![]() |
|
Tajemnica Formidine Rift - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Instytut Kartografii i Ksenobiologii (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=77) +--- Wątek: Tajemnica Formidine Rift (/showthread.php?tid=2443) |
Tajemnica Formidine Rift - Baton - 13.01.2017 Odnalezione kilka miesięcy temu boje ratunkowe nadające zaszyfrowane sygnały w końcu zaczęły zdradzać swoje tajemnice. Ich lokacje zostały odnalezione w listopadzie 3302 dzięki wysiłkom niezależnych pilotów odpowiadających na odzew organizacji Children of Raxxla. Znajdujące się w sektorach znanych jako Hawking's Gap, Conflux i Formidine Rift budziły wiele pytań, ale długie poszukiwania odniosły wczoraj skutek i dwóch pilotów odnalazło opuszczoną bazę najwyraźniej należącą do nieznanej ekspedycji. Udało się odczytać informacje z 4 nadajników, która wkrótce zostanie przekazana do agencji informacyjnych. To z Galnetu Lokacje boi ratunkowych które wskazują na księżyce na których są poszukiwane bazy: Hawking's Gap System: PLAA AEC XZ-Z B41-0 boja przy: A1 odnaleziona baza na: 2 25.0029[b]°, 21.5814°[/b] System: PLAA AEC IZ-N C20-1 Bojka przy: A odnaleziona baza na: A1A 25.0029[b]°, 21.5814°. [/b] System: PLAA AEC TT-B B41-3 boja przy: B1 baza na: B2 System: PLAA AEC RY-B B41-1 boja przy: A odnaleziona baza na: 2B 51.0° -155.09° Conflux: System: PRU AESCS TY-J A64-1 boja przy: 1 baza na: 3 System: PRU AESCS HW-S B31-2 boja przy: A odnaleziona baza na: CD1 -7.2989, -35.9180 System: PRU AESCS NC-M D7-192 boja przy: A2A or A baza na: A3A Formidine Rift: System: EAFOTS EU-R C4-1 boja przy: A odnaleziona baza na: C2 - -23.0844, -174.8980 System: EAFOTS GL-YE2 boja przy: A1 odnaleziona baza na: 6 -17.8731, -76.0522 System: EAFOTS LZ-H B10-0 boja przy: D baza odnaleziona na: D1 -23.0844, -174.8980 System: EAFOTS RA-G B11-0 boja przy: 3 baza na : 3 albo 1 Nie ma żadnych specjalnych wskazówek gdzie konkretnie są te bazy, więc pozostaje liczenie na szczęście albo systematyczne przeszukiwanie. Skanowanie w systemie System: PLAA AEC RY-B B41-1 Księżyc mały ale znalezienie czegoś to tytaniczny wysiłek, więc wszelka pomoc mile widziana, tu arkusz gdzie zaznaczam co już sprawdziłem. Baza odnaleziona, trasa ostatniego dnia, kiedy znalazłem zaznaczona na zielono ![]() https://docs.google.com/spreadsheets/d/1j87RWSB-1TDMbnMkR9Ut8kDGkrY2L_VxpxNEVkQlN94/edit?usp=sharing Bazy nie widać z SC, więc trzeba albo latać normalnie albo próbować wypatrzeć w ślizgu, mnie się to wydaje zbyt trudne, więc latam normalnie. Dobrym pomysłem jest podlecenie do już odnalezionej bazy i zobaczenie jak wygląda z różnych odległości, żeby wiedzieć, czego szukać. W każdym z rejonów odnaleziono już jedną bazę, więc nie ma z tym problemu. Jeśli w bazie jest data point to zeskanowanie daje zysk daje zysk 5 do 10kk, więc tym bardziej warto, zwrócą się koszta przeglądu statku po podróży. RE: Zaczynają znajdywać outposty powiązane z Formidine Rift - Baton - 14.01.2017 ciach RE: Zaczynają znajdywać outposty powiązane z Formidine Rift - SULECZKO - 14.01.2017 chba zaraz elitke aż Elitke odpale
RE: Zaczynają znajdywać outposty powiązane z Formidine Rift - Baton - 15.01.2017 jeden znaleziony - uaktualniłem listę powyżej , wrażenie z odwiedzenia - niesamowite A jak ktoś jest niewrażliwy to nagroda za zeskanowanie czterech nadajników 10kk w sumie
RE: Zaczynają znajdywać outposty powiązane z Formidine Rift - DYoda - 15.01.2017 Fajnie wyglądają te outposty. RE: Zaczynają znajdywać outposty powiązane z Formidine Rift - Baton - 15.01.2017 No, całkiem jak takie bazy naukowe w okolicach biegunów, bardzo mi się podobała, wracam do szukania następnej, trzymajcie kciuki (i wszelka pomoc mile widziana, to tylko 10k od bańki, dawajcie )
RE: Zaczynają znajdywać outposty powiązane z Formidine Rift - Calvarian - 15.01.2017 Ale że to trzeba po planetach jeździć i szukać? RE: Zaczynają znajdywać outposty powiązane z Formidine Rift - Baton - 15.01.2017 (15.01.2017, 10:03 UTC)Calvarian napisał(a): Ale że to trzeba po planetach jeździć i szukać? tak RE: Zaczynają znajdywać outposty powiązane z Formidine Rift - Mathias Shallowgrave - 15.01.2017 Ja się może przyłączę, ale najpierw chcę odwiedzić Plejady i Ruiny W ogóle muszę ogarnąć, co się teraz dzieje, bo od momentu pojawienia się Obcych nie czytałem żadnych informacji, żeby sobie za bardzo nie spoilerować.
RE: Zaczynają znajdywać outposty powiązane z Formidine Rift - Baton - 15.01.2017 Tyle mniej więcej zdołałem dzisiaj sprawdzić z całego księżyca, chyba mi to zajmie z rok
|