Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Da sie... choc to nie najlepszy pomysl. Obrot wokol osi + dziob do gory jest szybszy niz skret.
Najlepiej to wychodi jednak jak joystick ma twista i obsluguje wszystkie 3 osie.

Musisz w controls poszukac opcji Pitch (dziob w gore/dol), Roll (przechylenie statku w lewo/prawo) i Yaw (skret w lewo/prawo). Powinny byc w Flight Controls jesli dobrze pamietam.
Odpowiedz
A jakiś tani Joy z trzecią osią? Ma teraz TrustMaster https://allegro.pl/oferta/joystick-thrus...1823462973 super tylko bez 3osi
Odpowiedz
Logitech extreme 3d pro ?
Odpowiedz
Robię zadania dla federacji (by odblokować Sol) i cały czas mam 100% Rekruta. To jakoś tam tam w tle rośnie? Gdzieś tak usłyszałem ale wolę zapytać expertów. ?
[Obrazek: DorqgT8.png]

"Astronautyka jest dziś formą ucieczki od spraw ziemskich. Każdy, kto ma ich dość, wyrusza w Galaktykę, licząc na to, że najgorsze stanie się pod jego nieobecność."

-Stanisław Lem

[Obrazek: 215106.jpg]

Odpowiedz
Tak... % do kolejnych poziomow leca normalnie i bez ograniczen, tylko ich nie widac.

Oczywiscie misje na kolejne poziomy i tak trzeba bedzie robic po kolei na kazdy. Wiec jak dobrze nazbierasz, to nawet kilka pod rzad moze wyjsc.
Odpowiedz
A powiedzcie mi jak "pufne" statek po inżynierce, to ubezpieczenie opiewa na te ulepszone moduły, czy dostanę statek z gołymi modułami/brońmi i trzeba je inżynierować ponownie?
Odpowiedz
(08.05.2022, 18:22 UTC)Cieslik Dariusz napisał(a): A powiedzcie mi jak "pufne" statek po inżynierce, to ubezpieczenie opiewa na te ulepszone moduły, czy dostanę statek z gołymi modułami/brońmi i trzeba je inżynierować ponownie?

Wszystko ci wraca, pod warunkiem że zapłacisz pełną sumę wykupu
Odpowiedz
(07.05.2022, 11:48 UTC)Lord Wolkow napisał(a): Robię zadania dla federacji (by odblokować Sol) i cały czas mam 100% Rekruta. To jakoś tam tam w tle rośnie? Gdzieś tak usłyszałem ale wolę zapytać expertów. ?

Musisz teraz zrobić zadanie dla Federal Navy - poszukaj takiego w mission board.  Wez jakąś misje kurierską albo cargo.  Reputacja rośnie i rośnie a po dojściu do 100% wymaga właśnei wykonania takiej misji. Czy to dla Federacji czy dla Imperium 

Ciekawostka - jak Ci misja federal nie pasuje - wyjdź z menu mission i wróć spowrotem :Smile zazwyczaj pojawiała się wtedy inna Smile
Odpowiedz
Planuje się przesiąść na dużą koparkę i przeglądając moduły trafiłem na coś takiego jak 'MINIG MULTI-LIMPET CONTROL'. Z opisu wynikało że to jakiś limpet do kopania ale nie rozumiem co on w ogóle robi. Czy mógł by mi ktoś wytłumaczyć co to??

Kolejną rzeczą to zauważyłem że w laserach do kopania jest 'MINIG LASER' i 'MINIG LANCE'. Czy one różnie się czymś konkretnym poza obrażeniami, zasięgiem i poborem energii??
Odpowiedz
1 - Multi-limpet controller pozwala na uzycie kilku roznych limpetow przy uzyciu jednego modulu. Wersja Mining pozwala na uzywanie collector i prospector limpet, jednak powazne niedopracowanie programistow powoduje, ze uzywanie prospector limpetow z tego kontrolera jest zdecydowanie niezalecane. Mozna jednak ograniczyc sie do samych collectorow, a i tak ten modul bedzie lepszy od adekwatnego collector limpet controller.

2 - Mining laser wogole nie jest w stanie zadac obrazen statkom (troche dziwna zmiana w stosunku do pierwowzoru). Mining lance jest w stanie uszkadzac statki, ale robi to tak nieefektywnie, ze nie warto tego nawet brac pod uwage. Jedyna uzyteczna przewaga to zasieg. Oprocz tego roznia sie dostepnoscia. Mining laser jest standardowym, ogolnodostepnym wyposazeniem. Mining lance jest dostepny tylko dla osob majacych odpowiednia range w powerplay u Zeminy Torval.
Odpowiedz