The Winged Hussars - Forum
Poważne Plądrowanie Galaktyki. Czyli o tym, że warto mieć głupie marzenia. - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Instytut Kartografii i Ksenobiologii (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=77)
+--- Wątek: Poważne Plądrowanie Galaktyki. Czyli o tym, że warto mieć głupie marzenia. (/showthread.php?tid=3118)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Poważne Plądrowanie Galaktyki. Czyli o tym, że warto mieć głupie marzenia. - Pajk - 06.06.2017

Jak?!!!
No nie, gratulacje!
Jednak ten support nie jest taki zły, jak mi się ostatnio wydawało (napisałem im, że mi cargo zniknęło z ładowni, a oni, że mają logi, jak mi wypadało od przegrzania przy gwieździe).

Czyli w ich ocenie Twoja kraksa to też ich wina? - w sumie mogli napisać tak grę, że jak ktoś ma Horizona, to się o planetę nie rozbija (w końcu zapłacił)

RE: Poważne Plądrowanie Galaktyki. Czyli o tym, że warto mieć głupie marzenia. - Baton - 06.06.2017

(06.06.2017, 17:47 UTC)Pajk napisał(a): Czyli w ich ocenie Twoja kraksa to też ich wina? - w sumie mogli napisać tak grę, że jak ktoś ma Horizona, to się o planetę nie rozbija (w końcu zapłacił)
Pewnie im było prościej przestawić w tą stronę i chcieli Arnula przekabacić na swoją stronę co jak widać się udało Smile

Trochę nie fair w stosunku do wszystkich którzy rozwalili statek i stracili wszystkie dane, więc ja bym o tym nie trąbił za mocno Smile

RE: Poważne Plądrowanie Galaktyki. Czyli o tym, że warto mieć głupie marzenia. - Haueck - 06.06.2017

(06.06.2017, 17:34 UTC)Arnul napisał(a): !!!!!  Oddali mi wszystkie systemy utracone po kraksie i jeszcze pieniądze za rebuy  !!!!!!!

Aż mi kamień z serca spadł. Poważnie Biggrin

RE: Poważne Plądrowanie Galaktyki. Czyli o tym, że warto mieć głupie marzenia. - Arnul - 07.06.2017

(06.06.2017, 17:47 UTC)Pajk napisał(a): Jak?!!!
No nie, gratulacje!
Jednak ten support nie jest taki zły, jak mi się ostatnio wydawało (napisałem im, że mi cargo zniknęło z ładowni, a oni, że mają logi, jak mi wypadało od przegrzania przy gwieździe).

Czyli w ich ocenie Twoja kraksa to też ich wina?
- w sumie mogli napisać tak grę, że jak ktoś ma Horizona, to się o planetę nie rozbija (w końcu zapłacił)

Jaka tam ich wina. To było standardowe, najbardziej konwencjonalne przypierniczenie w glebę z mojej winy. Zresztą nie prosiłem ich żeby mi systemy oddali (bo w sumie jakoś strasznie się ich stratą nie przejąłem) tylko żebym mógł od nowa przeskanować to co chcę - czyli system z ziemniakiem. A nie mogłem tego zrobić przez ich buga (zresztą innych odwiedzonych systemów też nie mogłem zeskanować). Nie wiem, może koleś z supportu musiałby ręcznie odklikiwać mi wszystkie 4000 systemów Biggrin Biggrin , które odwiedziłem to już wolał mi po prostu oddać całą kartografię. To by miało sens.
Na razie wiem na pewno, że mi kasę za rebuy oddali (tego to już kompletnie nie rozumiem). A co do systemów to tak naprawdę okaże się po moim powrocie.
No Gwiazdka w czerwcu.

RE: Poważne Plądrowanie Galaktyki. Czyli o tym, że warto mieć głupie marzenia. - Baton - 07.06.2017

Na pewno by nic nie musiał ręcznie robić. Często nie zauważamy, że supportowi po prostu chodzi o to, żebyś rozwiązać Twój problem tak, żebyś był zadowolony, więc tu jak mieli pretekst, żeby Ci oddać bo ewidentnie był jakiś bug to Ci oddali, koszt wykupu statku to w zasadzie zawsze oddają, nic ich to nie kosztuje w końcu Smile
Ja z supportem Frontiera mam zawsze dobre wspomnienia, ale też nie oczekuję cudów, co mogą to zrobią, nigdy nie czułem się olewany, a kilka tiketów już wysyłałem.

Wracając do OP, Arnul, nie natknąłeś się na jakieś świecące giganty w swoich podróżach? Właśnie zbieram listę już znalezionych..

RE: Poważne Plądrowanie Galaktyki. Czyli o tym, że warto mieć głupie marzenia. - Arnul - 07.06.2017

(07.06.2017, 08:04 UTC)Baton napisał(a): Wracając do OP, Arnul, nie natknąłeś się na jakieś świecące giganty w swoich podróżach? Właśnie zbieram listę już znalezionych..

A co to świecące giganty ?

RE: Poważne Plądrowanie Galaktyki. Czyli o tym, że warto mieć głupie marzenia. - Baton - 07.06.2017

(07.06.2017, 08:18 UTC)Arnul napisał(a): A co to świecące giganty ?

Takie https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/271392-Cool-Green-Freak-Planet

RE: Poważne Plądrowanie Galaktyki. Czyli o tym, że warto mieć głupie marzenia. - Mathias Shallowgrave - 07.06.2017

Miałem okazję porozmawiać wczoraj ze Stevem Kirby i wspomniałem mu o Twojej sytuacji. Z tego co mówił, to bug i nie bug jednocześnie. Tzn. nie jest to bug jako taki, bo dane o zeskanowanym obiekcie zapisują się w momencie skanowania, a nie oddawania danych - w przeciwieństwie do plakietki z nazwą Cmdra. Teoretycznie więc system działa tak, jak powinien, ale mają to na liście rzeczy do zmiany - właśnie po to aby uniknąć sytuacji takich, jak Twoja.

(07.06.2017, 09:08 UTC)Baton napisał(a):
(07.06.2017, 08:18 UTC)Arnul napisał(a): A co to świecące giganty ?

Takie https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/271392-Cool-Green-Freak-Planet

Niezły. Nie nie trafiłem. Zgadnij co pierwsze pomyślałem jak zobaczyłem, że ma księżyce bez atmosfery ? Biggrin

(07.06.2017, 10:24 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Miałem okazję porozmawiać wczoraj ze Stevem Kirby i wspomniałem mu o Twojej sytuacji. Z tego co mówił, to bug i nie bug jednocześnie. Tzn. nie jest to bug jako taki, bo dane o zeskanowanym obiekcie zapisują się w momencie skanowania, a nie oddawania danych - w przeciwieństwie do plakietki z nazwą Cmdra.  Teoretycznie więc system działa tak, jak powinien, ale mają to na liście rzeczy do zmiany - właśnie po to aby uniknąć sytuacji takich, jak Twoja.

No to miałem szczęście, że to na mnie trafiło. Z tego co kojarzę to po zniszczeniu statku powinienem widzieć tylko główną gwiazdę w utraconych systemach a widziałem wszystko co zeskanowałem ze szczegółami. I nawet z najbliższej odległości nic nie dało się ponownie zeskanować. Próbowałem nie tylko na ziemniaku, ale na różnych okolicznych systemach także. Wszędzie to samo.

(07.06.2017, 12:09 UTC)Arnul napisał(a):
(07.06.2017, 09:08 UTC)Baton napisał(a): Takie https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/271392-Cool-Green-Freak-Planet

Niezły. Nie nie trafiłem. Zgadnij co pierwsze pomyślałem jak zobaczyłem, że ma księżyce bez atmosfery ? Biggrin

Domyślam się i dlatego je sobie pozaznaczałem, może będę przelatywał obok Smile