![]() |
|
Czy konsole są dla dzieci? Czy pecetowcy są bardziej dojrzałymi graczami? - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Czy konsole są dla dzieci? Czy pecetowcy są bardziej dojrzałymi graczami? (/showthread.php?tid=2281) |
RE: Czy konsole są dla dzieci? Czy pecetowcy są bardziej dojrzałymi graczami? - Xenderr - 17.02.2017 (16.02.2017, 16:15 UTC)RANDARIO napisał(a): Zdania są podzielone , i dobrze ale dla mnie gdy siadam przed moim PC to.. wchodzę w świat gry i jestem tam. Mam dokładnie tak samo. Jak siedzę przed PC to prawie jak VR. Natomiast konsola + wielki TV jakoś tego efektu nie dają. Mógłbym grać i jednocześnie oglądać serial ;P RE: Czy konsole są dla dzieci? Czy pecetowcy są bardziej dojrzałymi graczami? - DYoda - 17.02.2017 (17.02.2017, 14:02 UTC)Yautja napisał(a): Potwierdzam. Gram na wszystkim na czym się da uruchomić grę. Od sterownika PLC, przez konsole, handheldy, telefony, po komputery. Zawsze mam wczuwkę I to jest duch prawdziwego gracza ![]() Ja zaczynałem ponad 3 dekady temu na takim cudzie techniki przysłanym przez rodzinę z USA Pewnie nikt w promieniu kilkudziesięciu kilometrów nie miał ![]()
RE: Czy konsole są dla dzieci? Czy pecetowcy są bardziej dojrzałymi graczami? - Tulkaion - 17.02.2017 (17.02.2017, 21:20 UTC)DYoda napisał(a):(17.02.2017, 14:02 UTC)Yautja napisał(a): Potwierdzam. Gram na wszystkim na czym się da uruchomić grę. Od sterownika PLC, przez konsole, handheldy, telefony, po komputery. Zawsze mam wczuwkę ATARI 2600!!!!! Toż to Graal!b Pomijając jakieś Magnavoxy, to jest praojciec domowego gejmingu!
RE: Czy konsole są dla dzieci? Czy pecetowcy są bardziej dojrzałymi graczami? - Myr0n - 17.02.2017 co mi przypomniało mój pierwszy sprzęt https://gareth.halfacree.co.uk/wp-content/uploads/2009/02/_igp2132.jpg i to ładowanie gier na bezdechu ze śrubokrętem w dłoni
RE: Czy konsole są dla dzieci? Czy pecetowcy są bardziej dojrzałymi graczami? - Tulkaion - 17.02.2017 (17.02.2017, 22:32 UTC)Myr0n napisał(a): co mi przypomniało mój pierwszy sprzęt Miałem C-64. Z kartridżem Final III, który załatwiał ostatecznie kwestię turbo i wgrywania. Nawet pamiętam swoje pierwsze gry: tata przywiózł z Niemiec oryginalny zestaw Gremlina "Ten Great Games" na dwóch kasetach, pierwszą grą w którą tam grałem był "West Bank"
RE: Czy konsole są dla dzieci? Czy pecetowcy są bardziej dojrzałymi graczami? - Crazied - 18.02.2017 (17.02.2017, 22:32 UTC)Myr0n napisał(a): co mi przypomniało mój pierwszy sprzęt Tobie przynajmniej kasety odpalały. Ja dostałem cały karton kaset ale nie odtwarzało ich i grałem tylko na grach z dyskietek 4,5". RE: Czy konsole są dla dzieci? Czy pecetowcy są bardziej dojrzałymi graczami? - Yautja - 19.02.2017 Mój pierwszy kontakt z grami był na tym: Potem ojciec w Peweksie kupił mi to: ![]() To był szał! Boulder Dash, River Raid, Pit Stop, a potem, już w epoce schyłkowej Miecze Valdgira, Fred, Misja, Hans Kloss, A.D. 2044... Parę ganiających się po ekranie pikseli, a emocje takie, że kilka dżojstików poległo ![]() No i królowa: ![]() i: ![]() Z taką historią zaczynającą się od komputerów o mocy mniejszej niż obecne długopisy naprawdę nie ma znaczenia na czym się gra i cała ta wojenka między komputerami i konsolami jest po prostu śmieszna. Liczy się gra i naprawdę nie rozumiem, że ktoś chce się odcinać od takich perełek jak np. Gravity Rush tylko dlatego, że jest PC Master Race i brzydzi się wziąć do ręki PSP. RE: Czy konsole są dla dzieci? Czy pecetowcy są bardziej dojrzałymi graczami? - Yata_PL - 19.02.2017 Przechodzilem dokladnie ta samą droge - tylko pomiedzy była jeszcze A500 , A1200 do dzisiaj mam z turbina 030 , 40 mhz i 128 mb ram , Elite II Frontier smiga bardzo ładnie... RE: Czy konsole są dla dzieci? Czy pecetowcy są bardziej dojrzałymi graczami? - lipjarpl - 18.06.2017 Jesli chodzi o Atari to napiszę że ponownie chce wkroczyc na rynek konsol i to jest potwierdzone przez samo Atari. Co do jakosci grania w pełnym 4K na konsoli to już w tym roku bedziecie mogli tego doświadczyc za pomocą nowej konsoli Microsoftu i nie jest to nowa generacja konsol. Tym ruchem Microsoft chce postawic na dobrą specyfikacje sprzętową .Jesli chodzi o mniejsza liczbe przyciskow da się to ominąc wbijając kombinacje klawiszy . |