![]() |
|
Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Dookoła świata - wielki konwój SRV! (/showthread.php?tid=6318) |
RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Mathias Shallowgrave - 06.03.2021 OFICJALNA TRASA - Planeta: Veil West Sector DL-Y d68 D 3 b a - Checkpointy: 1. Krater "Hahulec Chwały" (START)
2. Korona Królów
3. Różowa Przełęcz
4. Niecka "Kolebka" (biegun północny)
5. Krater "Miska"
6. Krater "Hahulec we Mgle"
7. Krater "Rdzawe Pole"
8. Przełęcz na Czarnej Górze
9. Biała Dolina (biegun południowy)
10. Krater Graniczny
11. Krater "Ciemnica"
12. Krater "Hahulec Chwały" (KONIEC!) EDISON - PROGRAM DO NAWIGACJI Dzięki @-PAQ- za info o programie! Opis: KLIK Download: KLIK (wersja 5.1 Beta) Trasa do pobrania: KLIK Instrukcja:
RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Randal - 06.03.2021 Do instrukcji od Edisona należy jeszcze dopisać, że tenże wymaga do działania nakładki HUD (jak większość tego typu wynalazków) aby ekran ED był ustawiony jako BORDERLESS! OPTIONS -> GRAPHICS -> DISPLAY -> FULLSCREEN -> BORDERLESS Od siebie mogę Wam dać protipa na taką ekstremalną wycieczkę:
Hardkorowcy mogą wyłączyć jeszcze:
Robiąc syntezę paliwa premium mamy 200% więcej czasu. Zakładając że SRV na jednym standardowym tankowaniu robi ok. 20km to stosując ww techniki można zwiększyć zasięg do max ~100km. RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - grzechS-I-N - 06.03.2021 Napewno będę na starcie a później jak czas pozwoli. Ponieważ rodzina jest dla mnie najważniejsza wystosowałem oficjalne pismo, które zostało pozytywnie rozpatrzone
RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Warjoy - 06.03.2021 Zrobiłem pare obliczeń i wyszło mi ze cala trasa to 3300km. Zobacz resztę obliczeń na własna odpowiedzialność Ogólnie niezłe wyzwanie nie mogę się doczekać
RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Mathias Shallowgrave - 06.03.2021 (06.03.2021, 07:18 UTC)Randal napisał(a): Do instrukcji od Edisona należy jeszcze dopisać, że tenże wymaga do działania nakładki HUD (jak większość tego typu wynalazków) aby ekran ED był ustawiony jako BORDERLESS! Dobre info, dzięki! Miałem przed wyścigiem wspomnieć o wyłączeniu modułów, ale nie znałem szczegółów procentowych. Jedna poprawka - osłony w SRV nie chronią w ogóle przed kontaktem fizycznym. Chronią tylko przed atakami bronią. (06.03.2021, 11:42 UTC)Warjoy napisał(a): Zrobiłem pare obliczeń i wyszło mi ze cala trasa to 3300km. Zobacz resztę obliczeń na własna odpowiedzialność Ogólnie niezłe wyzwanie nie mogę się doczekać 3300 km... rzut beretem, damy radę!
RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - bahasso - 06.03.2021 Pytanie odnośnie Edisona. Jaki rodzaj nawigacji ustawić? Rhumb line czy Great Circle? Rhumb line to stały azymut ale dłuższa droga, natomiast Great cirle to krótsza droga ze zmiennym azymutem (jak nitka na globusie, która przecina południki pod różnymi kątami)
RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Randal - 06.03.2021 Mi się wydaje jednak, że nieco chronią - specjalnie dzisiaj robiłem testy. Robiąc skoki i obijając SRV mniej hula zchodzi mając włączone tarcze. (06.03.2021, 11:42 UTC)Warjoy napisał(a): SRV ma maksymalna prędkość po płaskim 180km/h (...) Ok - licznik w SRV pokazuje prędkość w m/s...więc Warjoy ma rację. RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Misiakus Pluszov - 06.03.2021 Powiedziałbym, że nie FULLSCREEN a WINDOWED -> BORDERLESS Mamy wtedy elitkę na cały ekran (jak rozdzielczość taka jak monitora), ale w "oknie" bez ramek etc. Więc można inne aplikacje "on top" mieć wtedy. FULLSCREEN to uniemożliwia, bo gra zajmuje cały ekran i nie da się "na niej" nic innego wyświetlić.
RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - Randal - 06.03.2021 Jeśli ktoś jeszcze siedzi w bańce i chciałby podwózki na rozpoczęcie konwoju to mój FC startuje dzisiaj o 18:00 (czasu PL). System - WISE 0855-0714 Nazwa FC - Golden Hind (XBK-5TF) RE: Dookoła świata - wielki konwój SRV! - MAGNUM354 - 06.03.2021 jakas porada jak ustawićedisona? kiedy go włączyć ? na planecie ? co z typem nawigacji o którym pisał Bahasso? |