Roleplej - gra a rzeczywistość
Husaria uczy i bawi Smile
Rep tez poszedł ode mnie
Odpowiedz
(01.04.2016, 16:29 UTC)Goliat napisał(a): @Pueblo "Nie badzcie jak Ci, o ktorych bylo glosno niedawno na reddicie, ktorzy griefing przeniesli do RL grozac I wydzwaniajac po nocach do ludzi. To nie moze sie dobrze skonczyc. " - eh, za kogo Ty nas masz, wiem że mamy dla Was dziwaczne poglądy, ale bez przesady Smile
Chodzilo mi o to, zeby nie mieszac RL i RP. Nie sa dziwaczne, sa poprostu inne niz moje, ale nie przeszkadza mi to ani troche, uwierz mi.
Odpowiedz
(01.04.2016, 15:31 UTC)Doom_days napisał(a):
(01.04.2016, 15:14 UTC)GutenbergPL napisał(a):
(01.04.2016, 12:29 UTC)Quarion napisał(a): Rany, ludzie.... to po prostu kolejna grupa/frakcja w grze. Jak dla mnie to mogliby się nawet nazywać Waffen SS Sturmbanfuhrer Commando i dla mnie nic, absolutnie nic by to nie zmieniło, bo to tylko gra.
A utożsamianie tej grupy z prawdziwym komunizmem z życia realnego jest dla mnie po prostu chore i niezrozumiałe.

Sory, ale takie moje zdanie.

Sorry, ale bredzisz.
Pojadę dalej: nic nie wiesz z historii.
Ci ludzie, mordowali Twoich przodków.
Nie wstawiałem tu filmów, które to dokumentują, żeby nie być posadzonym o granie na uczuciach. Poszukaj ich sam.

Gutenberg, mordowali: Naziści, Komuniści, Chrześcijanie, Muzułmanie, Anarchiści, Nacjonaliści, Cześci, Tatarzy czy nawet Polak Polaka  ... każdy na krew na rękach. To ma powodować że mamy nienawidzi wszystkich. Można generalizować i uznać że każdy Rosjanin to nas wróg ale czemu? Czy mieli oni jakiś wpływ na to gdzie się urodzili i jaki bagaż historyczny dostarczyła im rodzina. Nie wydaje mi się. Każdy człowiek jest kowalem własnego losu i każdego powinniśmy osądzać raczej przez to jakim jest człowiekiem a nie jakiej jest narodowości, wyznania czy jaką ma historię rodziny. Moja rodzina też ucierpiała przez komunizm, ucierpiał także przez Nazizm. Nie sprawia to jednak że mam ochotę nienawidzić wszystkich Niemców i Rosjan. W końcu co winny jest jakiś potomek Nazisty który urodził się dużo po wojnie i nie miał wpływy na to kim był jego Pradziadek lub dziadek. Nie mówię że mamy zapomnieć historie to byłaby by głupota. Powinniśmy to kultywować, upamiętniać ale też przy okazji iść w przyszłość. Wszyscy gramy w E: D grę dziejąca się w dalekiej przyszłości gdzie ludzkości udało się zrealizować jedno z jej największy marzeń czyli podbić kosmos. Jeżeli będziemy kierować się tylko nienawiścią to w roku 3000 możemy być tylko cichym wspomnieniem cywilizacji na zniszczone skałce unoszącej się woku nic nieznaczącej Gwiazdy gdzieś na krańcach kosmosu.

Szanuje twoją pamiętać o przodkach. Chwali się to teraz gdy wielu zapomina o historii i ślepo brnie na przód jednak wydaje mi się że trzeba też z czasem przebaczać.

Pięknie powiedziałeś... nie mam nic do dodania.

Acha, zapomniałem: Amen! Wink
Odpowiedz
(01.04.2016, 15:14 UTC)GutenbergPL napisał(a):
(01.04.2016, 12:29 UTC)Quarion napisał(a): Rany, ludzie.... to po prostu kolejna grupa/frakcja w grze. Jak dla mnie to mogliby się nawet nazywać Waffen SS Sturmbanfuhrer Commando i dla mnie nic, absolutnie nic by to nie zmieniło, bo to tylko gra.
A utożsamianie tej grupy z prawdziwym komunizmem z życia realnego jest dla mnie po prostu chore i niezrozumiałe.

Sory, ale takie moje zdanie.

Sorry, ale bredzisz.
Pojadę dalej: nic nie wiesz z historii.
Ci ludzie, mordowali Twoich przodków.
Nie wstawiałem tu filmów, które to dokumentują, żeby nie być posadzonym o granie na uczuciach. Poszukaj ich sam.

Nie przypominam sobie żeby ludzie z Communism Interstellar mordowali moich przodków Tongue. Ja mówię o rozdzieleniu RL od gry i już, koniec, tyle.
Odpowiedz
(01.04.2016, 14:15 UTC)Myr0n napisał(a): Jaki znowu komunizm jakie wszyscy równi? Kmiotkom się władzy zachciało. Toż my towarzysze husarscy, nobillis sum! NIe będziem się z kmiotami bratać
Zapędzić ich spowrotem na pole a nie to pasy drzeć będziem i bigosować tałatajstwo.

Podoba mi się Twój tok myślenia Biggrin

Krowy im paść a nie Panom Szlachcie za równych się uważać!
Odpowiedz