Czy ktoś może polecić jakieś bezprzewodowe słuchawki z mikrofonem?
Podobno Sennheiser RS to bardzo dobry wybór do tego Antlion mod mic i będzie w miarę funkcjonalnie. Ja mam Corsair Void Wires i wykonane są bardzo solidnie ale dźwięk raczej słaby. Zdecydowanie poniżej Superluxów za 120zł na kablu. Tak naprawdę jedyna sensowna opcja to właśnie te RSy.

Jeszcze jest Creative Aurvana Wireless czy jakoś tak - działają bo bluetooth ale ze specjalnym adapterem Creative pozwalają na przesył dźwięku stereo i obsługę mikrofonu jednocześnie. Pewnie jakość dźwięku znacznie lepsza niż w dowolnym gamingowym badziewiu.
Odpowiedz
Niestety, taka prawda że większość gejmingowych słuchawek, czy to z mikrofonem czy bez, czy to na kablu czy bez, markowych czy nie, cholernie fałszuje jeśli w ogóle można powiedzieć że to dudnienie jakie oferują jest jakimś brzmieniem.
I tak jak Xeonary wspomniał nawet Sulerluxy prosto z pudła po wygrzaniu brzmią dużo lepiej a modując można je jeszcze bardziej podciągnąć w kierunku własnych preferencji.
Jak bezprzewodówki to tylko markowe np senki, akg, audiotechnica czy inne i nie patrzeć na modele o wartości rynkowej poniżej 400-500pln bo problemy z zakłóceniami gotowe. Teściowa dostała jakieś wypasione soniacze, niby 2.4ghz niby 2 kanały jak by były zakłócenia a i tak prosto z pudła masakra, po serwisie też lipa. Koniec końców musiałem je rozebrać i zestrajać nadajnik i odbiornik specjalnie do miejsc gdzie stał nadajnik i gdzie najczęściej teściówka ich używa.
Mic niestety zostaje na kablu lub jakiś mic bezprzewodowy a'la mikroport.
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
Jeżeli chodzi o jakość dźwięku to podobno te od Razera mają najlepszy z słuchawek gamingowych, niestety nie znalazłem nigdzie (ale też mocno nie szukałem) porównania z np superluxami czy Sennheiserami RS, na razie decyzja jest w zawieszeniu z ukierunkowaniem na właśnie superluxy, może i kabel zostanie i nie mają mikrofonu, ale przy najmniej są tanie (żona mnie nie zabije tak szybko) i kabel można zawsze odpiąć czy wymienić na inny. A może i porządny mikrofon sobie w końcu sprawię dzięki temu i jeszcze na wymianę myszki zostanie Biggrin
Odpowiedz
Bierz w ciemno Zalman'a ZM-MIC1, podklejasz na taśmę dwustronną pod monitorem a ten i tak zbiera, może nawet za dużo czasami ale tani i dobry.
Co do słuchawek to Superlux'y faktycznie cena/jakość dźwięku potrafią w cenie 120-160pln deptać po piętach markowym za 400-500pln. Kwestia co preferujesz, półotwarte/otwarte konstrukcje dobrze oddające przestrzeń, szkoda że Aureal 3D padł Sad, czy zamknięte z lepszym basem.
HD681 MK2 - półotwate plastyczne/muzyczne - jak na mój gust za bardzo pluszowe ale siostra nie narzeka
HD668B - półotwarte monitory/studyjne/analityczne długo używałem z recable zanim wyszły HD330, dobre odwzorowanie dźwięku/źródła, może nawet za dokładne bo niechętnie wybaczają syf
HD330 - półotwarte góra nie kaleczy uszu tłuczonym szkłem, dół jest w punkt i nie rozlewa się także dobrze wyważone, obecnie używam z recable i prostym ampem na wszelki wypadek bo niby 300ohm ale nawet integry poprawnie je napędzały, coś jak HD668B ale bardziej wybaczające syf w źródle dlatego je wyparłySmile
HD660 - zamknięte, takie HD330 ale lepiej izolujące i więcej basu, dla mnie za dużo ale to już kwestia preferencji.

Oczywiście zanim zacznie się używać słuchawek należy je wygrzać, nie raz złapałem się na tym że kupuję zakładam i jest wft, dół to muł, góra kaleczy że ledwo da się wytrzymać a środek sepleni. Także dla świętego spokoju po pierwszym odsłuchu, zazwyczaj mało optymistycznym, wygrzewam je przez ok 300h na 60-75% mocy źródła, w zależności jak mocno mam wrażenie że są przymulone. Ważne jest też czym się wygrzewa, materiał płaski/skompresowany praktycznie ich nie rozrusza, musi być dynamika/amplituda także szukać muzyki klasycznej w wysokiej jakości lub jakiś zróżnicowany rock/pop, choć muszę przyznać że pewne kawałki dubstep'u są tak zróżnicowane że w zupełności wystarczyłby 5min kawałek zapętlony zamiast całej playlisty innych utworów tylko średnio idzie wtedy spać w nocy przy tak "ciekawej" muzyce Biggrin

Był bym zapomniał, kabel zawsze można skrócić, zresztą większość SL ma jack przy słuchawkach, i poszukać jakiegoś dedykowanego transmitera audio, który nie będzie tak podatny na zakłócenia jak szajs oferowany w słuchawkach. Także to było by chyba najlepsze wyjście, dobre słuchawki i dobry transmiter, osobno pewnie taniej i lepiej niż razem zintegrowane za kupe hajsu i średnio grające...
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz