![]() |
|
Wielkie zwiedzanie galaktyki. - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Instytut Kartografii i Ksenobiologii (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=77) +--- Wątek: Wielkie zwiedzanie galaktyki. (/showthread.php?tid=3003) |
RE: Wielkie zwiedzanie galaktyki. - Arnul - 05.05.2017 Kilka fotek ze spotkania Commanderów: Dioxa, SEBA312 i Arnula na prawie końcu galaktyki tj. w okolicy 0:0:60.000 ly od Sol (z góry przepraszam za żenującą jakość zdjęć!). Umówiliśmy się w systemie PYRIE THUA PJ-I D9-1 na malutkim księżycu tej saturnopodobnej planety. ![]() Przybyłem modnie spóźniony kilka minut. Commander Diox i Commander SEBA312 już dokazywali na miejscu. ![]() W oczekiwaniu aż SEBA312 nagryzmoli coś swoim SRV. ![]() Efekt jego pracy. Miało być co prawda "TWH PANY", ale mogło zabraknąć miejsca na księżycu ![]() ![]() Gęsiego udajemy się na miejsce wspólnej fotografii. ![]() Było też trochę radosnego dokazywania (w każdym razie nie zdarzyło się nic czego moglibyśmy się wstydzić!). ![]() W końcu nadszedł czas pożegnania. Zanim jednak odlecieliśmy każdy w swoją stronę (SEBA312 i Diox dalej na północ do Beagle Point, a ja na zachód dalej szukać swojego ziemniaka jowiszowego) wspólnie przeskanowaliśmy na znak "tu byliśmy" księżyce tego "Saturna", gwiazdę oraz samego Saturna. Przy okazji dowiedzieliśmy się, że w skrzydle jak jeden zeskanuje obiekt to inni też go mają zeskanowany
![]() ![]() Jeszcze raz dziękuję za spotkanie i życzę Wam "gumowych planet" czy czego tam się życzy eksploratorom ! RE: Wielkie zwiedzanie galaktyki. - Baton - 05.05.2017 Miło Was tak oglądać na liście kontaktów jak jesteście tak daleko.... zaraz.... zaprosiliście kogoś na tego grila? przecież teraz już można, jak coś to ja jutro na pewno znajdę chwilkę
RE: Wielkie zwiedzanie galaktyki. - Haji-me - 05.05.2017 (04.05.2017, 07:57 UTC)Randall_Flagg napisał(a): Możesz podesłać mi builda? Mam 5 grade na FSD, odchudzone sensory, a max udało mi się wyciągnąć 45ly... Inna sprawa, że mam mocną elektrownię o dość dobre thrustery (do ucieczki), niemniej szukam jeszcze tych paru lat skoku. Zajrzyj tutaj http://thewingedhussars.com/showthread.php?tid=2683 RE: Wielkie zwiedzanie galaktyki. - SEBA312 - 05.05.2017 Uzupełniłem pierwszy post o kilka zdjęć zrobionych podczas drogi do Beagle Point i o sprawozdanie z Husarskiego Pikniku. RE: Wielkie zwiedzanie galaktyki. - SEBA312 - 07.05.2017 Wzbogaciłem pierwszy post o zdjęcia Z Beagle Point ale nie tylko : Odwiedziliśmy ponadto najdalej położony System od naszego Słońca a teraz kierujemy się w stronę systemu Kopernik.
RE: Wielkie zwiedzanie galaktyki. - Baton - 07.05.2017 Seba, czytałem na reddit, jakiś komander Di*** się chwalił, że przerobił koledze system przeciwpożarowy z lania pianki na dmuchanie tlenem, weź sobie sprawdź...... RE: Wielkie zwiedzanie galaktyki. - Diox - 07.05.2017 Tyle razy mówiłem Sebie, żeby nie chował po limpetach kanistrów ze Świńskim Ryjem... Domyślałem się i tak, że ma jeszcze rezerwy. Nieszczęście było pewne
RE: Wielkie zwiedzanie galaktyki. - SEBA312 - 07.05.2017 Na szczęście na ostatnim pikniku zdołaliśmy wypić tyle, że udało się nieszczęścia uniknąć, albowiem skromna ilość pozostałych rezerw sprawiła, że zgasło niedługo po zapłonie. Zresztą, zważywszy na zapał Dioxa w osuszaniu tych zapasów, muszę stwierdzić że praktycznie uratował mi życie... . A mówią, że nadmiar alkoholu szkodzi...Jak widać nie każdemu
RE: Wielkie zwiedzanie galaktyki. - SEBA312 - 08.05.2017 Dziś, kontynuując podróż do systemu Kopernik natrafiłem na ciekawe znalezisko. Dwa Earthlike'i w jednym systemie. Nigdy wcześniej na takie cuda nie trafiłem . Szczegóły w pierwszym poście.
RE: Wielkie zwiedzanie galaktyki. - Baton - 08.05.2017 (08.05.2017, 20:44 UTC)SEBA312 napisał(a): Dziś, kontynuując podróż do systemu Kopernik natrafiłem na ciekawe znalezisko. Dwa Earthlike'i w jednym systemie. Nigdy wcześniej na takie zdjęcia nie trafiłem Szczęściarz : Następny krok to ziemniaki binarne a trzech na raz to ani nie widziałem ani nie słyszałem, ale jestem dość pewnien, że gdzieś są, więc trzymam kciuki.
|