![]() |
|
Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Dookoła świata - wielki konwój SRV! (/showthread.php?tid=6318) |
RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - RANDARIO - 11.03.2021 (11.03.2021, 09:12 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Dzień 2 - Różowa Przełęcz osiągnięta! Nie wiem czy jest inny podjazd... ale według nawigacji HARDCKORE
RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Hattor - 11.03.2021 Niecka zaliczona Wymagające pagórki.(11.03.2021, 10:45 UTC)FrankDolas napisał(a):(11.03.2021, 09:12 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): @RANDARIO - jak tam trasa do Niecki? Jest w miarę OK czy bardziej hardckore?Ostatnia dolina otworzyła nam się centralnie na Nieckę, do której po prostu wpadliśmy. Ostatni kilometr, jechałem spokojnie i też spadłem, a raczej wpadłem do tej niecki. Kompletnie się tego nie spodziewałem. Był moment, że pokazywało grubo ponad 700m nad powierzchnią Całe szczęście miałem wybrane okno z syntezą.
RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - RANDARIO - 12.03.2021 12.03 godz 01:21 - " Krater Miska" Zdobyty Pokonałem etap tak jak w dniu wczorajszym,, razem z Cmdr. Frankiem Dolasem. Trasa górzysta, ale nie najgorsza
RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Mathias Shallowgrave - 12.03.2021 Ale ciśniecie! A ja nadal na Różowej... RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - RANDARIO - 13.03.2021 Kolejny etap : Krater Hahulec we mgle zaliczony 13.03. godz 1:50
RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Mathias Shallowgrave - 13.03.2021 Ja dojechałem do Niecki "Kolebka". Tam się faktycznie wpada znienacka!
RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - KartonowyMakaron - 13.03.2021 Taka mała porada dla tych, którzy są dopiero na Różowej Przełęczy (lub jeszcze wcześniej) i dopiero będą jechać do Niecki "Kolebka". Podstawowo w programie Edison tryb nawigacji ustawiony jest na "Rhumb Line". Zamiast tego można ustawić tryb "Great Circle" i tą opcję polecam. Wcześniej na trasie to ustawienie nie robiło bardzo dużej różnicy, ale w okolicy bieguna różnica jest znacząca. Zrobiłem nawet poglądowy obrazek (oczywiście nie jest on jakoś BARDZO dokładny): ![]() Jak widać ja zostałem wyprowadzony w pole ![]() PS Może się to przydać przy późniejszej jeździe. RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - RANDARIO - 13.03.2021 13.03 godz 20:30 : "Krwawe Pole" punkt zero -Zaliczone ![]()
RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Mathias Shallowgrave - 13.03.2021 (13.03.2021, 17:06 UTC)KartonowyMakaron napisał(a): Taka mała porada dla tych, którzy są dopiero na Różowej Przełęczy (lub jeszcze wcześniej) i dopiero będą jechać do Niecki "Kolebka". Podstawowo w programie Edison tryb nawigacji ustawiony jest na "Rhumb Line". Zamiast tego można ustawić trybu "Great Circle" i tą opcję polecam. Wcześniej na trasie to ustawienie nie robiło bardzo dużej różnicy, ale w okolicy bieguna różnica jest znacząca. To dlatego tak długo tam jechałem! RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - RANDARIO - 13.03.2021 14.03 godz 0:28 Przełęcz na czarnej Górze Zdobyta jak zwykle w dwóch z cmdr. Frankiem Dolasem Widok zapiera dech w piersiach Super.
|