Wybór dobrego fotela biurowego
No słuchajta ludziska bo problem jest....
Jestem na kupnie dobrego fotela biurowego, oczywiście maksymalnie chodzi o ergonomię użytkowania, bo nie jednokrotnie siedze i pracuje przy pececie po 10 godzin. Wynalazki typu dxracer/dxseat z eko skóry odpadają, bo to cińcizna z marżą 700%. Szukam czegoś co rzeczywiście wytrzyma minimum 5 lat do ceny około 1000-1200 zł. Oczywiście, jeśli macie pozytywne doświadczenia z fotelami tańszymi to jak najbardziej przyjmę rekomendację.
Ważę 65 kg mam 175 cm wzrostu, dobrze by było gdyby fotel miał  możliwość regulacji pochylenia oparcia. Od kilku dni czytam różne opinie o fotelach, do kilku się przymierzałem i już mam zrobioną wodę z mózgu.
Odpowiedz
Masz w Polsce co najmniej dwóch dobrych producentów krzeseł:
ProfiM  http://www.profim.pl/
Bejot http://www.bejot.eu/
Obaj producenci dają 5 lat gwarancji 

ps.
Obejrzyj filmy i poczytaj o ergonomii na ich stronach imho warto ...
Sprawdź dystrybucję i przetestuj na miejscu.
Własny kręgosłup i przysłowiowa dup ... prawdę Ci powiedzą Smile

ps2
Jeśli będziesz (po obejrzeniu i poczytaniu) miał problem z wyborem daj znać to pomogę ...
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Przyglądałem się ich ofercie, z profimu przykuło moją uwagę krzesło Veris, jednak do niego musiałbym się przymierzyć i nie wiele na sieci jest o tych fotelach.
Czytałem tez dobre recenzje o tworze firmy Ergomax model Flexi, jesteś coś w stanie o nim powiedzieć?
Z foteli Ergomaxa siedziałem tylko na Ergohuman i cóż, to chyba najlepsza rzecz na jakiej siedział mój tyłek Biggrin Gdyby nie zaporowa jak dla mnie cena (2 kafle..) to bym brał w ciemno.
Odpowiedz
Niestety o Ergomax-ie nie mam pojęcia ...
Veris jest bardzo wygodnym fotelem i też ma te opcje co testowany przez Ciebie Ergohuman lub Flexi
Nie pamiętam ile kosztuje "wypasiona" wersja Veris-a ...
Ale rzeczywiście lepiej przetestować wszystko osobiście bo w końcu posiedzisz na nim kilka lat Smile
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
U jednego z dystrybutorów z różnymi bajerami typu pełno regulowane podłokietniki, blokady skoków pochyleń itp z wybraną tapicerą to tak koło 1500 zł trzeba by dać. Przejadę się w tygodniu posiedzieć na Verisie i Verisie Net, z siatką, bo co opinia o ergohumanie flexi to, to że raz - super śliczny niezniszczalny - a raz że plasticzane uwno.. i bądź tutaj mądry człowieku...
Odpowiedz
Hm, z moich doświadczeń tylnej części ciała gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę wynika, że nie ma fotela który by był w stanie wytrzymać 5lat takiego użytkowania. Ładne niekoniecznie są wygodne nie mówiąc o tym że też niekoniecznie zdrowe. Fakt też jest taki że czym innym jest posiedzieć 10 minut (wygodnie) a czym innym 10h (zaczynają przeszkadzać szczególiki). Ogólnie to .... Wink współczuje.
Odpowiedz
Piwek, jak już się na coś zdecydujesz i kupisz, to napisałbyś parę słów o krzesełku i jakieś zdjęcie wrzucił?
Temat ciekawy i mogłoby się przydać komuś na przyszłość. Sam też chyba w przyszłym roku będę musiał wymienić obecnie posiadany fotelik.
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Pewnie, nie ma problemu. Znajomy mi pozycza model dxraxera seri F z tego co mi wiadomo, w skorze, dwyletni co prawda ale nie zniszczony. Wysiedze na nim z 10
H i podziele sie spostrzezeniami.
Odpowiedz