![]() |
|
Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Instytut Kartografii i Ksenobiologii (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=77) +--- Wątek: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie (/showthread.php?tid=2236) |
RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Baton - 07.06.2017 (07.06.2017, 20:21 UTC)K42X napisał(a): System: NGC 1999 Sector GW-W c1-1Gratulacje! Koordynaty miejsca gdzie lądowałeś są wpisane w dzienniku, który gra zapisuje, wystarczy jeden z programów, który to czyta. Dla każdego odkrywcy rzecz obowiązkowa : Ja używam EDDiscovery ale wybór jest spory.Jak nie to wystarczy zrobić fotkę z kokpitu i tyle. Prawie mi żyłka pękła i dwa razy chciałem zrezygnować, ale dałem radę: Vegnaa ED-H b40-2 7B 8.80 -109.50 ammonia magma Widoki takie se: RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Arnul - 07.06.2017 (07.06.2017, 21:17 UTC)Baton napisał(a):(07.06.2017, 20:21 UTC)K42X napisał(a): System: NGC 1999 Sector GW-W c1-1Gratulacje! Gratki bo Ammonia Magma nie jest łatwo trafić. ! RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Baton - 07.06.2017 (07.06.2017, 21:26 UTC)Arnul napisał(a): Gratki bo Ammonia Magma nie jest łatwo trafić. ! Dzięki, tylko dlatego tam siedziałem bo ciężko było znaleźć i w cholerę zamglone wszystko, może i jest klimat ale za to fotki kiepskie :/ RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - K42X - 08.06.2017 (07.06.2017, 20:32 UTC)Arnul napisał(a): Gratulacje!Dzięki! No przejechałem sobie nad nim i nie zwróciłem uwagi na temperaturę bo przełączyłem się na zewnętrzną kamerę. No i bum. (07.06.2017, 21:17 UTC)Baton napisał(a):(07.06.2017, 20:21 UTC)K42X napisał(a): System: NGC 1999 Sector GW-W c1-1Gratulacje! Dzięki! O, dobrze wiedzieć, nie myślałem, że aż tak dokładne dane jak współrzędne lądowania są w logach. Koniecznie muszę się zaopatrzyć w EDDiscovery. RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Baton - 08.06.2017 (08.06.2017, 05:34 UTC)K42X napisał(a):(07.06.2017, 20:32 UTC)Arnul napisał(a): Gratulacje!Dzięki! No przejechałem sobie nad nim i nie zwróciłem uwagi na temperaturę bo przełączyłem się na zewnętrzną kamerę. No i bum. Tip weterana, który już niejedno fotografował, działa z SRV i statkiem, od czasu do czasu rzucaj okiem na kabinę, jak w środku mruga czerwone światełko to znaczy, że się palisz - już kilka razy mi uratowało tyłek Niekoniecznie musisz stać w jakimś niebezpiecznym miejscu, może akurat manipulując kamerą włączyłeś sobie silent running
RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - K42X - 08.06.2017 (08.06.2017, 05:47 UTC)Baton napisał(a): Tip weterana, który już niejedno fotografował, działa z SRV i statkiem, od czasu do czasu rzucaj okiem na kabinę, jak w środku mruga czerwone światełko to znaczy, że się palisz - już kilka razy mi uratowało tyłek Dzięki, postaram się sobie wyrobić nawyk ![]() Zacząłem się też zastanawiać, czy opłaca się ładować hangar 4G do Aspa? Mam teraz 3 skoki do oriona na stację gdzie mogę uzupełnić SRV i widzę, że mają tam wszystkie rozmiary hangarów. Ale im więcej o tym myślę, tym bardziej się zastanawiam czy nie wrócić w ogóle do bańki i nie zrobić naprawdę porządnego, przemyślanego przemeblowania zanim ruszę dalej... RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Arnul - 08.06.2017 System: Col 285 Sector DX-I b23-1 - 30 ly od HR 8444 Księżyc: B 1 a Koordynacje: -21.27 : 128.48 Typ: Silicate Vapour Geysers (7/15) Przesiadłem się w I.Couriera szykowanego pod Tour de Makau. No takim to można robić ślizgi. Stabilne, szybkie, dużo widać z kabiny po odwróceniu się. Mogłem sobie spokojnie korygować lot, aby być zawsze centralnie nad kanionem,. A jakby co to jest tak zwrotny, że bez problemu mogę robić zakrętasy w trakcie ślizgu. To pierwsze gejzery odkryte po powrocie. Tuż obok HRki. Metodą na leniwego wonsza, 3-ci przelot nad kanionami. Jest różnica pomiędzy ślizgami na końcu świata, a ślizgami w bańce. Tutaj, mimo że system był niezamieszkały to co przelot to pojawiały mi się 1, 2 a nawet trzy standardowe POI z różnymi materiałami, budynkami itp. Trochę to wkurza. Ale ma ten plus, że od razu można ocenić wysokość łapania gleby .Kocham ten sport. Jest satysfakcja jak się dobrze wytypuje miejsce i w końcu wyskakuje na radarze mała niebieska kropeczka oznaczająca wulkanizm !! Wreszcie jest po co zaglądać na planety. RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Baton - 08.06.2017 (08.06.2017, 09:47 UTC)Arnul napisał(a): Przesiadłem się w I.Couriera szykowanego pod Tour de Makau. No takim to można robić ślizgi. Stabilne, szybkie, dużo widać z kabiny po odwróceniu się. A jak sobie radzisz z obserwowaniem skanera jak jesteś do góry nogami, bo ja wczoraj spróbowałem i jakoś to cienko widzę, ale u mnie ten problem, że szukam w VR i tam to na co się nie patrzysz słabo widać. Na płaskim ekranie jest OK? RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Arnul - 08.06.2017 (08.06.2017, 12:58 UTC)Baton napisał(a):(08.06.2017, 09:47 UTC)Arnul napisał(a): Przesiadłem się w I.Couriera szykowanego pod Tour de Makau. No takim to można robić ślizgi. Stabilne, szybkie, dużo widać z kabiny po odwróceniu się. O dziwo b. dobrze bo I.Courier ma jakiś ten skaner bardziej wyraźny i kropka lepiej się na nim odbija niż w Anakondzie. A jeszcze tytułem Pyknięcia to przydaje się tylko na dalekich wygnajewach galaktyki, bo tu koło i w bańce to lepiej złapać pierwsze lepsze POI (a jest ich na prawdę sporo) i na jego podstawie dokładnie określić sobie wysokość. RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Baton - 08.06.2017 (08.06.2017, 14:53 UTC)Arnul napisał(a): O dziwo b. dobrze bo I.Courier ma jakiś ten skaner bardziej wyraźny i kropka lepiej się na nim odbija niż w Anakondzie. Właśnie jak szukałem na planecie z Sobieskim przez chwilę gejzerów to się poddałem tyle śmiecia mi pokazywał na skanerze
|