The Winged Hussars - Forum
[VR] Polecane gry i programy na Vive/Rift - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Inne Gry (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=138)
+---- Dział: Pozostałe gry (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=34)
+---- Wątek: [VR] Polecane gry i programy na Vive/Rift (/showthread.php?tid=2083)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

RE: [VR] Polecane gry i programy na Vive/Rift - Yata_PL - 11.12.2016

(11.12.2016, 09:06 UTC)Baton napisał(a):
(11.12.2016, 07:28 UTC)Yata_PL napisał(a): Czy do the Climb nie potrzeba Leap Montion ? 
 Dobry przykład jak VR pozwala doświadczać czegoś co się nigdy nie uda w realu Wink

Troche zoftopuje , idac dalej w rozważaniach  myślę ze Vr wyciągnie nie jednego pacjenta z depresji , zniweluje kanapowe nieróbstwo (room scale) , podbuduje ego i wbrew pozorom nie pogarsza wzroku jak monitory lub TV , skupienie soczewki jest takie jakbyśmy spoglądali na odlegly plan.
Trzeba tylko nawilżać oczy jak zawlimy nocke , przydatne sa tez szkla  z solidnym antyreflexem.

RE: [VR] Polecane gry i programy na Vive/Rift - Adix - 18.12.2016

Doczekałem się klucza closed alpha dla Soul Keepera Biggrin
Właśnie ściągam a że jest już 4AM to stestuję pewnie jutro i dam znać co i jak Smile

RE: [VR] Polecane gry i programy na Vive/Rift - Adix - 18.12.2016

(18.12.2016, 03:10 UTC)Adix napisał(a): Doczekałem się klucza closed alpha dla Soul Keepera Biggrin
Właśnie ściągam a że jest już 4AM to stestuję pewnie jutro i dam znać co i jak Smile

OK, więc tak...
Grafika naprawdę dobra. Refleksy na wypolerowanych powierzchniach robią robotę Smile
Mechanika jeszcze trochę do poprawy. Chodzenie jest raczej za wolne ale jak mówię - to jest alpha więc na pewno będą zmiany.
System czarów ciekawy. Kontrolery dobrze i poprawnie reagują na "rysowanie" symboli zaklęć.
Jeśli chodzi o wydajność to na mojej konfiguracji wszystko działało płynnie w wymaxowanymi ustawieniami w grze oraz na SSx2.0 (choć gra i bez podkręcania SS wygląda bardzo ładnie - w sumie to różnica nie jest aż tak duża, żeby podwyższać SS no chyba, że masz duży zapas mocy to proszę bardzo...)

Ogólnie zapowiada się ciekawie :Smile smoki latają, zioną ogniem - typowe fantasy RPG. Dostępne w alphie lokacje są mroczne więc ciężko powiedzieć jak będzie wyglądał słoneczny dzień jeśli w ogóle takowy będzie ale wszystko jest wykonane na silniku Unreal4 więc możliwości są a producent pokazuje to dostatecznie dobitnie w lokacjach, które udostępnił w alphie.

Zdecydowanie jedna z najładniejszych gier na VR do tej pory. Każdemu kto ma możliwość testowania polecam choć closed alpha została już zamknięta Sad 
Ja sam dostałem klucz już poza programem od kolesia z HELM (producent) tylko dlatego, że do niego napisałem a on okazał się spoko gościem. Smile

Generalnie jest na co czekać. Zobaczymy co pokaże beta i w końcu Release. ;D

RE: [VR] Polecane gry i programy na Vive/Rift - Baton - 20.12.2016

Przecena w sklepie Oculusa, większość pół ceny, więc w miarę, może się skusze na Valkirię wobec tego (ona tylko 22h jeszcze na promocji), a potem może Arizona Sunshine pójdzie taniej.

RE: [VR] Polecane gry i programy na Vive/Rift - Yata_PL - 22.12.2016

(18.12.2016, 15:54 UTC)Adix napisał(a):
(18.12.2016, 03:10 UTC)Adix napisał(a): Doczekałem się klucza closed alpha dla Soul Keepera Biggrin

OK, więc tak...
Grafika naprawdę dobra. Refleksy na wypolerowanych powierzchniach robią robotę Smile
Mechanika jeszcze trochę do poprawy. Chodzenie jest raczej za wolne ale jak mówię - to jest alpha więc na pewno będą zmiany.
System czarów ciekawy. Kontrolery dobrze i poprawnie reagują na "rysowanie" symboli zaklęć.
Jeśli chodzi o wydajność to na mojej konfiguracji wszystko działało płynnie w wymaxowanymi ustawieniami w grze oraz na SSx2.0 (choć gra i bez podkręcania SS wygląda bardzo ładnie - w sumie to różnica nie jest aż tak duża, żeby podwyższać SS no chyba, że masz duży zapas mocy to proszę bardzo...)

Ogólnie zapowiada się ciekawie :Smile smoki latają, zioną ogniem - typowe fantasy RPG. Dostępne w alphie lokacje są mroczne więc ciężko powiedzieć jak będzie wyglądał słoneczny dzień jeśli w ogóle takowy będzie ale wszystko jest wykonane na silniku Unreal4 więc możliwości są a producent pokazuje to dostatecznie dobitnie w lokacjach, które udostępnił w alphie.

Zdecydowanie jedna z najładniejszych gier na VR do tej pory. Każdemu kto ma możliwość testowania polecam choć closed alpha została już zamknięta Sad 
Ja sam dostałem klucz już poza programem od kolesia z HELM (producent) tylko dlatego, że do niego napisałem a on okazał się spoko gościem. Smile

Generalnie jest na co czekać. Zobaczymy co pokaże beta i w końcu Release. ;D

Dzieki ze sie podzieliles wrazeniami z alphy. Jak masz takie chody to może jeszcze jeden kluczyk by Twój nowy kolega wygenerował ?Biggrin

(20.12.2016, 19:32 UTC)Baton napisał(a): Przecena w sklepie Oculusa, większość pół ceny, więc w miarę,  może się skusze na Valkirię wobec tego (ona tylko 22h jeszcze na promocji), a potem może Arizona Sunshine pójdzie taniej.

a ja ciągle czekam aż opiszesz swoje wrażenia z Rifta względem DK2 itp... Zakładasz okazyjnie czy tak ja niektórzy z nas olewasz monitor w ED ?Smile

RE: [VR] Polecane gry i programy na Vive/Rift - Baton - 23.12.2016

(22.12.2016, 22:27 UTC)Yata_PL napisał(a): a ja ciągle czekam aż opiszesz swoje wrażenia z Rifta względem DK2 itp... Zakładasz okazyjnie czy tak ja niektórzy z nas olewasz monitor w ED ?Smile

Jeszcze mi się opinia nie skrystalizowała, napiszę swoje trzy grosze na temat VR jak mi się huśtawka nastrojów uspokoi Smile

RE: [VR] Polecane gry i programy na Vive/Rift - Yata_PL - 23.12.2016

(23.12.2016, 07:25 UTC)Baton napisał(a):
(22.12.2016, 22:27 UTC)Yata_PL napisał(a): a ja ciągle czekam aż opiszesz swoje wrażenia z Rifta względem DK2 itp... Zakładasz okazyjnie czy tak ja niektórzy z nas olewasz monitor w ED ?Smile

Jeszcze mi się opinia nie skrystalizowała, napiszę swoje trzy grosze na temat VR jak mi się huśtawka nastrojów uspokoi Smile

a to ja juz wiem po co Ty do Tajlandi latales... drogie te operacje zmiany plci ? :-)

RE: [VR] Polecane gry i programy na Vive/Rift - Baton - 23.12.2016

@Yata Smile

Subnautica w promocji na Steam, kupię sobie, jako płetwonurek mogę powiedzieć, że akurat wszystko w VR pod wodą wygląda naprawdę blisko temu co się widzi normalnie (opierając się na 20 minutach w The Blue).

RE: [VR] Polecane gry i programy na Vive/Rift - Yata_PL - 23.12.2016

(23.12.2016, 12:29 UTC)Baton napisał(a): @Yata Smile  

Subnautica w promocji na Steam, kupię sobie, jako płetwonurek mogę powiedzieć, że akurat wszystko w VR pod wodą wygląda naprawdę blisko temu co się widzi normalnie (opierając się na 20 minutach w The Blue).

"theBlu" jest dopieszczone graficznie , przejrzałem na YT Subnautice - nie spodziewałbym sie az takiego realizmu ale i tak wygląda dobrze , daj znac na ile godzin/minut wystarczaSmile

Ja kupiłem wczoraj kolejnego Serious Sama ( First Encounter VR) tym razem bez "fali" typowy FPS. Po godzinie puls mi podskoczyl na 145 ( ze strachu) i dalem sobie spokój Smile

RE: [VR] Polecane gry i programy na Vive/Rift - Tesu - 23.12.2016

Korzystajac z aktualnej wyprzedazy na Steam troche sie obkupilem: Vanishing Realms, HoloBall, Boogeyman, SportsBar VR, Space Pirate Trainer, Far Beyond: A Space Odyssey, Elena, Blue Effect i SVRVIVE: The Deus Helix. I cos mi sie wydaje, ze to jeszcze nie koniec... Gral ktos moze w Redouta?