![]() |
|
Neurostrady - czyli lot po neutronówkach - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Instytut Kartografii i Ksenobiologii (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=77) +--- Wątek: Neurostrady - czyli lot po neutronówkach (/showthread.php?tid=2118) |
RE: Neurostrady - czyli lot po neutronówkach - Baton - 26.11.2016 (26.11.2016, 16:16 UTC)Robinus napisał(a): Najlepsze jest 7 sekund 0:20 - 0:27, kiedy wszyscy oglądający są wdzięczni za wyłączony mikrofon 7 sekund, sorry, to taki film dla supportu, nie chciałem nic z niego ciąć : ![]() Z grą? Nie wiem, dużo gram to widzę błędy częściej niż Ci co grają mniej. pewnie zrobiłem z tysiąc skoków po neutronówkach, z tego 3 razy trafiłem na buga, to nie jest tak dramatycznie źle. szkoda, że aż taki niemiły w następstwach, ale cóż. Normalnie masz disconnecta, wo włączasz grę z powrotem i się tym nie martwisz. RE: Neurostrady - czyli lot po neutronówkach - Robinus - 26.11.2016 (26.11.2016, 16:38 UTC)Baton napisał(a):(26.11.2016, 16:16 UTC)Robinus napisał(a): Najlepsze jest 7 sekund 0:20 - 0:27, kiedy wszyscy oglądający są wdzięczni za wyłączony mikrofon Ja poważnie się uśmiałem z tych 7 sekund, jak wyobraźnia zaczęła mi podpowiadać jaka wiązanka tam poleciała. Ja tak przez 7 sekund bym się musiał postarać, żeby jakoś porządnie pobluzgać. Te 7 sekund ciszy jest dla mnie bardziej wymowne niż cała reszta ![]() Nie krytykowałem braku montażu. Błąd się pojawia po próbie włączenia mapy przy neutronówce. Ja się naskakałem przez te kilka dni, ale neutronówkę odwiedziłem kilka razy. Ciekawe, czy wina w takim razie w gwieździe czy w częstym skakaniu do mapy... RE: Neurostrady - czyli lot po neutronówkach - Baton - 26.11.2016 (26.11.2016, 17:50 UTC)Robinus napisał(a): [quote pid='46859' dateline='1480178311'] [/quote] Żadna wiązanka, gadałem z Kyokiem i resztą na TS, uśmiałem się wręcz, mam dziś dobry nastrój. Z mapą błąd nie ma nic wspólnego, pojawia się jeśli się zalogowujesz będąc stosunkowo blisko neutronowej, czy to po disconect, czy po zwykłym wylogowaniu. A i to rzadko, ja tylko ten raz byłem w mapie
RE: Neurostrady - czyli lot po neutronówkach - Robinus - 27.11.2016 Wypracowałem taki system: 1. po wskoczeniu w system z neutronówką podlatujemy kawałek i zaznaczamy ją (Detailed Scan zaczyna działać) 2. w czasie gdy statek skanuje gwiazdę - wchodzimy w mapę galaktyki i wybieramy system w odległości, jaką osiągniemy po doładowaniu FSD (4 - 5 skoków) 3. wlatujemy w warkocz 4. otwieramy mapę, która w tym momencie AUTOMATYCZNIE UAKTUALNIA SIĘ na 1 skok 5. skaczemy. Oprócz skanowania "w locie" (za neutronówkę 19.000 kredytów + bonus) daje to dodatkowe zabezpieczenie w postaci zawsze wybranego systemu do skoku. RE: Neurostrady - czyli lot po neutronówkach - Baton - 27.11.2016 Ano, to chyba najszybsza metoda. Dla posiadaczy zwłaszcza mniejszych statków dodałbym punkt 2 1/2 - bierzemy neutronówkę z powrotem na cel. Ja chcę wiedzieć gdzie i w jakiej odległości ona jest jak wlatuje w warkocz, Aspem potrafi nieźle rzucać, a w szybszych warkoczach już kilka razy mnie obróciło przodem do gwiazdy, wiec chce miec cały czas kontrolę nad odległością. Zauważyliście, że całe to ładowanie to po prostu mechanika iterdykcji i fuel scoopa połączone razem?
RE: Neurostrady - czyli lot po neutronówkach - Robinus - 27.11.2016 Mega Neutronówa... ![]() Warkocze latały jak na dyskotece, z zawrotnąprędkością. Wydawało się, że to błyski, a nie fale. ...działa tak samo.
RE: Neurostrady - czyli lot po neutronówkach - Kyokushin - 27.11.2016 Z tymi neutronówkami to trzeba trafić na 'hajłej'. Wczoraj leciałem nimi 3000 ly, to jak już mogłem 1000 ly zaplanować, to po neutronówkach wyszło mi 1-2 skoki mniej niż normalnie... a w drodze powrotnej 1 skok więcej. Skok Condy mam 41 ly. RE: Neurostrady - czyli lot po neutronówkach - Baton - 27.11.2016 Neurostrada - w stronę Coloni ciągnie się na głębokości -1000ly, więc pierwszym zadaniem jest jak najszybsze dotarcie do początku: Moje podejście: COL 359 SECTOR QT-I D9-37 SWOIWNS RF-D D13-7 BLEIA EOHN ZJ-Z D6 BLEIA EOHN LM-V D2-3 BLEIA EOHN EM-M D7-0 Potem już się ciągną same neutronówki, więc łatwo wyszukać ![]() Wygląda to na mapie tak:
RE: Neurostrady - czyli lot po neutronówkach - Yata_PL - 27.11.2016 Taka mnie naszła refleksja w tym wątku - do czego to doszło Panowie Komandery dawniej było przeliczanie ile zdobędę kasy w 1h teraz nawet eksplorujemy wydajniej przeliczając ile odległości zrobimy w 1h... Jednakze przypomne , pionierzy exploracji zawsze powoli smakowali kosmos niespiesznie błąkając sie po rubieżach galaktyki przywożąc tysiace danych eksploracyjnych i terabajty zdjęć a teraz jak mlode wilki smigaja autobaną i za winite nie płacą... Hurra jestem szybciej , nosem w mapie , skanow malo , ale odznaka duzej zabki mi sie nalezy ! Dotad wolna od tego calego elitowego zla exploracja zaczela zalatywac wyscigiem gringo i juz tylko 2 male kroczki dzieli ja od skimmer/relogo..
RE: Neurostrady - czyli lot po neutronówkach - Baton - 27.11.2016 Yata, stare baby mają refleksje, moja babcia na to robiła okłady z rumianku
|