Alioth - jak zdobyć wejściówkę?
Przez pół dnia kopałem bromellite po czym gdy chciałem z 50szt. polecieć do Alioth do inzyniera okazało się że nie mam uprawnień. No zdarza się - mogłem sprawdzić wcześniej. Ale mam  w związku z tym pytanie: czy aby zdobyć uprawnienia na wjazd do Alioth należy wykonywać ogólnie misje dla Edmunda Mahona z Alliance czy trzeba coś jeszcze (konkretna frakcja itp)? Ile to może mniej więcej potrwać?
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
Alioth Independents bodajże dają misję permita od poziomu friendly lub Cordial - piszę z głowy, to frakcję ktoś musiałby potwierdzić Smile

EDIT:
Gdzie ich znaleźć? Systemy obok:

https://eddb.io/faction/1082

78 Ursae Majoris
LP 131-66
Sobek
Ethgreze
Mizar
Alcor
itd
Odpowiedz
(23.05.2017, 05:46 UTC)Conrdd napisał(a): Przez pół dnia kopałem bromellite po czym gdy chciałem z 50szt. polecieć do Alioth do inzyniera okazało się że nie mam uprawnień. No zdarza się - mogłem sprawdzić wcześniej. Ale mam  w związku z tym pytanie: czy aby zdobyć uprawnienia na wjazd do Alioth należy wykonywać ogólnie misje dla Edmunda Mahona z Alliance czy trzeba coś jeszcze (konkretna frakcja itp)? Ile to może mniej więcej potrwać?

Musisz robić misje dla Alioth Independents i uzyskać statut Allied. Lista systemów gdzie występuje ta frakcja: http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Al...dependents Szybkość wbicia rangi jest uzależniona od wartości oddanych misji lub sprzedanych na stacji materiałów lub oddanej kartografii.
Odpowiedz
Pięknie dziękuję. Czyli mam plan działania dla Pythona.
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
(23.05.2017, 06:06 UTC)RADKO707 napisał(a):
(23.05.2017, 05:46 UTC)Conrdd napisał(a): Przez pół dnia kopałem bromellite po czym gdy chciałem z 50szt. polecieć do Alioth do inzyniera okazało się że nie mam uprawnień. No zdarza się - mogłem sprawdzić wcześniej. Ale mam  w związku z tym pytanie: czy aby zdobyć uprawnienia na wjazd do Alioth należy wykonywać ogólnie misje dla Edmunda Mahona z Alliance czy trzeba coś jeszcze (konkretna frakcja itp)? Ile to może mniej więcej potrwać?

Musisz robić misje dla Alioth Independents i uzyskać statut Allied. Lista systemów gdzie występuje ta frakcja: http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Al...dependents Szybkość wbicia rangi jest uzależniona od wartości oddanych misji lub sprzedanych na stacji materiałów lub oddanej kartografii.

Ostatnio bawiłem się w zdobywanie reputacji u pewnej frakcji, poprzez BH, tzn. znalazłem system który kontrolują i w którym są RESy. Relaksując się mordowałem piratów, a następnie vouchery oddałem na stacji kontrolowanej przez tę frakcję. W ciągu trochę więcej niż godziny oddałem w dwóch partiach łącznie ok. 4,5 miliona. Podbiło mi to reputację o ok. 3/4 na poziomie friendly.
Odpowiedz