Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Hull Smile
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
Chciałem sobie odblokować Marco Qwenta i poleciałem sobie do Ceos. Zrobiłem misje dla Sirius Corporation i mam już Ally z nimi. Nie dostałem permitu do Sirius... ani misji związanej z Marco Qwent. Coś robię źle? Coś się zablokowało?
Macie jakieś pomysły ?
Odpowiedz
(24.01.2019, 09:06 UTC)Wojciech Dannyboy napisał(a): Chciałem sobie odblokować Marco Qwenta i poleciałem sobie do Ceos. Zrobiłem misje dla Sirius Corporation i mam już Ally z nimi. Nie dostałem permitu do Sirius... ani misji związanej z Marco Qwent. Coś robię źle? Coś się zablokowało?
Macie jakieś pomysły ?

Misje do Marco dostaniesz jak bedziesz mial permit do Siruis. 

Z tego co pamietam, czytalem kiedys ze ludzie ktorzy bili reputacje w Sothis/Ceos, mieli problem z permitem do Siriusa. Sprobuj z Procyon albo z Avik. Ja robilem z Avik i wszystko przebieglo bez problemu.
Odpowiedz
Pytanko, ponieważ wbiłem pierwszą Elitę niedawno i zamierzam kupić nowE statki - lepiej kupować w Jameson Memorial, czy w systemach Lee Yong Pong Cing Ciang Ciong jakkolwiek on się tam zwał...?

Wiem, że jest jakaś różnica procentowa, ale nie pamiętam jaka. Smile
[Obrazek: 96326.png?1548872402][Obrazek: YyLyS84.png]
Odpowiedz
(24.01.2019, 10:24 UTC)Muzzyx napisał(a): Pytanko, ponieważ wbiłem pierwszą Elitę niedawno i zamierzam kupić nowE statki - lepiej kupować w Jameson Memorial, czy w systemach Lee Yong Pong Cing Ciang Ciong jakkolwiek on się tam zwał...?

Wiem, że jest jakaś różnica procentowa, ale nie pamiętam jaka. Smile

Jameson Memorial masz 10% rabatu
U Chińczyka masz 15% rabatu

W Jameson Memorial masz wszystko, a u Chińczyka musisz szukać sprzętu bo nie wszędzie jest wszystko.
Odpowiedz
Ok, czyli eddb i sprawdzam pola ryżu. Dzięki! Smile

+rep
[Obrazek: 96326.png?1548872402][Obrazek: YyLyS84.png]
Odpowiedz
Witam. Mam problem ,który czasami mi się pojawia , podczas lądowania na właściwym polu i przed upływającym czasem nagle zostaje zaatakowany i mnie rozwalają , czy to jakiś problem z moim sprzętem bo samoczynnie zaczyna strzelać , czy też tak mieliście ?czy ja mam jakąś wadliwą myszkę i sam otwieram ogień ? kiedyś pomagało ustawienie w 1 firegroups skanera , a broni dopiero w drugiej . Czy komuś coś podobnego się przytrafiało , bo właśnie straciłem pythona Sad
Odpowiedz
(24.01.2019, 13:10 UTC)marcina napisał(a): Witam. Mam problem ,który czasami mi się pojawia , podczas lądowania na właściwym polu i przed upływającym czasem nagle zostaje zaatakowany i mnie rozwalają , czy to jakiś problem z moim sprzętem bo samoczynnie zaczyna strzelać , czy też tak mieliście ?czy ja mam jakąś wadliwą myszkę i sam otwieram ogień ? kiedyś pomagało ustawienie w 1 firegroups skanera , a broni dopiero w drugiej . Czy komuś coś podobnego się przytrafiało , bo właśnie straciłem pythona Sad

Jeśli to problem z przypadkowym otwieraniem ognia z twoich dział polecam w menu ustawień wyłaczyć auto wysuwanie broni po naciśnięciu mause1 i przypisać sobie osobny przycisk do wysuwania broni, a wtedy napewno niebedzie mowy o przypadkowym otwarciu ognia  Wink
OPTIONS->CONTROLS->WEAPON->FIRING DEPLOYS HARDPOITS (ustawiasz na off) i przypisujesz przycisk do DEPLOY HARDPOINTS
[Obrazek: 83018.jpg]
Odpowiedz
(24.01.2019, 13:23 UTC)KejuH napisał(a):
(24.01.2019, 13:10 UTC)marcina napisał(a): Witam. Mam problem ,który czasami mi się pojawia , podczas lądowania na właściwym polu i przed upływającym czasem nagle zostaje zaatakowany i mnie rozwalają , czy to jakiś problem z moim sprzętem bo samoczynnie zaczyna strzelać , czy też tak mieliście ?czy ja mam jakąś wadliwą myszkę i sam otwieram ogień ? kiedyś pomagało ustawienie w 1 firegroups skanera , a broni dopiero w drugiej . Czy komuś coś podobnego się przytrafiało , bo właśnie straciłem pythona Sad

Jeśli to problem z przypadkowym otwieraniem ognia z twoich dział polecam w menu ustawień wyłaczyć auto wysuwanie broni po naciśnięciu mause1 i przypisać sobie osobny przycisk do wysuwania broni, a wtedy napewno niebedzie mowy o przypadkowym otwarciu ognia  Wink
OPTIONS->CONTROLS->WEAPON->FIRING DEPLOYS HARDPOITS (ustawiasz na off) i przypisujesz przycisk do DEPLOY HARDPOINTS

Czy jest możliwe ,że taka sytuacja ma miejsce przy problemach ,lub spadkami prędkości połączenia internetowego , bo nie sądzę żebym sam wciskał przycisk myszy.
Odpowiedz
Nie sądze by problemy z połaczeniem internetowym mialy wływ nato Mnie samemu nie raz zdarzylo sie że mnie wywalało czy też z winy mojego połączenia lagowało podczas lądowania i nikt zato mnie niezestrzelił. Widze dwie mozliwości albo przypadkowo wyciagasz hardpointy (to już jest wystarczający pretekst by cie stacja odsrzeliła) albo lądujesz na nie swoim landing padzie Jest jeszcze trzecia możliwość że lądujesz bez pozwolenia ale domyślalam sie że taki błąd sam byś zauważył.
[Obrazek: 83018.jpg]
Odpowiedz