![]() |
|
Feedback dot. BGS, szwadronów i frakcji - wspólna inicjatywa kilku frakcji - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Feedback dot. BGS, szwadronów i frakcji - wspólna inicjatywa kilku frakcji (/showthread.php?tid=4594) Strony:
1
2
|
Feedback dot. BGS, szwadronów i frakcji - wspólna inicjatywa kilku frakcji - Mathias Shallowgrave - 03.08.2018 Fenyl i ja braliśmy udział we wspólnej inicjatywie kilku dużych i doświadczonych społeczności. Inicjatywa miała na celu przygotowanie dokumentu, w którym zawarte będą zatwierdzone przez wszystkich propozycje zmian dotyczących gameplayu skupionego wokół BGS, frakcji graczy oraz feedback dotyczący nadchodzących Szwadronów (Squadrons). Dyskusja trwała od lutego 2018 i zostało w nią włożone sporo wysiłku i energii. Brali w niej udział przedstawiciele następujących społeczności: AEDC, Communism Interstellar, Da Vinci Corps, Delta Squadron, Guardians of Harmony, Interstellar Communist Union, The Mercs of Mikunn, The Winged Hussars. Pół roku później - czyli teraz - jesteśmy wreszcie gotowi na publikację dokumentu i przekazanie go developerom w nadziei, że zainteresują się nim i wezmą pod uwagę nasze sugestie i proponowane zmiany. To w żadnym wypadku nie jest sprawa typu "ŻĄDAMY IMPLEMENTACJI!", ale bardziej dostarczenia propozycji, przygotowanej przez doświadczone i dojrzałe społeczności graczy, które od lat zajmują się BGS-em i frakcjami graczy. Dokument zostanie oficjalnie opublikowany 9 sierpnia, ale jego finalną wersję możecie zobaczyć już teraz. Jest ona dostępna tutaj: https://docs.google.com/document/d/1mUWqREzEwdXqobUz4l5ee9rnBnYUMuyI2e6DkQXqrwQ/edit? Zapraszamy do lektury ![]() ::EDIT:: 09/08/2018 - Z dniem dzisiejszym został opublikowany oficjalny dokument: https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/442120-Factions-A-gameplay-proposal-by-leading-BGS-groups?p=6917570&viewfull=1 RE: Feedback dot. BGS, szwadronów i frakcji - wspólna inicjatywa kilku frakcji - Yautja - 03.08.2018 Spoko. Dodanie mechaniki kolonizacji czy też ekspansji do niezamieszkałych systemów to byłoby coś. Najpierw scouting i wybór systemu, potem budowa placówek badawczych, potem produkcyjnych/wydobywczych, stacji orbitalnych. I patrzenie jak się zwiększa populacja systemu. To byłoby coś. I miejsca z pewnością by nie brakło. Wynieślibyśmy się na przeciwległe ramię Galaktyki i niech się Thargoidy bujają
RE: Feedback dot. BGS, szwadronów i frakcji - wspólna inicjatywa kilku frakcji - Maciej1982 - 03.08.2018 O nowa czytanka
RE: Feedback dot. BGS, szwadronów i frakcji - wspólna inicjatywa kilku frakcji - Drakkainen - 03.08.2018 Nie wiem czy napisali tam czy nie bo nie przejrzałem dokładnie ale fajne by było jakby stany BGS wpływały na populacje w systemach. Można by wyludniać systemy przez np. ciągłą wojnę albo ich zagłodzić
RE: Feedback dot. BGS, szwadronów i frakcji - wspólna inicjatywa kilku frakcji - Maciej1982 - 03.08.2018 (03.08.2018, 12:30 UTC)Drakkainen napisał(a): Nie wiem czy napisali tam czy nie bo nie przejrzałem dokładnie ale fajne by było jakby stany BGS wpływały na populacje w systemach. Można by wyludniać systemy przez np. ciągłą wojnę albo ich zagłodzić To już miałbym połowę ludności w Marchii mniej przez wojny domowe.
RE: Feedback dot. BGS, szwadronów i frakcji - wspólna inicjatywa kilku frakcji - Mathias Shallowgrave - 03.08.2018 BTW udało mi się dostać Discordowy kontakt bezpośrednio do developera odpowiedzialnego za BGS i przekazałem mu dokument
RE: Feedback dot. BGS, szwadronów i frakcji - wspólna inicjatywa kilku frakcji - Xenderr - 03.08.2018 Całkiem sensowne pomysły przedstawiono w dokumencie. Jeśli Frontier podzieli się jakimś feedbackiem w stylu na temat inicjatywy to proszę o update
RE: Feedback dot. BGS, szwadronów i frakcji - wspólna inicjatywa kilku frakcji - Fenyl de Lechia - 04.08.2018 (03.08.2018, 12:30 UTC)Drakkainen napisał(a): Nie wiem czy napisali tam czy nie bo nie przejrzałem dokładnie ale fajne by było jakby stany BGS wpływały na populacje w systemach. Można by wyludniać systemy przez np. ciągłą wojnę albo ich zagłodzić Jest w dokumencie cały fragment o umożliwieniu manipulacji ludnością, ale też innymi wartościami, których w tej chwili nie da się ruszyć
RE: Feedback dot. BGS, szwadronów i frakcji - wspólna inicjatywa kilku frakcji - szkodi - 04.08.2018 (03.08.2018, 12:46 UTC)Maciej1982 napisał(a):(03.08.2018, 12:30 UTC)Drakkainen napisał(a): Nie wiem czy napisali tam czy nie bo nie przejrzałem dokładnie ale fajne by było jakby stany BGS wpływały na populacje w systemach. Można by wyludniać systemy przez np. ciągłą wojnę albo ich zagłodzić Mylisz się, nie miałbyś już Marchii. RE: Feedback dot. BGS, szwadronów i frakcji - wspólna inicjatywa kilku frakcji - Maciej1982 - 05.08.2018 (04.08.2018, 08:17 UTC)szkodi napisał(a):(03.08.2018, 12:46 UTC)Maciej1982 napisał(a): To już miałbym połowę ludności w Marchii mniej przez wojny domowe. No aż tak źle to chyba nie zarządzam
|