![]() |
|
Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Biblioteka (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=31) +--- Wątek: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY (/showthread.php?tid=503) |
RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Ajro - 25.02.2016 hm...? a to ciekawe... zauważyłem to, mając na T-9 założone dwa collectory D3 żeby sprawdzić: - zalożyłem jeszcze 2 - kupiłem 1 limpeta - i 20 sztuk śmieci - wyrzuciłem jr - odpaliłem CLC - i latały 4 dronki, nawet screeny zrobiłem... RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Scott Scale - 25.02.2016 Masz magiczną T-9'kę. U mnie na Condzie też się nie klonują... RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Ajro - 25.02.2016 nie tylko 9-tkę... ponowiłem doświadczenie - w skrajnie różnych warunkach: - platforma - Macintosh - gra w grybie Elite Dangerowus - bez Horizons - Cobra mk III - założone 3 moduły CLC klasy A1 - bo innych nie bylo akurat - kupione 15 sztuk biowaste - kupiona 1 (JEDNA!) sztuka limpeta ---- wylot ze stacji, wyrzucenie śmieci, odpalenie limpetów [troche skaszaniłem, bo zapomniałem czym cargo otworzyć - a potem sie okazało, że było wyłączone... ;-p lol] jak sie ogarnąłem: limpety zbierają - widziałem najpierw 3 na skanerze a potem 2 jak zbierają, ale coś huknęło wcześniej - więc chyba jeden sie rozbił ale na screenie mam dwa - więc jednak sie klonują, skubańce... ![]() taka konfiguracja ![]() to kupilem ![]() tu latają ![]() zaznaczyłem ![]() tu też widać chyba sie w końcu udało... [w pracy, więc lekka panika... ;-p] RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Scott Scale - 25.02.2016 Cytat:platforma - Macintosh To może być clou programu... RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Ajro - 25.02.2016 raczej nie pierwsze doniesienie pochodziło z PC/Win 7 x64 / Elite: D+Horizons i T-9 + 2/4 moduły CLC klasy D3 - - - ponieważ obaj z Galem stwierdziliście, że nie działa, to dziś w robocie odpaliłem całkowicie różny test, tylko konto to samo normalnie gram na PC w domu, a ta instalka na Maca to tak z ciekawości była, do testów właśnie (nawet niezbyt się tam lądować da, bo sterowanie myszą o znacznie zawyżonej czułości - ale to komp do pracy, więc nie chcę w tym grzebać) zatem inny system operacyjny, inna wersja gry, inne statki, inne moduły, nawet lokacje inne => a efekt podobny co więcej, hm... teraz mi tak zaświtało, że jeszcze jedna wspólna cecha tych doświadczeń była: w obu przypadkach po otwarciu hardpointów (do odpalenia limpetów) następowało wyłączenie części modułów z powodu niuansów w zasilaniu - ale czy to mogło by być przyczyną? to były różne statki z różnym outfitem i co innego się wyłączało... Ale jeszcze potestuję, bo wygląda na dziwną rzecz... -------EDIT------- problem mnie zaintrygował ![]() kolejny test: PC/Win7 x64 / ED-bez Horizons - INNE KONTO !!! - 4 CLC klasy C1 - tak dla odmiany - 1 sztuka limpetu - statek: Type-6 - - - - - efekt: 1 limpet z ładowni klonuje na 4 zbierające tym razem nakręciłem film, ale ponieważ nie jezdem youtuberem - nie bardzo umiem wrzucić... ale wrzucę, może się uda ![]() (jeszcze się coś tam przetwarza, ale może coś kiedyś się pokaże... ;-p) a może to tak trzeba? ;-/ https://www.youtube.com/watch?v=ClK62bZ_WQs&feature=youtu.be umieściłem też plik SWF (200mb) na moim dropboxie - powinno dać się ściągnąć (albo i nie...) https://dl.dropboxusercontent.com/u/67315406/cuda/20160225_1728_13.swf.html RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Gal Black - 25.02.2016 Czyli klonuje się tylko ostatni limpet wypuszczony jako kolektor? RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Ajro - 26.02.2016 nie ostatni - każdy! ![]() do celów testu kupiłem TYLKO JEDEN - żeby mieć 100% pewności, że to nie pomyłka i żeby na video było ewidentnie widać: 1 sztuka w ładowni -> 4 w przestrzeni ale kopiuje się _każdy_ - jak mam na pokładzie 10 i 4 moduły CLC - to w 'sklonują się' w łączną liczbę 40-tu sztuk zysk w cr jest żaden, bo limpety tanie - ale w ilości zajmowanego miejsca w cargo zysk jest istotny RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Domi Nostrae - 26.02.2016 Na jedną sesję w moim wypadku proporcja użytych collectorów do prospectorów wynosi na oko 1:10. Jakbyś opracował metodę klonowania prospektorów to byłby prawdziwy "game changer". Ale leci REP za debugging i wysiłek detektywistyczny .Ja przy okazji wspomnę małą rzecz której możecie nie wiedzieć odnośnie prospektorków. Korzystanie z modułu Prospector Limpetcontroler 3+ daje możliwość korzystania z dwóch lub więcej limpetów jednocześnie. Ale z doświadczenia nie wiele nam to pomaga bo z jakiegoś powodu (bug?) jeden limpet będzie siedział przyssany do skały zaś drugi przy każdym kolejnym strzale ulegnie destrukcji (więc efektywnie korzystamy z jednego limpeta zamiast dwóch). Ale problem już się nie powtarza jeśli użyjemy dwóch modułów wielkości 1. Podpięte pod osobne przyciski lub grupy controllery umożliwiają naprzemienne strzelanie z prospektorka co efektywnie skraca czas poszukiwania mięsnej skałki. RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Haji-me - 26.02.2016 (26.02.2016, 10:49 UTC)Domi Nostrae napisał(a): Na jedną sesję w moim wypadku proporcja użytych collectorów do prospectorów wynosi na oko 1:10. Też to zauważyłem jak kiedyś zarabiałem na swoje pierwsze statki jako górnik i strasznie byłem tym zawiedziony bo z dwoma aktywnymi prospectorami można by dużo szybciej przeczesywać pasy asteroid. Z jakiegoś powodu (pewnie bug, tak jak wspomniałeś) po aktywacji kolejnego prospectora nie znika starszy dron ale ten, który właśnie wypuściliśmy. Dzięki za radę aby wykorzystać 2 moduły, może się to przydać, chociaż lepiej by było jakby to naprawili, a miejsce w statku wykorzystać np. na dodatkowe cargo rack. RE: Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY - Scott Scale - 26.02.2016 Dzisiaj rano zrobiłem mały test swoją Condą z modułami 2x 5A. Efekt: z 225 limpetów w ładowni zostało mi 224, przy 6 latających wokół statku. Zwracam honor to działa! |