Distant Worlds 3 - Afterparty :)
Wink 
Po co wracać łatwą drogą jak można sobie utrudniać życie?

Od jakiegoś czasu zastanawiałem się co będę robił w grze po skończonym Distant Worlds 3? I stwierdziłem, że jako prawdziwy eksplorator nie ma w swojej kolekcji odznaki ObieżyWszechświat (za odwiedzenie wszystkich regionów w galaktyce), na szybko sprawdziłem, gdzie nie mam jeszcze wpisów w Codexie i już miałem w głowie ułożony plan podróży:

[Obrazek: 6yXAxUU.jpeg]

Nie chcę też, aby polegało to na szybkim wleceniu do regionu i gnanie dalej, więc wzorując się na DW3 odwiedzę parę ciekawych miejsc w każdym regionie

Moją podróż zaczynam w Galactic Center, gdzie planuję odwiedzić:
  • Verdant Maelstrom - mgławica planetarna skrywająca w swym wnętrzu anomalię typu Q06
  • Phosphoric Giant - gazowy zielony gigant klasy III i dodatkowo anomalia typu K10
  • Death's Dance - układ z parą białych karłów
  • The Centaurus Festival - mgławica z czarną dziurą, bez dodatkowych źródeł światła, sprawia, że cały układ ma barwę niebiesko-różową

[Obrazek: eKcElSo.png]

Teraz moja podróż będzie na pewno wolniejsza niż podczas DW3, nie będą goniły mnie już ramy czasowe i będzie czas pograć w coś innego
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
Szacun!
Odpowiedz
[Obrazek: 3YJ7Nv9.png]

Zbliżam się do granic regionu i teraz pora na odwiedziny w Odin's Hold:
  • Pythia's Chasm of Prophecy - można tu odkryć rzadko występujący Fonticulula Segmentatus
  • Sash of Sapphires - Zielony Gigant Gazowy klasy II
  • The Dandelion Anomaly - trzy orbitujące blisko siebie czarne dziury tworzą ciekawe zjawisko soczewkowania
  • Atmo Aqua - jedna z większych planet z pierścieniem na którym można wylądować 
  • The White Crown - układ binarny złożony z białego karła i gwiazdy klasy M
  • Timeless Gate - układ potrójny czarnej dziury, białego karła i neutronówki
  • Odin's Wreath - gwiazda klasy M z ogromnym pierścieniem (30,056,000 km)

Po drodze planuję też odwiedziny w systemie  Scaulou SZ-M d8-911 - gdzie stacjonuje Fleet Carrier organizacji DSSA

[Obrazek: a7YBYPQ.png]
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
[Obrazek: 18nLfF0.png]

Kolejny region odhaczony - teraz pora na Inner Orion -Perseus Conflux
[Obrazek: 8TKytct.png]
Odpowiedz
[Obrazek: gqNaYzt.png]

Wkraczamy do Izanami:
[Obrazek: lsPb9qg.png]
Odpowiedz