![]() |
|
Udostępnianie Gier... - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Inne Gry (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=138) +---- Dział: Pozostałe gry (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: Udostępnianie Gier... (/showthread.php?tid=3151) Strony:
1
2
|
Udostępnianie Gier... - Shamoth - 25.05.2017 Tak czytam te posty i mam wrażenie że ludzie chcieliby coś kupić czasem ale nie są przekonani i tu mnie naszła pewna myśl. Kiedyś, nie wiem czy nadal to działa, Steam pozwalał w ramach "rodziny" dzielić się zasobami kont. Pytanie do kogoś bardziej obeznanego w temacie czy nadal mogę kogoś dodać do znajomych i udostępnić mu np Playersunknown Battlegrounds czy inne gry ze Steam'a. Trochę tego jest a praktycznie nie korzystam np z Talisman'a czy Stellaris z braku czasu. Oczywiście chęci są żeby zaliczyć każdą
RE: Udostępnianie Gier... - GutenbergPL - 25.05.2017 Podłączam się do pytania - właściwie, na Steam gram rzadko, moja mała, ale miła biblioteczka jest do dyspozycji. Rozumiem, że jak ED odpalam przez lunchera, do inni mogą korzystać z mojego Steam'a? Jak to jest? RE: Udostępnianie Gier... - Reinrk van Dall - 25.05.2017 Obawiam się że danego kompa musi się autoryzować jako zaufaną maszynę. Czyli oznacza to że na Waszym kompie muszę odpalić steam i się zalogować. A w naszych warunkach oznacza to grzebanie jakimś TeamViewerem, czy czymś. Ale może się coś zmieniło. GutenbergPL chce pozwolić mi grać w swoje gry. Musi na MOIM kompie się zalogować na swoje konto steam, dodać MÓJ komp do maszyn autoryzowanych i dopiero dodać MNIE jako osobę z FriendListy do listy osób które mogą kożystać z JEGO gier. Więc zabawa w zdalne plumkanie. RE: Udostępnianie Gier... - Shamoth - 25.05.2017 Na 99% dwie osoby nie mogą równolegle korzystać z jednego tytułu natywnego dla Steam'a, cholera wie jak to wygląda w przypadku produkcji które działają zarówno w Steam jak i poza nim... O ile pamięć mnie nie myli to rodzina może składać się z 5 osób. Coś kiedyś na jednym kompie próbowałem żeby synowiec miał własne konto z ograniczonym dostępem itp itd i faktycznie na jego koncie te tytuły działały no ale to były dwa konta i jedna instalka lokalnie na jednej maszynie. RE: Udostępnianie Gier... - [Cornholio] - 25.05.2017 Mam małe doświadczenie, ale z tego co wiem to: - niestety nie wszystkie gry można udostępnić, np Arma 3 i ED odpadają. - jeśli odpalicie coś ze swojej biblioteki, rodzina już nie pogra w tym czasie. - tu nie jestem pewny, ale granie multi odpada? na pewno w ARK'u, nie wiem jak inne. RE: Udostępnianie Gier... - Reinrk van Dall - 25.05.2017 dokładnie, nie wszystkie tytuły się udostępniają jeśli właściciel gra gra w cokolwiek, to już w nic od niego nie pogracie RE: Udostępnianie Gier... - GutenbergPL - 25.05.2017 I tak można by coś w tym temacie ruszyć - przecież chodzi o to, żeby "rodzina" spróbowała, pograła parę godzin. Spodoba się, to kupi. RE: Udostępnianie Gier... - Drakkainen - 25.05.2017 Testowałem to jakiś czas temu ze znajomkiem, działa. ![]() Każde konto w ramach rodziny musi się autoryzować na każdym komputerze. W naszych warunkach jest to podłączenie się TeamViewer'em do drugiego kompa i wklepanie swojego hasła i loginu Steam. Następnie to samo w drugą stronę. EDIT: Po reinstalacji Steam'a lub Windowsa operację trzeba powtarzać. RE: Udostępnianie Gier... - Shamoth - 25.05.2017 No to będziemy testować jak ktoś będzie chciał coś wypróbować Tak nieśmiało zapytam, Guntenberg nie chciałbyś spróbować założyć rodziny któregoś wieczora? Co prawda ja w tej chwili jednocześnie dniówki i nocki lecę w robocie przez kilka tygodni ale można by się złapać kiedyś na TS czy Discord, TeamViewer portable gdzieś chyba nawet mam. Drugie pytanie, jak cofnąć autoryzację bez usuwania z listy znajomych?
RE: Udostępnianie Gier... - GutenbergPL - 25.05.2017 Z chęcią - założymy i posprawdzamy. gutenberg2k - na Steam |