The Winged Hussars - Forum
[VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie (/showthread.php?tid=4820)

Strony: 1 2 3

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Mathias Shallowgrave - 07.11.2018

(07.11.2018, 15:56 UTC)Diox napisał(a): Aha. Czyli nie tylko znaleziska geologiczne ale i planety trafiają do kodexu? Dlaczego tylko niektóre? Tak ta lewa podziałka. Podczas mapowania są na niej symbole planety? Jakaś skala?

Chyba wszystkie, a nie niektóre. Luknij na video na 22:53 - tam z lewej strony masz kategorie i od razu podaną liczbę swoich odkryć. 

Na te symbole nawet nie zwróciłem uwagi szczerze mówiąc, tak że nie mam pojęcia... Może chodzi o jakąś optymalną odległość od planety w stosunku do jej grawitacji - tak żeby zoptymalizować mapping?

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Palmer Eldritch - 08.11.2018

widziałem co prawda wcześniej na stream ale fajnie pokazałeś w praktyce o co chodzi, dzięki!

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Kris Olesky - 08.11.2018

Dzięki. Kawał dobrej roboty. No i teraz wszystko wiem Smile

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Yata_PL - 10.11.2018

czekam na cos podobnego z gornictwa, po 20 minutach prob i bledow ciagle nie moge zrobic kaboom , nawet zajrzalem ponownie do streama i nie wim czy cos nie przeoczylem w bindach czy moze bug ale nie wlacza mi sie te 3 kolorowy analyzer w panelu info (takie schodki pokazujace czy rozsadzi skale)

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Mathias Shallowgrave - 10.11.2018

(10.11.2018, 00:46 UTC)Yata_PL napisał(a): czekam na cos podobnego z gornictwa, po 20 minutach prob i bledow ciagle nie moge zrobic kaboom , nawet zajrzalem ponownie do streama i nie wim czy cos nie przeoczylem w bindach czy moze bug ale nie wlacza mi sie te 3 kolorowy analyzer w panelu info (takie schodki pokazujace czy rozsadzi skale)

Jak tylko znajdę czas to zrobię. 

HUD i UI u mnie działały poprawnie. Celownik za to jest skaszaniony i np. po zamontowaniu rakiet na te boczne hardpointy w Anacondzie, trafiały one zupełnie gdzie indziej, niż wskazywał celownik.

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Fenyl de Lechia - 10.11.2018

(10.11.2018, 00:46 UTC)Yata_PL napisał(a): czekam na cos podobnego z gornictwa, po 20 minutach prob i bledow ciagle nie moge zrobic kaboom , nawet zajrzalem ponownie do streama i nie wim czy cos nie przeoczylem w bindach czy moze bug ale nie wlacza mi sie te 3 kolorowy analyzer w panelu info (takie schodki pokazujace czy rozsadzi skale)

A znalazłeś dobre dziurki i masz odpowiedni "pistolero"? Pytam, bo te do wysadzania całych asteroid są dosyć rzadkie Smile

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - bpaul - 14.11.2018

Oglądnąłem filmik. Faktycznie wygląda to bardzo ciekawie. Natomiast zauważyłem że nowe możliwości chapter 4 wymagają zaangażowania większej niż dotychczas ilości przycisków na kontrolerze. I tutaj mam problem. Posiadam T Flight Hotas X Thrustmaster. Czy ma ktoś pomysł na nowe mapowanie dla nowych możliwości chapter 4 ?  Mam do dyspozycji tylko 12 przycisków. Nie wiem z czego muszę rezygnować.

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Kuba Wolf - 14.11.2018

(14.11.2018, 09:15 UTC)bpaul napisał(a): Oglądnąłem filmik. Faktycznie wygląda to bardzo ciekawie. Natomiast zauważyłem że nowe możliwości chapter 4 wymagają zaangażowania większej niż dotychczas ilości przycisków na kontrolerze. I tutaj mam problem. Posiadam T Flight Hotas X Thrustmaster. Czy ma ktoś pomysł na nowe mapowanie dla nowych możliwości chapter 4 ?  Mam do dyspozycji tylko 12 przycisków. Nie wiem z czego muszę rezygnować.

Mam ten sam joy. Do tej pory korzystalem z lekko zmodyfikowanego Crab setup v6.00. Na razie roboczo FSS podpielem pod pada, ale ktos juz pisal ze dodali nowe bindy w sekcji DSS. Czekam wlasnie na ostatnia czesc Bety i cos bede myslal. Chetnie sie wymienie pomyslami. Ale tez mozesz zobaczyc czy Frontier juz nie proponuje jakichs rozwiazan. Ten joystick ma w Elitce swoje predefinjowane ustawienia. Tam gdzie ustawiasz klawisze na gorze jest taka rozwijana lista i tam mozesz wybrac.

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - Dako - 14.11.2018

Może coś takiego? https://edrefcard.info/binds/hhpdko

[Obrazek: hhpdko-hotasx.jpg]

RE: [VIDEO] Chapter 4 - Nowe narzędzia do eksploracji i zapisywanie odkryć w Kodeksie - -PAQ- - 14.11.2018

(14.11.2018, 09:15 UTC)bpaul napisał(a): Oglądnąłem filmik. Faktycznie wygląda to bardzo ciekawie. Natomiast zauważyłem że nowe możliwości chapter 4 wymagają zaangażowania większej niż dotychczas ilości przycisków na kontrolerze. I tutaj mam problem. Posiadam T Flight Hotas X Thrustmaster. Czy ma ktoś pomysł na nowe mapowanie dla nowych możliwości chapter 4 ?  Mam do dyspozycji tylko 12 przycisków. Nie wiem z czego muszę rezygnować.

Zrób sobie z któregoś klawisza na przepustnicy tzw. "Modifier", czyli po ludzku, coś na wzór "Shifta" z klawiatury. Zwiększysz sobie znacznie ilość kombinacji na kontrolerze (wg wzoru:  Joy1 = akcja01; Joy1+Modifier = akcja02; itd...).

Modifier'ów możesz ustawić oczywiście więcej. Dla przykładu: masz 12 przycisków, dwa z nich "poświęcasz" na modyfikatory, czyli masz 10 przycisków akcji i 2 modyfikatory, 10 + (10+Modifier01) + (10+Modifier02) = 30 kombinacji. Czysty zysk  Biggrin

Polecam stronkę: https://edrefcard.info/ Jest tam od groma gotowych mapowań wszelakiej maści kontrolerów, które można zastosować, dostosować pod siebie, etc. Ponadto możesz na podstawie swojego własnego mapowania stworzyć plik graficzny obrazujący co gdzie i z czym...