![]() |
|
[OFICJALNY] Gnosis i jego ekspedycja - oficjalne wyjaśnienie - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Instytut Kartografii i Ksenobiologii (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=77) +--- Wątek: [OFICJALNY] Gnosis i jego ekspedycja - oficjalne wyjaśnienie (/showthread.php?tid=4674) Strony:
1
2
|
Gnosis i jego ekspedycja - oficjalne wyjaśnienie - Mathias Shallowgrave - 06.09.2018 Frontier zamieścił wątek z oficjalnym wyjaśnieniem całej akcji. Link: https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/445812-Let-s-talk-about-Gnosis-and-the-Cone-Sector?p=6986250&viewfull=1#post6986250 TL;DR po polsku: 1) Canonn poprosił o system Cone Sector FN-J B9-0 jako następny przystanek dla Gnosis. Cały ten Cone Sector sektor powinien być zamknięty permitami (FDEV ma jakieś plany na przyszłość związane z tym kawałkiem przestrzeni). Kilka systemów w środku sektora nie było zamkniętych i właśnie do jednego z nich miał skoczyć Gnosis. 2) FDEV potwierdziło, że te otwarte systemy w Cone Sector to jest bug i one wszystkie powinny być zamknięte. W ramach contentu tworzonego przez graczy, zamiast odmówić czy zablokować te systemy od razu, wymyślili fabułę, w której Gnosis skacze, ale jest przechwycony przez Thargoidów. Gnosis nigdy nie miał znaleźć się w Cone Sector. 3) Na kilka godzin przed skokiem FDEV błędnie puściło artykuł na Galnecie, który zaspoilerował całą fabułę - przechwycenie i atah Thargoidów na Gnosis. Całą niespodziankę szlag trafił. 4) Po rozpoczęciu ataku Thargoidów na Gnosis okazało się, że są bugi - m.in. - Gnosis nakładał karę za użycie broni w No Fire Zone, co po zniszczeniu statku skutkowało przeniesieniem do więzienia 1200 LY od Gnosis - Gnosis strzelał do Flaków graczy (zestrzeliwał pociski służące do walki z Thargonami) - Thargoidzi spawnowali się zbyt blisko statku i od razu atakowali graczy, którzy dopiero wyjeżdżali z platformą dokującą na powierzchnię 5) Te bugi są już naprawione (Link: https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/445811-Status-on-Gnosis-related-Bugs?p=6986247&viewfull=1#post6986247) 6) Atak na Gnosis trwa. RE: Gnosis i jego ekspedycja - oficjalne wyjaśnienie - Ulpian - 06.09.2018 (06.09.2018, 11:36 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Gnosis nigdy nie miał znaleźć się w Cone Sector. Meh, moje zniesmaczenie jeszcze się powiększyło. To ja wracam do Elite w Q4. Może. RE: Gnosis i jego ekspedycja - oficjalne wyjaśnienie - Kuba Wolf - 06.09.2018 Ufff a ja juz rozawazalem autodestrukcje 22kLY od Banki zeby sie na eksplo zapalac Moje miliony credytow poszlyby do piachu
RE: Gnosis i jego ekspedycja - oficjalne wyjaśnienie - Karghul - 06.09.2018 Chciałbym żeby całą społeczność elite odwróciła się teraz od Frontiera. Aż fajnie by się patrzylo jak płaczą do poduchy RE: Gnosis i jego ekspedycja - oficjalne wyjaśnienie - ryczypior - 06.09.2018 Albo stwierdziliby, że skoro nikt nie gra, to pora uśmiercić Elite... nie wiem, czy tego bym oczekiwał RE: Gnosis i jego ekspedycja - oficjalne wyjaśnienie - Kadmilos - 06.09.2018 A mi sie tam podoba taki obrót sprawy w tych sektorach jest coś czego nie powinniśmy zobaczyć dlatego targoidzi nas zatrzymali. Jedyna wtopa to ten zbyt wczesny wpis w Galnecie. RE: Gnosis i jego ekspedycja - oficjalne wyjaśnienie - SEBA312 - 06.09.2018 (06.09.2018, 15:31 UTC)Kadmilos napisał(a): A mi sie tam podoba taki obrót sprawy w tych sektorach jest coś czego nie powinniśmy zobaczyć dlatego targoidzi nas zatrzymali. Jedyna wtopa to ten zbyt wczesny wpis w Galnecie. Ja czuję dokładnie to samo. Po prześledzeniu całej sprawy (pobieżnie-przyznaję ) nigdzie nie widziałem, żeby FD coś obiecywał w tej sprawie. (może źle szukałem, nie wiem) Wręcz przeciwnie, mówili "Możecie próbować, ale liczcie się z tym, że coś może pójść nie tak." Zreszta, nie da się stwierdzić na pewno, czy ludzie od Canonn Research nie mieli świadomości, że tak to się skończy.
RE: Gnosis i jego ekspedycja - oficjalne wyjaśnienie - szkodi - 06.09.2018 Tak szczerze mówiąc nie głup pomysł. Fabuła jest, wreszcie ktoś zauważył, że jest :> RE: Gnosis i jego ekspedycja - oficjalne wyjaśnienie - Gerciowski - 06.09.2018 Szkoda że tymi bykami (głupimi w sumie) FDevsi spitolili zabawę. To chyba pierwsza taka akcja (chyba że coś przeoczyłem) kiedy thargi "na żywca" atakowały megashipa/stację. Potencjalnie świetny scenariusz - obrona megashipa przez cmdr-ów, wzywanie posiłków, może jakiś capital ship by doskoczył i mamy piękną jatkę. No ale kiedy nie można odpalić myśliwca pokładowego tylko trzeba odlecieć 8km od mega-statku no i reszta o której już Mathias napisał. Jedno optymistyczne dla mnie to to że mają już po stronie serwera możliwości żeby np takie ataki "na żywo" odpalać. Maybe next time...
RE: Gnosis i jego ekspedycja - oficjalne wyjaśnienie - Kuba Wolf - 06.09.2018 FDEV rzeczywiscie nic nie obiecywalo, ale to event wymyslony przez spolecznosc, wiec troche szkoda ze nie mogl sie potoczyc jak spolecznosc chciala. Tak troche wyszlo ze dzieci sie bawia w piaskownicy i nagle wchodzi dorosly z wielkim wiadrem i bedzie robil wielkie rzezby z piasku, bo uwaza ze to fajniejsza zabawa. Czesc bachorow bedzie patrzec z ciekawoscia, a czesc sie poplacze bo ich nieudolne babki sie popsuja. IMHO FDEV mogli sobie takie niespodziewane zwroty akcji robic w czasie swoich CG, ale ja zawsze narzekam
|