Trackclip by HAV
Nie mój biznes ale może ktoś z Husarzy nie latający VR będzie zainteresowany.
Polskiej produkcji i do kupienia w Polsce alternatywny Clip do TrackIR, OpenTrack, FTNoIR czy FreeTrack czyli działa z TrackIR-em i kamerkami czyli wszystkim co widzi 3 LED-y 
Wymiary te same co oryginalny trackClip, ale solidniej zbudowany, bezprzewodowy i tańszy.
Mimo wbudowanej baterii jest na tyle lekki, że nie czuć go na głowie. Mocowanie do słuchawek na rzep.

[Obrazek: 01.jpg]

Specyfikacja
- Completely wireless 3 IR LED tracking clip.
- Fully working with TrackIR (as an alternative for TrackCLip or TrackClip Pro).
- Fully working with Free Track, FaceTrackNoIR or OpenTrack.
- Smooth flexible resin case.
- Same case - 3 different battery types - choose the one that suits you best (see below).
- Guarantee real working time.
- Compatible with almost every model of bigger headphones.
- Left/right headphone mounting with sticky velcro, double-sided foam tape or zip ties - choose yourself*.
- 3x high quality IR LED 130°. High angle LED means you'll faster break your neck than loose tracking. Use at your own risk, medical insurgance not included.
- Powered by brand li-po battery.
- Built-in charger. Charging from any USB port with attached micro USB - USB cable. Note that you can still play while battery is charging. Charging status is marked by 2 LED on casing.
- Built-in switch.
- Built-in module to ensure constant voltage for all time of battery life. No nominal voltage drops = the same bright LED all the time = perfect tracking of your head.
- Contains double battery protection module - protects battery from voltage drops HeartV and another one built-in in battery circuit.
- Gorilla package - triple protection of your parcel - bubble wrap => cardboard box => bubble envelope

Ceny

UTC II+ Pro
- czas pracy 19h
- bateria 1600 mAh
- waga ~55g
- 170 PLN

UTC II+ (standard)
- czas pracy 11h
- bateria 1000 mAh
- waga ~45g
- 150 PLN

UTC II+ Light
- czas pracy 8h
- bateria 650 mAh
- waga ~35g
- 140 PLN

UTC II+ przewodowa
- 3m kabla zamocowanego na stałe (może być dłuższy, jeśli potrzeba)
- waga ~20g/70g (bez/z kablem)
- 90 PLN

Wysyłka przy wpłacie na konto:
list polecony priorytet - 12 PLN
paczka priorytet - 16 PLN
paczkomat - 16 PLN

Kontakt bedeviler@gmail.com

Więcej (filmy obrazki) https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=159647

Zamieszczam bo może ktoś będzie zainteresowany
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Witam !!
Mam to urządzenie jest to bardzo dobra alternatywa dla  komercyjnego Track IR który jest drogi (ok 700zł).
Bardzo dobrze działa w symulatorze DCS , Szturmowiku i kilku innych symulatorach , ale nie potrafiłem skonfigurować  do pracy w Elite Dangerous.

Jeśli skonfigurowałeś to urządzenie do współpracy z Elite Dangerous - proszę napisz jak to zrobiłeś - lub PM dla mnie .

Pozdrawiam
Odpowiedz
Tak dla wyjaśnienia to urządzenie NIE ZASTĘPUJE TrackIR-a czyli tego co na obrazku i w linku http://www.naturalpoint.com/trackir/trackir5/

[Obrazek: trackir_5_perspective.png]

Ono jest tańszym a przede wszystkim bezprzewodowym zamiennikiem TrackClip Pro czyli tego co na obrazku poniżej
[Obrazek: trackclip-pro-on-headphones.png]
Natomiast współpracuje z OpenTrack, FTNoIR czy FreeTrack 
I do kompletu potrzebna jest jeszcze samodzielnie zakupiona jakaś odpowiednia zalecana kamerka.

ps.
Ja korzystam z TrackIR-a i TrackClipa więc niestety nie mogę pomóc
W ED działają to po włączeniu bez konfigurowania.
Odpowiedz
(15.11.2018, 10:57 UTC)Dako napisał(a): (...)
I do kompletu potrzebna jest jeszcze samodzielnie zakupiona jakaś odpowiednia zalecana kamerka.
ps.
Ja korzystam z TrackIR-a i TrackClipa więc niestety nie mogę pomóc
(...)
U mnie na takiej zasadzie działa z kamerą Sony PS3 Eye z filtrem IR na obiektyw. Źródło IR stanowią 3 diody na drucianym pałąku. Nie wygląda tak ładnie, jak u Dako, ale sprawdza się całkiem dobrze. Kamerka działa stabilnie w zakresie 75-78 fps.

Sylwek,
Ja używam FreeTrackNoIR v200. Chyba teraz jest płatny, ale jakieś jedno, czy 2 euro. Dawno nie sprawdzałem.
Ustawienia:
Tracker Source - PointTracker 1.1 (tu się ustawia opcje źródła IR oraz camery)
Filter - Accera Mk2
Game Protocol - FreeTrack 2.1
Jeśli będziesz miał problemy, to pisz na priva. Instrukcje powinny też być na necie.
Odpowiedz
Pytanko do posiadaczy. Można to używać do sterowania thrusterami??
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Hm...
Ale jak?
To służy do swobodnego rozglądania się po kokpicie i zapewnia lepszą orientację w przestrzeni podczas lotu a szczególnie tankowania podejścia do lądowania itp
W ED korzyść jeszcze taka, że odpada konieczność uruchamiania ekranów UI zwyczajnie patrząc w prawo pojawia prawy, w lewo lewy w dół ten od SRV itd
W SC można jeszcze przy dużej wprawie sterować celownikiem broni na gimbalach czyli strzelam tam gdzie patrzę jak w śmigłowcu Apache Wink
Odpowiedz
Myślałem o wykorzystaniu tego przez osobę z niedowładem rąk. Poszukam, może coś znajdę.
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Rozumiem
W takim razie idąc zupełnie w offtopa to twórcy TrackIR-a mają w swojej ofercie takie urządzenie czyli SmartNav https://www.naturalpoint.com/smartnav/pr...about.html
W sieci jest trochę na jego temat informacji. Szukaj może w tym kierunku
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości