OFICJALNY NOWE DLC -- Elite Dangerous: Odyssey (aka New Era) - oficjalna zapowiedź!
Fazy alfy 
[Obrazek: FB-IMG-1616689727157.jpg]
[Obrazek: 81328.jpg]
Odpowiedz
Wnętrze stacji 

Odpowiedz
Hmmm Smile mnie się podobało - wiadomo rozmachu nie ma jak w SC , ale przynajmniej coś wewnątrz tej stacji jest Smile
Obawiałewm się magicznych wind na wzór X4 - i miałem rację, mogli chociaż zrobić schodki do wnętrza statku, takie prowadzące nawet bezpośrednio do kabiny - nie byłby to problem.

Jednak w podsumowaniu wychodzi na plus - nowe materiały - zapewne do inżymierki skafandrów , oraz negocjacje cen za wykonanie misji Smile super!
Odpowiedz
Wygląda dobrze, mam tylko nadzieję, że będą różne wnętrza dla stacji, outpostów i baz ziemnych.
Odpowiedz
... tak czy siak jest progres, nowe klimaty - nowe emocje- dla mnie super :-)
Odpowiedz
Dla mnie rewelacja, od drugiej elity (bo w pierwszą nie grałem) moim marzeniem było wyjść ze statku i postawić nogę na planecie (nawet jeżeli będę jedynym na niej, a może właśnie dlatego hehe). 
Ciekawe czy postacie od których bierzemy misje na stacjach będą się zmieniać, tzn czy Frontier korzysta z jakiegoś generatora postaci. Z jednej strony fajnie zobaczyć znajomą twarz ale z drugiej, lepiej żeby była inna na różnych stacjach Smile
Odpowiedz
Korzystanie z APEXa

Odpowiedz
czy ktoś orientuje się w takiej sprawie:

Mam elitkę zakupioną na Steamie i połączone z kontem frontierowym, dzięki czemu nie muszę odpalać steama aby ją uruchomić, tylko bezpośrednio odpalam z launchera. Ostatnio wygrałem Odysseye w konkursie, która została dopisana do konta na Steam - czy po premierze będę musiał zainstalować wersję elitki ze steama, czy DLC automatycznie dopisze się do konta frontierowego? - mam nadzieję, że nie zamieszałem za bardzo
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
O wymaganiach sprzętowych Odysei i godzinie poniedziałkowego releasu alfy:

https://forums.frontier.co.uk/threads/od...me.567935/
Odpowiedz
Cytat:czy ktoś orientuje się w takiej sprawie:

Mam elitkę zakupioną na Steamie i połączone z kontem frontierowym, dzięki czemu nie muszę odpalać steama aby ją uruchomić, tylko bezpośrednio odpalam z launchera. Ostatnio wygrałem Odysseye w konkursie, która została dopisana do konta na Steam - czy po premierze będę musiał zainstalować wersję elitki ze steama, czy DLC automatycznie dopisze się do konta frontierowego? - mam nadzieję, że nie zamieszałem za bardzo

Pewnie na steam będziesz musiał pobrać. A potem po staremu - odpalasz launchera jak teraz tylko wybierasz alfę i tyle. Ale zobaczymy co frontier wymyślił na tę okazję.
Twoje konto steam jest spięte z frontierem, więc frontier widzi jakie masz DLC etc.
Odpowiedz