The Winged Hussars - Forum
Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Dookoła świata - wielki konwój SRV! (/showthread.php?tid=6318)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - MAGNUM354 - 06.03.2021

mi po wyłaczewniu osłon czas z 0.20 skrcił się do 0.15...

RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Misiakus Pluszov - 06.03.2021

Szybciej "na piechoptę" nawet aspem ze skokiem 52Ly niż lotniskiem ;P
I dzięki Roots za wycieczkę Wink 350tys Ls od słońca Smile

OK nakładka obcykana - nawet to fajne jest, pamiętajcie żeby go sobie przesunąć bo jest wyświetlany na środku, tam gdzie macie celownik od działka ( nawet w pozycji na sztywno ) - dlatego żeby był widoczny lepiej go sobie przesunąć na bok.
Trzeba to zrobić poza grą np. na pulpicie , w grze nie mamy myszki na ekranie.

Dalej nie ogarniam tego wskaźnika czasowego - po wyłączeniu wieżyczki, sonaru, shielda - czas jazdy skrócił się do 0.15 h z 0.22 h - resety gry nie pomagały.
Poza tym - > 0.15 a 0.22 to kilka minut, nie wiem kto tam doszedł do godziny jazdy ...

RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - scanner_GT - 06.03.2021

Jedyny kąsolowiec melduje się na miejscu i w ciszy kosmosu rozważa, czy nie przejść na ciemną stronę PCRM...

RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - grzechS-I-N - 06.03.2021

(06.03.2021, 18:03 UTC)scanner_GT napisał(a): Jedyny kąsolowiec melduje się na miejscu i w ciszy kosmosu rozważa, czy nie przejść na ciemną stronę PCRM...

Dołączę chwilę przed 20ta

RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - KartonowyMakaron - 06.03.2021

(06.03.2021, 17:15 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Dalej nie ogarniam  tego wskaźnika czasowego - po wyłączeniu wieżyczki, sonaru,  shielda  -  czas jazdy skrócił się do 0.15 h  z 0.22 h  - resety gry nie pomagały.
Poza tym - > 0.15  a  0.22  to kilka minut,  nie wiem kto tam doszedł do godziny  jazdy ...

Ten wskaźnik pokazuje zużycie paliwa w tonach na godzinę, a nie czas jazdy na jednym tankowaniu Wink

aa czyli powinien zmaleć - pytanie czy to faktycznie godzina jest - sprawdzimy

RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Mathias Shallowgrave - 06.03.2021

(06.03.2021, 13:22 UTC)bahasso napisał(a): Pytanie odnośnie Edisona. Jaki rodzaj nawigacji ustawić? Rhumb line czy Great Circle? Rhumb line to stały azymut ale dłuższa droga, natomiast Great cirle to krótsza droga ze zmiennym azymutem (jak nitka na globusie, która przecina południki pod różnymi kątami)

[Obrazek: great_circle-vs-rhumb_line.jpg]

Ja sobie ustawiłem rhumb, bo nie znałem różnicy. Ale to dobrze, bo przynajmniej te azymuty, co ustaliłem przydadzą się osobom bez nakładki. 

IMO powinniśmy jechać na rhumb, żeby nie kluczyć konwojem zbytnio.

RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - bahasso - 06.03.2021

Podczas jazdy/lotu/rejsu wzdłuż great cyrcle cały czas się jedzie/leci/płynie na wprost. Używane w lotnictwie i marynistyce, wystarczy zobaczyć trasy przelotów np. nad Atlantykiem... ale taka nawigacja to tylko na żyroskopach, na cyrkiel i mapę, obliczeniowa lub GPSy (najczęściej komputer łączy je wszystkie) Więc w tym przypadku rhumb line będzie najlepszy i tak ustawiam edisona (co polecam też innym)

RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - scanner_GT - 06.03.2021

(06.03.2021, 18:14 UTC)Transzendentale napisał(a):
(06.03.2021, 18:03 UTC)scanner_GT napisał(a): Jedyny kąsolowiec melduje się na miejscu i w ciszy kosmosu rozważa, czy nie przejść na ciemną stronę PCRM...

Dołączę chwilę przed 20ta

Lecę w prywatnej grupie (po nicku, jakby co)