![]() |
|
[VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=73) +---- Dział: Virtual Reality (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=121) +---- Wątek: [VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna (/showthread.php?tid=2082) |
RE: [VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna - Yata_PL - 02.02.2017 (31.01.2017, 12:59 UTC)Baton napisał(a):(30.01.2017, 17:50 UTC)Yata_PL napisał(a): Warto się zapoznać z tym odcinkiem VR news : juz nie aktualne , prawda ?
RE: [VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna - Baton - 05.02.2017 Popatrzyłem wczoraj na Landfall, dostępne jako beta na Oculusie. Wow! założyłem gogle i myślę "ktoś mi zrobił upgrade do 4K" ![]() W końcu jest jakiś produkt, który został zrobiony z głową. Devsi użyli na przykład tekstur, które minimalizują efekt screen door, do tej pory zawsze od czasu do czasu widziałem przedmiot, który wyglądał dużo lepiej niż reszta, rzeczy takie jak w demo The Lab, w tym pokoju czarodzieja wisi taka zasłona na oknie i dla mnie ona wygląda prawie perfekcyjnie i w Landfall się zastanowili i zrobili i efekt powoduje opad szczeny Są wybrane tekstury tak, że się niejako wplatają w siatkę pixeli i w rezultacie ona jest prawie niewidoczna. Autentycznie mam wrażenie, że mam dwa razy większą rozdzielczość.Gra poza tym dla mnie taka sobie (trochę nie te lata, żebym się napalał na strzelające ludziki), w beta jest tylko trening i multi a mnie się nie chce grać online, ale podejrzewam, że i tak ja kupię jak wyjdzie, bo gości, którzy się tak postarali trzeba nagrodzić, żeby kontynuowali pracę. Samo przyglądanie się na to co się dzieje jest interesujące. Wielki +rep i oznaka tego co nadchodzi i panowie, za rok będzie miodnie
RE: [VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna - Yata_PL - 07.02.2017 a ja dzis przez przypadek zajrzalem na allegro a tu takie kwiatki : http://allegro.pl/htc-vive-i-msi-vr-one-pelna-swoboda-ruchu-vr-i6694375733.html Całe 1.5h bez ładowania...hehe mam nadzieje ze ludzie jednak tacy głupi nie są i wezma TPCast za ułamek kwoty RE: [VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna - Adix - 09.02.2017 (07.02.2017, 16:28 UTC)Yata_PL napisał(a): a ja dzis przez przypadek zajrzalem na allegro a tu takie kwiatki : Trochę bez sensu bo ograniczenie płynie nadal z latarni... ale gdyby tego nie było to już wyobrażam sobie hektarowe pole i poginanie po nim w świecie jakiegoś RPGa ![]() ...póki co TPCast będzie bardziej użyteczny i o wiele tańszy.
RE: [VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna - Shamoth - 18.02.2017 Tak się zastanawiam dlaczego cukrowy chłopiec do kompletu z Oculus'em nie wykupił Sensics. Mają długie doświadczenie z HMD, obecnie standard u nich to 1920x1080 na oko oferujące spore pole widzenia. Podobno robią też HMD 4200×2400 na oko... dorwać taki HMD, poprosić Sthalik'a żeby w Opentrack'u przywrócił opcję AUX i pożenić EdTracker'a z FreeTrack'iem... Albo nawet sobie odpuścić bo mogą zintegrować eye trackera i 9 czujnikowy układ śledzenia położenia... chyba mają kiepski PR lub ceny
RE: [VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna - Yata_PL - 20.02.2017 1. ktos z was testowal Sairento VR? niby same pozytywne komentarze ale cena chyba przesadzona w stosunku do kontentu https://www.youtube.com/watch?v=P7Fk4ZF6fGc 2. Bedzie wyska kluczy do SoulKeepera VR EA wystarczy zalogowac sie tutaj : https://gleam.io/mWJaS/soulkeeper-early-access-key-giveaway RE: [VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna - Shamoth - 23.02.2017 Kopin ma wprowadzić 1" ekrany 3Kx3K 120Hz, pytanie tylko czy producenci VR po nie sięgną w najbliższej przyszłości. Chociaż znając życie nie będą na rynek wprowadzać takich żylet do czasu aż GPU potrafiące to uciągnąć nie osiągnie odpowiedniego poziomu cena/wydajność, a w ogóle wpierw musza się pojawić
RE: [VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna - Yata_PL - 23.02.2017 "Podczas tegorocznej edycji Intel Extreme Masters w Katowicach, a konkretnie w ramach targów IEM Expo, które będą miały miejsce w Międzynarodowym Centrum Kongresowym, odbędą się turnieje w wirtualnej rzeczywistości – Intel VR Games. 5 marca każdy odwiedzający imprezę będzie mógł wziąć udział w otwartych turniejach w trzech grach VR – The Unspoken, Lone Echo i Arizona Sunshine. Dla najlepszy graczy przewidziano nagrody ufundowane przez Intel i Omen by HP. W The Unspoken tematem przewodnim są pojedynki magów, Lone Echo to gra akcji, w której gracz-android musi poradzić sobie ze skutkami kosmicznej anomalii, a Arizona Sunshine jest strzelaniną w świecie postapo" RE: [VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna - Baton - 01.03.2017 Robo Recall, kiedyś widziałem film z gry na YT i nie byłem przekonany, ale teraz dostałem i to za darmo i jest świetnie zrobione, perfekcyjna grafika, ciekawie się gra, włożyłem gogle na 10 minut i prawie dwie godziny zleciały migiem i mam ochotę na więcej
RE: [VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna - Yata_PL - 02.04.2017 Witam Testuje od 3 dni Gtx 1080 Ti Asus Strix oczywiście z grami VR bo do czego by innego ? ( Dzieki Hetmanie za linka na Discordzie)Dlatego stwierdziłem ze podzielę sie kilkoma spostrzeżeniami tutaj aby nie wkurzac innych z watku dotyczacego "wyboru karty graicznej do Elite" Zaczalem testy od wykonaia OC i tutaj odrazu niemila niespodzianka - MSI Afterburner po chcwili dzialania zaczol odmawiac posłuszeństwa i wysypywać sterowniki lub całkowite zwiechy ekranu. Wrócilem wiec do softu OC pozostalego po Palicie czyli ThunderMaster , zapodalem OC w trybei boost okolo 2000Mhz na rdzen i plus setke do pamieci. Z takim OC karta w elice zachowywala sie prawidlowo ale po godzinie w Asseto Corsa juz nie, obniżyłem taktowanie i tez byly problemy - moze to kwestia w sterowników lub wczesnego biosu karty. Wracajac do Elity , przy ustawieniach takich jak miałem czyli SteamVR na 2.0 , HMD Q 1, SS.1.0, AA off, shadow low , reszta high/ultra zaczolem testowac , w stacji oraz planecie otrzymywałem stale 90 fps , polecialem na res , wlatuje widze 2 statki zerkam na licznik FPS i widze magiczna liczbe 90, ale gdy zrobiła sie zadyma sporo statków i latajacych rakaiet to mialem maskaryczne spadaki o ~25 fps w dół. Moze to kwestia mojego procka i7 3770k i od niego najwiecej zalezy przy walce z wieloma przeciwnikami a moze ta karta ciagle jest za słaba. Dziwne jest to ze na 1080 mialem na resach bardzo podobne wyniki przy zadymach tyle ze wtedy gralem w ED 2.2 a teraz testuje 2.3 bete 05. Na chwile obecna trudno mi polecić Ti tylko i wyłącznie dla Elity , łudze sie jeszcze ze może sie cos zmieni i poprawia drivery dla tej karty i wyniki sie poprawia. Jesli to kwestia samej gry to 1080 z Asynchroniczna Reprojekcja ciągle bedzie wystarczajaca karta no chyba ze ktos nei planuje walczyc wtedy mozna zapodac AA , shadow medium i chyba będzie cacy ( ciagle testuje w rożnych lokacjach bez przeciwników) Testowalem chwile RoboRecall - tam często przy rodzielczosci SS 1.5 włączała mi sie reprojekcja a teraz jest ok nie widze mikro przycięć i chyba jest stabilne 90 fps. |