Odysejowe spotkanie w HRce
Dziś nadal jest problem z serwerami ale w trybie treningowym też udało mi się pograć, wszystko byłoby fajnie ale teraz w elicie nie ma w ogóle optymalizacji, masakryczne spadki fps'ów. Jak się wszyscy spotkają w HR to chyba parę PC wybuchnie Smile
Odpowiedz
Tak, optymalizacja leży. Ale widać że grafika jest mocno poprawiona w stosunku do poprzedniej wersji. Coś za coś. Moja biedna RX580 8GB niestety już jest za słaba na high detail przy 2k. Musiałem zejść do poziomu mid co pozwala zatrzymać spadek FPS do poziomu 30klatek. Niepokoi mnie jeszcze jeden efekt  (czego nie miałem wcześniej). Taki "pulsacyjny" ruch przy lataniu statkiem. Widać np jak wylatujesz ze stacji. Widać wtedy takie jakby zwalnianie ruchu i przyśpieszanie ... ale nie skokowe tylko płynne. Co ciekawe na liczniku wtedy cały czas 60kl/s. Wykresy obciążenia GPU i CPU ... nie pokazują w tym czasie "sufitu". Podobnie jest to widoczne jak robię szybszy zakręt w SC. Ciekaw jestem czy ktoś ma podobną kartę i widzi podobne problemy. Sterowniki od AMD do karty mam najnowsze.
Odpowiedz
Podobno te najnowsze sterowniki AMD trochę zaniżają wydajność. U mnie tego nie widzę, gram na RX 5700XT OC.
[Obrazek: 75287.png]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości