Przedstaw się
(04.06.2020, 07:32 UTC)Sam Gram napisał(a): Witam wszystkich.
Zassała mnie galaktyka Frontiera prawie 30 lat temu na Amidze i wygląda na to że to samo dzieje się teraz.

O7 Cmdr Sam Gram

Witam, mam tak samo jeżeli chodzi o wspomnienia dotyczące Amigi. Dużo się zmieniło, ale główna koncepcja podstawy mechaniki, fizyki i walki nie tak bardzo Smile Szybko się zaadaptowałem do ED po dużej przerwie.
o7
Odpowiedz
Witam, nazywam się Arkadiusz, rocznik 90, pochodzę z Mińska Mazowieckiego, ale obecnie mieszkam w Warszawie, z zawodu grafik aczkolwiek nie w tym nurcie rozwinęła się moja kariera  Biggrin i może lepiej, bo większość wzlotów mojej wyobraźni zostają tam gdzie się narodziły he he  Smile .
Uwielbiam słuchać muzyki wszelakiej, a i dobrą książką nie pogardzę, ulubione tematyki to: fantastyka, sc-fi, dramat i kryminał.
Naturalnie w moich zainteresowaniach są też gry w zasadzie wszystkie które miały to coś żeby mnie przyciągnąć.
Żony nie mam to i czas na grę zawsze się znajdzie Wink , poza graniem lubię pływać co obecnie mogę robić jedynie w stawie u babci Angry , grać na gitarze elektrycznej i wypasać umysł pod wpływem trunków w doborowym towarzystwie. Na Elite wpadłem przypadkiem podczas poszukiwań nowych gier na steam, a że bardzo lubię KSP (kerbal space program) to tematyka kosmosu leży w moich gustach Smile , następnie odwiedziłem kanał rootsrat, odpaliłem grę, pograłem i zdecydowałem się zawitać tutaj bo uwielbiam grać z innymi ludźmi szczególnie jeśli gra sama w sobie ma taki rozmach ukierunkowany w kooperację graczy.
Odpowiedz
SAM GRAM - inżymierów sam nie ogarniesz prędzej się wściekniesz na Frontiera Smile od tego jest Husaria żeby pomagać ( czytałeś hasło w moim podpisie ?) dlatego wbijaj na discorda i zaczepiaj ludzi. Nawet jak kilka osób siedzi na jakimś innym kanale np. Od Farming Simulator to wejdz i pytaj .
Odpowiedz
Cześć, CMDR Jack Cartman z tej strony. Rocznik 76' - Imię Jacek

Jestem z Katowic - ale to nie znaczy że siedzę na pasku i kopie diamenty Biggrin -  bo czemu jak ze Śląska to od razu górnik BiggrinBiggrinBiggrin

Zapalony gracz od 8 roku życia - Atari 800 XL, Commodore 128, Atari 130 XE z stacją dysków CA 5,25 Biggrin co za czasy,
Amiga 500 zmieniła wszystko, a i w Frontiera grało się miesiącami, od 95' już tylko PC ( konsol nie liczę bo grałem może w 3 gry, żona używa do oglądania filmów w serwisach video)
Granie z ludźmi niema nic lepszego odkąd jest internet to gram online - pierwsza gra online z ludźmi Diablo 1 nawet mieliśmy klan - graliśmy przez modem
z astronomicznymi rachunkami za telefon dobrze że zacząłem pracować w 96' - bo by mnie pewnie wywalili z domu za te rachunki Smile

Maniak grafiki komputerowej - im bardziej foto realistyczna tym lepiej. Ciekawe czy doczekam za mojego życia gier z taką grafiką, gdzie powiem jak w realu.

Czemu Elite Smile bo kumpel mnie namawiał, a sympatyzuje z Wami (Husarią) i okazało się że inni też grają a inni chcą wrócić do Elite
Pomogło też to że lubię te klimaty grałem 2 lata w EVE Online, że o wspomnianym wyżej Frontierze na Amidze już nie wspomnę.

Jak artretyzm mnie nie dopadnie to pewnie będę grał ....... to the end.  

Ps: chyba że do tego czasu będzie już sterowanie w grach za pomocą elektro-impulsów czytanych z kory mózgowej, to artretyzm mi nie straszny Smile 
oczywiście w pełnym skafandrze Gaming Extreme VR 7D z grafiką full real - must have Biggrin - chyba za dużo filmów się na oglądałem BiggrinBiggrinBiggrin

Do zobaczenia - Somewhere in Space !  Husarzy Smile
Odpowiedz
@JackCartman

rocznik 197x i Katowice...  ooo witam witam zacny rocznik i piękne moje dawne miasto w którym się urodziłem Smile

widzę że wielu z nas z tamtych lat ma ten sam początek w Elitce .... no to "pacz tam jako chopie , furgej łostrożnie i dej pozór na miglanców"
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
To i kilka słów ode mnie Smile

Witam serdecznie, Szymon się kłania, rocznik 97, student transportu i logistyki, mieszkaniec Radomia (to miasto od chytrej baby Biggrin ) . Interesuję się militariami (od 2 lat żołnierz obrony terytorialnej), astronomią amatorską, mitologią nordycką ( stąd ten nick Smile ) oraz od kilku miesięcy wkręciłem się ostro w łucznictwo tradycyjne. Trenuję kalistenikę (trening z masą własnego ciała). No i oczywiście kręci mnie wszystko co związane z sci fi (post apo też nie pogardzę).

Pozdrawia Cmdr Hvginn i do zobaczenia w mrocznych odmętach Drogi Mlecznej  Wink
Odpowiedz
(05.06.2020, 16:13 UTC)MAGNUM354 napisał(a): SAM GRAM - inżymierów sam nie ogarniesz prędzej się wściekniesz na Frontiera Smile od tego jest Husaria żeby pomagać ( czytałeś hasło w moim podpisie ?) dlatego wbijaj na discorda i zaczepiaj ludzi. Nawet jak kilka osób siedzi na jakimś innym kanale np. Od Farming Simulator to wejdz i pytaj .

Dzięki za wsparcie, ale w zasadzie ju ogarnąłem wszystkich inżynierów. W trakcie zbierania materiałów dla ostatniego hetman mnie zwerbował. Zostali mi tylko ci z Colonii i trzech z bąbla, co jest już tylko kwestią zaliczenia postępów. Czekam tylko jak ci Obcy z innego wymiaru (FDevowie) przestaną grzebać w naszej galaktyce i wkrótce lecę poszukać czegoś ciekawego 5k Ly od centrum.
Odpowiedz
Witam

Mam na imię Paweł rocznik 197x. Gram od ZX Spectrum Smile Stawiam w Elite pierwsze kroki. Na tą chwilę param się wszystkim po trochu. Transportuje dane, materiały, troszkę poluje na piratów.
Stąpam ostrożnie poznając mechanikę gry.
Gram o różnych porach kilka razy w tygodniu na PS4
Odpowiedz
Witam,
Przed chwilą złożyłem podanie ale przedstawić się nie zaszkodzi już teraz, więc do dzieła:
Mam na imię Jędrek, rocznik '86, z wykształcenia historyk mediewista (taki od średniowiecza) , bronioznawca i emerytowany odtwórca historyczny. W Praktyce obecnie poszukujący bezrobotny Smile Entuzjasta gier i komputerów. Samozwańczy poeta i grafoman. Romantyk, idealista i mól książkowy.
Gram na klawiaturze i myszce ale jeśli dostatecznie się wkręcę to przy następnym upgrade sprzętu pomyślę o jakimś zestawie joysticka z przepustnicą. Mam wrażenie że sprawdzi się u mnie (w przeciwieństwie do kierownicy w ścigałkach).
do Elite trafiłem chcąc spróbować czegoś innego od moich ulubionych RPG a jako, że czytałem ostatnio trochę SF, sięgnąłem po grę, przeraziłem się ogromem gry, poszukałem poradników, Znalazłem na YT "Poradnik Totalny a stamtąd trafiłem tu. Zafascynowałem się Lore ale nawet nie wiem jak to ugryźć żeby się wkręcić.

Moje "doświadczenie"
Czwartek: spędziłem na obejrzeniu Całego Poradnika Totalnego.
Piątek: Tutorial w grze i wylot w stronę przestrzeni TWH. Robiąc po drodze misje ulepszyłem Sidewindera tak do poziomu części D. Jestem mniej więcej w połowie drogi. Dowiedziałem się, że nie umiem dokować i trochę mi zajmie nauka. Na razie ratuję się asystami komputerów pokładowych ale przyjdzie czas, żeby nauczyć się radzić bez nich.
Sobota: Złożyłem podanie, napisałem ten post. Zabieram się za napisanie biogramu mojego Komandora, który zamieszczę w stosownym miejscu jeśli dostanę się w wasze szeregi i lecę dalej w waszym kierunku.

Pozdrawiam serdecznie.
[Obrazek: 252053.jpg]
Odpowiedz
Witam serdecznie Biggrin
Mateusz, rocznik '93, Katowice. Doświadczenie to około 80h w grze spędzone głównie na biciu npc by zarobić na bounty a potem Deep Core Miningu, jakieś 5 minut temu siadłem za sterami mojej nowiutkiej Anacondy i bedę starał się ją przystosować do eksploracji ale też żeby była trochę uniwersalna Biggrin Zawodowo zajmuję się tworzeniem animacji 3d do gier i jest to tez moim hobby i pasją, oczywiście poza grami.
Jak kolega wyżej, dopiero co złożyłem podanie kilka dni temu i czekam na akceptację ale chyba nie zaszkodzi się przywitać zawczasu Smile

Pozdro!
Odpowiedz