04.09.2020, 22:55 UTC
Po długich bojach z konfiguracją joysticka (hotas 4), udało mi się dotrzeć do systemu TRUK. Mam Pythona: https://s.orbis.zone/86-S
Jutro się odezwę.
Dziękuje za linki
Jutro się odezwę.
Dziękuje za linki
|
Nowy/stary gracz, potrzebuje wskazówek.
|
|
04.09.2020, 22:55 UTC
Po długich bojach z konfiguracją joysticka (hotas 4), udało mi się dotrzeć do systemu TRUK. Mam Pythona: https://s.orbis.zone/86-S
Jutro się odezwę. Dziękuje za linki
05.09.2020, 11:34 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.09.2020, 11:51 UTC przez MAGNUM354.)
ok w trakcie latania w TRUK potrzebujesz:
wywalić / odłożyć hangar z łazikami i wsadzić cargo 2 wywalić / odłożyć fuel scoop i wsadzić cargo 4 ze slotu 6 wywalić / cargo 5 i wsadzić cargo 6 wywalić / ewentualnie odłożyć shield generator i wsadzić cargo 6 - ten shield jak musisz mieć to może 3 na Pythonie.. w slot 1 wsadzić ponownie to coś co tam było i pomaga lądować na powierzniach planet ( żaden flight assist ani docking computer - coś innego - zapomniałem nazwy ![]() dalej : CORE słowo wyjaśnienia - wszystkie moduły klasy D to moduły NAJLZEJSZE = większy skok. Jedynie Frame Shift Drive montujesz klasy A żeby miec jak największy skok. i tak: Thrustery 5D FSD 5A Life support 4D ( tak masz ) Power distributor 5D Sensors 6D oczywiście potem montujesz ( jesli musisz ) najmniejszy Shield generator ( w Optionals ) 3D albo 3E - musi być taki żeby tylko ogarnął statek "dookoła" i na koniec wracasz do CORE i montujesz najmniejszy Power plant 5D albo nawet 4D jesli pokryje zapotrzebowanie statku na moc. Wszelkie bronie też wywalasz, szkoda pradu i wagi / skoku. UTILITY won ze wszystkim, możesz sobie zostawić heat sinka jakbyś się przypalił na słońcu skacząc pomiędzy systemami . Ja go używam bezpośrednio do skakania z orbity słońca - nie czekam aż je zostawię za sobą , jak tylko mam cel skoku "na widoku" od razu włączam FSD i jeśli statek się przegrzewa to heat sink ( skonfigurowany pod klawiszem ) i skaczę. Shield booster ci sie nie przyda przy tarczach klasy 3 ![]() Kill warrant scaner sobie zamontujesz razem z broniami jak polecisz postrzelać a i tak po tygodniu przestaniesz go używać ![]() Chaff lancher pomaga na bronie na wieżyczkach, ale nawet NPC tłuką z rail gunów na sztywno Poza tym jak się dasz wyciągnąć z supercruise takim papierowym stratkiem to za chwilę i tak się będziesz odradzał na pobliskiej stacji - nie daj się wyciągnąć i tyle ![]() Na twoje stwierdzenie że na taki właśnie moment masz tarcze i bronie , ja odpowiadam : 1) z całym tym sprzetem i z pełną ładownią towaru jesteś jak mucha w smole i nie zdązysz nawet tego pirata namierzyć nie mówiąc o strzelaniu do niego co i tak zakończy się twoim zgonem. 2) twój aktualny skok z całym tym sprzetem to 14,5 LY jak załadujesz statek towarem spadnie pewnie poniżej 10 LY i lot z towarem na odległość 32 LY zajmie ci cztery skoki i odechce ci się handlu zanim coś zarobisz, a bez kasy nie wyposażysz statku do walki i tam też będzie ciężko i jeszcze sie zniechęcisz do gry bo taka trudna ale historie napisałem ![]() Oczywiście to co podałem powyżej to konfiguracja do handlu, jeśli dzisiaj się pojawisz na discordzie to jutro kupisz sobie drugiego Pythona którego wyposażysz sobie do walki . P.S. Jestem na discordzie na kanale BAR 11 Parseków - i czekam na ciebie. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| ISINONA - Nowy film | USSER-PL | 16 | 5,719 |
28.12.2023, 12:14 UTC Ostatni post: GIMAKA |
|
| Potrzebuje pomocy w górnictwie | witq89 | 7 | 2,190 |
05.11.2020, 19:07 UTC Ostatni post: Villenn |
|
| Jak oceniasz nowy system mikrotansakcji w Elite (wprowadzenie Arx) | Mathias Shallowgrave | 32 | 7,794 |
10.12.2019, 14:30 UTC Ostatni post: wanakamura |
|
| Cześć, nowy CMDR tutaj | scrappinak | 6 | 1,493 |
22.08.2019, 12:53 UTC Ostatni post: Azorus |
|
|
|
[FDEV] Nowy system raportowania bugów | Mathias Shallowgrave | 0 | 445 |
03.04.2019, 12:16 UTC Ostatni post: Mathias Shallowgrave |