[Thrustmaster TARGET] przełączanie miedzy profilami krzywizny osi
Cześć,
Może ktoś grzebał trochę głębiej w ustawieniach oprogramowania TARGET i będzie mógł pomoc.
Gram na 2ch Joyach T16000m (HOSAS), z ustawionym profilami krzywizny ("Curves"): zarówno martwe strefy, jak i modyfikacja czułości krzywizn poszczególnych osi. Wszystko działa ok, udało mi się ogarnąć wszystkie ośki do wygodnego sterowania. Chciałbym jednak zmieniać krzywizny w lewym Joyu (thrustery przód/tył, na boki i góra/dol) przy opuszczonym podwoziu (zupełne usuniecie martwych stref i zmniejszenie czułości Joysticka): do lądowań potrzeba większej precyzji.
Jest jakaś opcja żeby ustawić to w GUI, czy trzeba pisać własne skrypty ?
Jeśli trzeba trochę podewelopowac, może macie linki do jakiś przykładów ? Ja znalazłem tylko trochę tutoriali odnośnie całkowitego włączania/wyłączania  krzywizn przez klawiszowy skrót. Na razie mam plan żeby podpiąć makro pod przycisk na joyu, które wsunie/wysunie podwozie i jednocześnie przełączy obecne profile. Dobrze kombinuje ?
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc Smile
Odpowiedz
A sprawdzałeś w ustawieniach samej gry ? Tam ( przynajmniej jakiś czas temu ) można było ustawić osobne czy dodatkowe sterowanie właśnie przy lądowaniu., i w trakcie manewru gra przyjmowała z automatu wprowadzone ustawienia albo trzeba je było aktywowac klawiszem. Sprawdź dobrze menu gry może nie bedziesz musiał grzebać w joyu.
Odpowiedz
Hej,
Sprawdzałem już to: mogę tam pozmieniać "klawiszologie" + inaczej poprzypisywać oski i ustawić ich deadzony - ale tylko deadzony.
Mi chodzi o same krzywizny, coś takiego:

[Obrazek: maxresdefault.jpg]
Odpowiedz
A to już nie ogarniam Smile
Odpowiedz
(25.07.2019, 10:51 UTC)riddingWithDeath napisał(a): Cześć,
Może ktoś grzebał trochę głębiej w ustawieniach oprogramowania TARGET i będzie mógł pomoc.
Gram na 2ch Joyach T16000m (HOSAS), z ustawionym profilami krzywizny ("Curves"): zarówno martwe strefy, jak i modyfikacja czułości krzywizn poszczególnych osi. Wszystko działa ok, udało mi się ogarnąć wszystkie ośki do wygodnego sterowania. Chciałbym jednak zmieniać krzywizny w lewym Joyu (thrustery przód/tył, na boki i góra/dol) przy opuszczonym podwoziu (zupełne usuniecie martwych stref i zmniejszenie czułości Joysticka): do lądowań potrzeba większej precyzji.
Jest jakaś opcja żeby ustawić to w GUI, czy trzeba pisać własne skrypty ?
Jeśli trzeba trochę podewelopowac, może macie linki do jakiś przykładów ? Ja znalazłem tylko trochę tutoriali odnośnie całkowitego włączania/wyłączania  krzywizn przez klawiszowy skrót. Na razie mam plan żeby podpiąć makro pod przycisk na joyu, które wsunie/wysunie podwozie i jednocześnie przełączy obecne profile. Dobrze kombinuje ?
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc Smile

nie wiem czy w GUI to się da wykonać, osobiści enie mogę tego narzędzie rekomendować z uwagi na bardzo małe możliwości - lepiej od razu napisać skrypt.
Na moim kanale jest poradnik nt. pisania skryptów w T-S script editor. https://www.youtube.com/watch?v=uyBQJ5oEtGM
W celu zmiany funkcji dowolnego musisz użyć funkcji setshiftbutton.
Odpowiedz
Dzięki Kris - na razie ogarniam temat w Joystic Gremlin - przez przełączanie profili/modów. Prace w toku, możliwe że wróce jeszcze do TARGETa - dzięki za linki.
Odpowiedz