![]() |
|
Niedzielna Szkółka Elytowych Pstrykaczy - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Galeria (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Niedzielna Szkółka Elytowych Pstrykaczy (/showthread.php?tid=2903) |
RE: Niedzielna Szkółka Elytowych Pstrykaczy - Zetarus - 10.04.2017 (10.04.2017, 09:33 UTC)Baton napisał(a): Gratuluje odwagi Dzięki wszystkim poprzednikom, za porady. Faktycznie, nadźgałem ostro na tym ujęciu. ![]() Jednak co za dużo to niezdrowo. Chciałem umieścić chyba wszystko co się da, a przecież nie o to chodzi. No nic, będę próbował dalej. ![]() Pozdrawiam. RE: Niedzielna Szkółka Elytowych Pstrykaczy - kris750PL - 10.04.2017 (10.04.2017, 10:49 UTC),Haji-me napisał(a): Yautja 3 słowa - nic nie widać nie no dobry screenshot, widać widać p.s. o takie coś właśnie chodzi... RE: Niedzielna Szkółka Elytowych Pstrykaczy - Zetarus - 10.04.2017 Tym razem dla odmiany, oszczędne zdjęcie. ![]()
RE: Niedzielna Szkółka Elytowych Pstrykaczy - Wołodyjowski - 10.04.2017 To ja pochwalę się moją starą fotką Venus. ![]() Zauważ jak bardzo pomaga skierowanie kadłuba w stronę światła oraz thrustery. Tutaj kolejna fotka, te 2 dodatkowe gwiazdy to są heat sinki. Nie mogłem odpalić silników bo by mi "gwiazdy" uciekły. RE: Niedzielna Szkółka Elytowych Pstrykaczy - Mathias Shallowgrave - 10.04.2017 (10.04.2017, 20:48 UTC)Wołodyjowski napisał(a): To ja pochwalę się moją starą fotką Venus. IMHO z pierwszą fotką jest taki problem, że nie oddycha na dole. Zauważyłem, że wiele osób takie zdjęcia robi, a moim zdaniem to nie jest dobre kadrowanie. Na dole przy silnikach i wydechu brakuje miejsca, część wydechu jest wręcz ucięta. Statek na drugim zdjęciu umieszczony jest o wiele lepiej - gdybyś dał thrust na jakieś 15-20%, byłoby idealnie. Tego typu zdjęcia z panoramą potrzebują naturalnej ramki, której rolę bardzo dobrze spełnia czerń kosmosu. RE: Niedzielna Szkółka Elytowych Pstrykaczy - Wołodyjowski - 10.04.2017 (10.04.2017, 22:30 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):(10.04.2017, 20:48 UTC)Wołodyjowski napisał(a): To ja pochwalę się moją starą fotką Venus. Cytat:Tutaj kolejna fotka, te 2 dodatkowe gwiazdy to są heat sinki. Nie mogłem odpalić silników bo by mi "gwiazdy" uciekły. RE: Niedzielna Szkółka Elytowych Pstrykaczy - Baton - 11.04.2017 (10.04.2017, 22:30 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):Dokładnie, ja na nic co ma tak mocno obcięte kawałki to nie głosuję, wystarczyło dać kamerę ciut niżej, żeby objęła statek i płomienie odrzutu w całości. Dodatkowo jakoś tak wszystko po pionowej lini na środku, nie do końca wiem co artysta chciał powiedzieć przez to, w tym konkretnym przypadku jakoś się nie do końca sprawdza moim zdaniem.(10.04.2017, 20:48 UTC)Wołodyjowski napisał(a): To ja pochwalę się moją starą fotką Venus. (10.04.2017, 19:37 UTC)Zetarus napisał(a): Tym razem dla odmiany, oszczędne zdjęcie. To jest zdjęcie które ma poprawną kompozycję tylko nic ciekawego nie pokazuje i jest za ciemne, ( zaczynam się zastanawiać czy nie jesteś znanym fotografem i sobie robisz jaja z nas )
RE: Niedzielna Szkółka Elytowych Pstrykaczy - Pueblo - 11.04.2017 Elita jest o tyle specyficzna, ze czesto przy robieniu screenshotow 'mniej znaczy wiecej' jak na przyklad tutaj: ![]() Albo tutaj: ![]() Ale najwazniejsze juz chlopaki napisali, musisz wiedziec co chcesz pokazac, a jesli za duzy burdel na zdjeciu, blur przychodzi z pomoca (zwlaszcza teraz, gdzie 2.3 ma nowa kamere)
RE: Niedzielna Szkółka Elytowych Pstrykaczy - Wołodyjowski - 11.04.2017 To jak to podoba się profesjonalistom? ![]()
RE: Niedzielna Szkółka Elytowych Pstrykaczy - Baton - 11.04.2017 (11.04.2017, 11:29 UTC)Wołodyjowski napisał(a): To jak to podoba się profesjonalistom? Nie wiem jak profesjonaliści, dla mnie łazik jest ustawiony świetnie żeby oglądać coś wspaniałego, a tam takie małe zapyziałe słońce, więc jestem rozczarowany, powinno tam być coś dużo ciekawszego, albo wielkie słońce, albo coś znaczącego z pierścieniami
|