15:40 UTC)Trufel Aubaris napisał(a): Nie ma co kombinować. Kupujesz po prostu monitor  ok 24" z HDMI o sensownej rozdzielczości, czyli min Full HD i przejściówkę USB-C => HDMI za ok 59-79 PLN i masz sprzęt nie tylko do grania. Na zdjęciu masz moje rozwiązanie. Dwa lapki. Dell z jednym monitorem (prosto przez HDMI), a drugi MacBook Pro przez przejściówkę z USB-C (leży sobie zamknięty na dole po lewej). Monitory są "z odzysku" i na razie z takiego rozwiązania korzystam, ale w planie zakup dwóch identycznych. Dopiero szykuję sobie miejsce do zabawy Wink Półka też tymczasowa z tekturowego "plastra miodu". Dobrze, że ją zrobiłem do testów, bo jest za duża Wink

[Obrazek: LL3o7iq.jpg]

No niestety nie mam tyle miejsca.
Odpowiedz
(22.08.2022, 16:01 UTC)thyrfing krk napisał(a): No niestety nie mam tyle miejsca.

https://allegro.pl/oferta/biurkowy-obrot...2273555192
Wybor takich zabawek jest naprawde duzy i calkiem dobrze rozwiazuja problem braku miejsca.
Odpowiedz
wtrącę swoje jeszcze :

uchwyt juz Debren pokazał, a monitory używane nawet firmy różne na allegro wystawiają za grosze, sprawdź tylko specyfikację monitora i kupuj .
Nie wspominając o naszym forum husarskim, daj hasło - może ktoś coś ma na zbyciu..
Odpowiedz