09.10.2019, 09:04 UTC
Nareszcie będzie można się integrować z chłopakami z PS4/PS5(2020) 
https://interestingengineering.com/sony-...the-corner

https://interestingengineering.com/sony-...the-corner
|
Sony otwiera crossplay!
|
|
09.10.2019, 09:04 UTC
Nareszcie będzie można się integrować z chłopakami z PS4/PS5(2020)
![]() https://interestingengineering.com/sony-...the-corner
09.10.2019, 09:06 UTC
Tak bardzo bym się nie ciszył - na razie tylko wybrane tytuły i to zależne od developera
![]() ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
09.10.2019, 09:22 UTC
(09.10.2019, 09:06 UTC)szkodi napisał(a): Tak bardzo bym się nie ciszył - na razie tylko wybrane tytuły i to zależne od developera Sony pozwoliło wszystkim developerom. Teraz trzeba czekać na decyzje Frontiera. Ale było by to dziwne gdyby nie zrobili między-platformowego serwera. ED jest akurat taką grą w której nie ma różnicy czy to pad czy klawiatura.
09.10.2019, 09:41 UTC
Frontier ma problemy z wrzuceniem łatwych aktualizacji, bo muszą je łatać po kilka miesięcy, a więc sceptycznie patrze na zaawansowane jak dla nich crossplaye.
09.10.2019, 11:21 UTC
Jak mniemam - PS+ Obowiązkowo?
PS Plus przeciez obowiazkowo byl i jest od pewnie 6 lat i w sumie dobrze, bo gry ktore wrzucaja sa calkiem warte 20-30pln na miesiac. Sęk w tym, że jak wejdzie pełny crossplay to MS tez wprowadzi takie cudo.
09.10.2019, 14:11 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.10.2019, 14:13 UTC przez ronin_htd.)
Nie liczyłbym na gry z "crossem" w tej generacji konsol.
Większość znaczących tytułów musiałaby dostać multi napisane od nowa, a to dla devsów koszta. Taki "future" raczej nie przyczyni się do jakiegoś znacznego wzrostu sprzedaży. Weźcie też pod uwagę, że próba "crossowania" niektórych gier może się odbić negatywnie wśród społeczności - zwłaszcza w produkcjach FPS, gdzie myszka odgrywa kluczową rolę. Sorry, ale osobiście nie chcę grać z "myszkowcami", którzy z góry mają sprzętową przewagę nad "padziarzem". Tak więc cross-play ma swoje plusy i minusy. Idealnym tutaj dla mnie rozwiązaniem jest to, wprowadzone przez Wargaming w World of Tanks Blitz (dostępny na telefony oraz PC). Osoba grająca na telefonie ma możliwość w ustawieniach zastrzec, że chce grać tylko z osobami korzystającymi z takiego samego sposobu sterowania jak ona sama. Gra rozpoznaje czy używa się M+K, czy ekranu dotykowego - takie rozwiązanie jest dla mnie idealne. Odnośnie Elite: Dangerous, tutaj faktycznie sterowanie nie ma większego znaczenia, ale.. Konsola ma swoje ograniczenia, PC już niekoniecznie. Po głębszym zastanowieniu nie chciałbym "crossa" w Elicie. Gracz PC ma dostęp do skryptów i programów third-party, które znacząco ułatwiają rozgrywkę. Jeżeli więc mieliby wprowadzić na stałe, to nie - nie chcę. Jeżeli pojawiłoby się to jako opcja (vide WoT Blitz) jak najbardziej
09.10.2019, 15:34 UTC
Ja mysle ze grubo przesadzamy z crossem z PC. Bardziej bedzie to xbox z ps4 i tyle. Podobny sprzet, o to przeciez chodzilo. Fortnajty, CoDy i inne - gracie na padach i jest gitara. Jako, ze obie platformy (Playstation i cbox) maja miec wsteczną kompatybilnosc z grami z poprzedniej generacji to nie zdziwiłbym sie widząc kilka kasodajnych tytułów jeszcze przed koncem następnego roku.
09.10.2019, 17:13 UTC
Jednak ja myślę, że to nie jest przesada. Mając Xboxa i Win10, możesz grać na PC.
We wsteczną kompatybilność nie uwierzę, dopóki nie doświadczę na własnej skórze. Przy PS4 też się zarzekali, że będzie kompatybilność z PS3. Obietnice były - wyszło jak zwykle. Zwróć uwagę, że jak na razie jedyną konsolą z obozu Playstation, która ma wsteczną kompatybilność jest PS3. PS3 ma pełną kombatybilność z PSX (PS One). W dniu premiery natomiast w Polsce ukazał się model, który miał sprzętowy emulator i było to kompatybilne z PS2. Model ten jednak miał bardzo krótki okres produkcyjny, a w następnych rewizjach firma zrezygnowała z emulacji. Jednym słowem wycofali wsteczną kompatybilność.
10.10.2019, 15:06 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.10.2019, 15:24 UTC przez kris750PL.)
jako gracz PC i PS4 (a gram na HOTASIE 4) stanowczo mówię NIE, za duże są różnice na niekorzyść PS4 w sterowaniu statkiem
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|