Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
Jak wrócę do domu to sprawdzę czy mam miejscówki z Tungstenem.. ale tak na szybko to polecam żebyś wybrał się do tzw. MATERIAŁ TRADER - od materiałów RAW. .
i wymienił to co masz dużo na to co potrzebujesz. Znajdziesz ich na inara.cz
Liczba postów: 521
Liczba wątków: 7
Reputacja:
131
Platforma:
CMDR: Indygo
01.04.2021, 15:22 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.04.2021, 15:26 UTC przez Indygo.)
@jaceknawrot ....
wypada zrobić wycieczkę do HIP 36601 ...
jako że mapa w grze nie wyznaczy Ci trasy "at hoc" (będzie "failed route" z powodu zamkniętych po drodze regionów na mapie),
więc proponuje najpierw wznieść się w pionie do góry o te 700 ly. od bańki ,
i dopiero potem próbować wyznaczać trasę do tegoż HIP'a
byłem tam tylko raz i nazbierałem wszystko z najwyższego grade (poza polonium),
więc warto poświęcić dzień/dwa/nawrot trzy na tą INWESTYCJĘ
by móc to potem przehandlować na potrzebne inne materiały
ponieważ sporo czasu straciłem na wyznaczenie trasy do tego systemu, więc...
jeśli jacyć Commandery mają lepszy sposób na znalezienie trasy - to proszę o sprostowanie
Liczba postów: 71
Liczba wątków: 4
Reputacja:
3
Platforma:
CMDR: Czuly Wojtek
.png)
Tak, Magnum354, trafiłem do tradera "raw" i wymieniłem, co tam miałem zbędnego. Pomogło, ale dluższa podróż mnie nie minie. Natknąłem się na ten problem opisany przez Indygo - faktycznie - nie mogłem w to miejsce wyznaczyć trasy... Zrobię zatem tak, jak Indygo pisze i spróbuję "obejść" problem "górą". Przygotuję sobie chyba statek tylko na tę okazję. Jakiegoś Diamond Explorera. Obym tylko nie zaginął
Dzięki za pomoc, Panowie.
Pozdrawiam, Jac.
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Platforma:
CMDR: Mad Stinger
02.04.2021, 09:10 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.04.2021, 09:22 UTC przez Mad Stinger.)
(01.04.2021, 05:54 UTC)jaceknawrot napisał(a): (30.03.2021, 10:18 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Oj tam co za bzdury.. zdarzało się że nowi gracze drugiego dnia kupowali anakondy 
Dorobiłem się anakondy, ale jest tak "goła", że strach nią latać :
BTW. Nie masz może jakiejś (nie za dalekiej) miejscówki, gdzie można zdobyć (raw) materiały dla inżynierów?
Odczuwam permanentny brak Tungstenu :
Miejsca, które odwiedziłem są dość ubogie. Dużo jeżdżenia tym nadsterownym pojazdem - brrr...
(28.03.2021, 10:24 UTC)Mad Stinger napisał(a): Na początku grania w Ellite miałem ten sam problem co Jacek, ale dość szybko nauczyłem się używać silentrunning. Bardzo fajnie wyjaśniliście ten wątek koledze. Sam też skorzystałem, gdyż kilka razy statki bezp. już drasnąłem...
Tzn. "drasnąłeś lakier", zaczynają Cię gonić, a Ty przechodzisz w silentrunning? :
Dobre...
... wyciszacz dot. sytuacji kiedy jesteś poszukiwany i chcesz wlecieć do stacji, wcale nie miałem na myśli ucieczki przed atakiem. ???
Reputacja:
3
Platforma:
.png)
Podróżowałem sobie spokojnie do HIP 36601, przebyłem kilkaset LS, a tu nagle lipa. "Route plotting failed" - praktycznie w każdym kierunku. Jaka może być przyczyna?
Liczba postów: 136
Liczba wątków: 5
Reputacja:
20
Platforma:
CMDR: Misiakus Pluszov
.png) .png) .png)
(03.04.2021, 07:36 UTC)jaceknawrot napisał(a): Podróżowałem sobie spokojnie do HIP 36601, przebyłem kilkaset LS, a tu nagle lipa. "Route plotting failed" - praktycznie w każdym kierunku. Jaka może być przyczyna? 
Masz paliwko?
Reputacja:
3
Platforma:
.png)
(01.04.2021, 10:09 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Jak wrócę do domu to sprawdzę czy mam miejscówki z Tungstenem.. ale tak na szybko to polecam żebyś wybrał się do tzw. MATERIAŁ TRADER - od materiałów RAW. .
i wymienił to co masz dużo na to co potrzebujesz. Znajdziesz ich na inara.cz
(03.04.2021, 07:42 UTC)Misiakus Pluszov napisał(a): (03.04.2021, 07:36 UTC)jaceknawrot napisał(a): Podróżowałem sobie spokojnie do HIP 36601, przebyłem kilkaset LS, a tu nagle lipa. "Route plotting failed" - praktycznie w każdym kierunku. Jaka może być przyczyna? 
Masz paliwko?
Tak, jestem full. Ładunku nie mam, Diamond Explorer chodził bez zarzutu i nagle dotarłem do takiego miejsca, gdzie nie da się wykreślić trasy. W zasadzie mogę się tylko cofać.
Liczba postów: 521
Liczba wątków: 7
Reputacja:
131
Platforma:
CMDR: Indygo
wpadłeś pomiędzy zamknięte regiony, jest ich tam kilka
HIP 36601 ma koordynaty ponad 500 na osi "Z"...
jak pamiętam , musiałem wejść na ponad 600 na osi "Z" , aby przelecieć nad nimi,
ale nie jestem już tego pewien, to było dawno
gorzej jeśli znalazłeś się pod zamkniętym regionem- to postaraj się cofnąć
Reputacja:
3
Platforma:
.png)
(03.04.2021, 08:22 UTC)Indygo napisał(a): wpadłeś pomiędzy zamknięte regiony, jest ich tam kilka
HIP 36601 ma koordynaty ponad 500 na osi "Z"...
jak pamiętam , musiałem wejść na ponad 600 na osi "Z" , aby przelecieć nad nimi,
ale nie jestem już tego pewien, to było dawno
gorzej jeśli znalazłeś się pod zamkniętym regionem- to postaraj się cofnąć
Kurczę, chyba tak musi być. Porażka. Nie szedłem mocno w górę, tylko trochę "po ukosie" i widocznie trafiłem w taki "martwy punkt".
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
galaktyka jest płaska, tak jak nasza planeta
|