Ankieta: Weźmiesz udział w ekspedycji?
Ankieta jest zamknięta.
Tak, na 100%! Heart
46.15%
12 46.15%
Jeśli tylko czas pozwoli Smile
53.85%
14 53.85%
Razem 26 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

[WYDARZENIE] Ekspedycja Nostromo
Dziennik pokładowy - raport dobowy Imperial Eagle aka Strzałka; 09.01.3311, CMDR DexiaK

Something new!.

I znowu pobudka, śniadanko i start skanów. Ale za to jaka bomba na start. Eifoqs AS-J b13-0 i biologia - Recepta Conditivus. Dodatkowo w kolorze mojego outfitu, fota musi być.
[Obrazek: 20250108231622-1.jpg]
 Mimo tak dobrego startu kolejne skany nie przynoszą nic specjalnego, jedynie kilka kandydatów do terraformowania i wodnych planet. Ponadto samopoczucie również nie dopisuje, chyba jednak potrzebna będzie przerwa. Nie uciągnę więcej. Powrót do Siewcy Pogardy i odpoczynek. Może jutro uda się zrobić kilka skanów Explocondy. Jeśli nie to pora naładować baterie przed celem ekspedycji.
"Lepiej być żołnierzem w ogrodzie, niż ogrodnikiem na wojnie"
Żyj w zgodzie z sobą samym, ale bądź gotów na każde wyzwanie
[Obrazek: 416420.jpg?1736799708]
Odpowiedz
Dziennik pokładowy - raport dobowy Anakonda aka Exploconda; 10.01.3311, CMDR DexiaK

Ciężka końcówka.

Tak ciężkiego poranka nie pamiętam już dawno. Nie miałem nawet siły zejść do Colleen na kawę. Mimo to szybka kuracja przez dzień i zdecydowałem się na kilka skanów z Explocondy. Nie liczę na nic specjalnego byle tylko czuć się w miarę ok. Pierwsza ciekawostka w układzie Eifoqs BA-Y b5-0. Obiekt 7 z dużym pierścieniem zewnętrznym o zewnętrznej średnicy 5964133 km niestety niewidoczny. W kolejnych układach kolka skanó bnbiologicznych  wpisami do Codexu i Tubsamu Compagibus. Nic więcej interesującego. Cerl: Pora przygootować się na jutro i główny cel ekspedycji.
Odpowiedz
UWAGA WSZYSCY CZŁONKOWIE EKSPEDYCJI, 
DOTARLIŚMY DO CELU NASZEJ WYPRAWY!

Zostaniemy w tym miejscu (system Pueliae TH-P c20-0) do 17.01.3311. abyśmy wszyscy mieli dużo czasu na poszukiwania. Od teraz można swobodnie eksplorować okoliczne systemy, aczkolwiek namawiam, aby każdy trochę oddalił się od Siewcy Pogardy np. na 200-1000Ly, aby jeden Commander nie podebrał systemu drugiemu. W tym miejscu wokół mgławicy większość systemów została już odkryta, dlatego trzeba nieco się oddalić. Jesteśmy w kontakcie na Discordzie (kanał głosowy i kanał tekstowy "Ekspedycja Nostromo") oraz tutaj na forum. Życzymy wszystkim ciekawych odkryć o7!
Jeżeli ktoś odnajdzie Brain Trees, prosimy dać znać, rozpoczniemy wtedy poszukiwania Guardian w pobliskich systemach.

[Obrazek: oooo.png]

P.S.
Jutro, tj. 12.01.3311 (niedziela) o godzinie 20:00 czasu polskiego (19:00 UTC) zapraszamy wszystkich na główny event, czyli wyścigi WRC SRV, a jak komuś będzie mało, to zorganizujemy dogfighty Sidewinderami  Wink . Kontakt jak zwykle na Discordzie.

z husarskim pozdrowieniem
Cmdr Martin Littlemayor
Odpowiedz
Dziennik pokładowy - raport dobowy Anakonda aka Exploconda; 11.01.3311, CMDR DexiaK

Punkt końcowy.

No i w końcu jesteśmy przy celu ekspedycji. Z uwagi na bardzo małą ilość czasu podyktowaną sprawami rodzinnymi o których informacje otrzymałem dzisiaj i które musiałem przynajmniej w części załatwić, skany rozpocząłem już późną porą i nie zakładam, że będą specjalnie okazałe. Okazałą na pewno jest jednak mgławica PUIELIAE AA-A HO. Zoczymy jakie skarby skrywa. Niestety jutro też będę musiał powrócić do niedokończonych spraw więc nie odlecę daleko i na zakończenie wrócę na Siewcę Pogardy. Z dobrych wieści problemy zdrowotne ustąpiły bardzo szybko wiec już nic nie powinno przeszkadzać w działaniu. Skany raczej standardowe  i w większości często uczęszczane. Kilka planet terraformowalnych, i jeden smaczek gwiazda typu B z ładnym niebieskim poblaskiem spowodowanym temperaturą ponad 15000k oraz wpisem do Codexu. 
[Obrazek: 20250112001643-1.jpg]Później układ Pueliae TZ-P e5-0 z czterema gwiazdami typu TT orbitującymi wokół gwiazd B i jedna planeta z możliwością lądowania i grawitacją 3,51g.
[Obrazek: 20250112002515-1.jpg] Z biologii najbardziej wartościowe były Tubusy Compagibus. Na tym jednak dzisiaj muszę zakończyć. Powrót na Siewcę i jutro wracamy w te strony. Guardian póki co brak.
Odpowiedz
Dziennik pokładowy - raport dobowy Anakonda aka Exploconda; 12.01.3311, CMDR DexiaK

Bardziej wyścigowo niż badawczo.

W trakcie załatwiania wspomnianych wczoraj spraw dotarła do mnie wiadomość, którą nie mogę się nie podzielić. W końcu po niemal dwóch latach od kiedy powziąłem zamiar wstąpienia w szeregi Skrzydlatej Husarii, w dniu dzisiejszym oficjalnie otrzymałem rangę Husarza. Na najbliższej wizycie w barze na Siewcy Pogardy stawiam wszystkim z tej okazji po szklanie sfermentowanego soku z kiszonych ogórków. Dzisiaj kolejny dzień wyścigów SRV, a ja nadal nie ogarnąłem wszystkiego co miałem do zrobienia. Trudno, nie odpuszczę, chociaż w jednym wyścigu musze wystartować. I tak skok do systemu i obiektu PUELIAE QB-R C 19-0 A 1, lekko spóźniony ale w I wyścigu wystartowałem. Trasa bardzo szybka bardzo przyjemna. Mimo super startu CMDR NIECZOR pokazał mi gdzie moje miejsce. Nie zraziły go początkowe problemy i w pięknym stylu skopał mi tyłek na ostatnich dwóch zakrętach wygrywając wyścig. Odsyłam do relacji wideo z jego kokpitu na kanale komunikacyjnym. Po wyścigu niestety trzeba było dokończyć swoje sprawy. I tak do skanowania układów wracam znowu na sam wieczór. Nie liczę na cuda chociaż zawsze gdy tak zakładam to trafiam na coś interesującego. I tak po 10 skanach trafiłem łącznie na 3 planety z Stratumami Tectonicas. Kasowo bardzo dobrze, badawczo niestety nic specjalnego. Jutro kontynuujemy.
Odpowiedz
Dziennik pokładowy - raport dobowy Anakonda aka Exploconda; 13.01.3311, CMDR DexiaK

Mało ale stabilnie

Zerknijmy co u sąsiada. A mianowicie jesteśmy w rejonie granicznym z sektorem Norma Expanse. Wytyczyłem tam kurs by wykreślić kilka brakujących punktów w Codexie. Nie obyło się bez małej przygody. Na trasie do Norma Expanse uznałem że  sprawdzę jedną planetę z sygnałami Stratuma Tectonicas. Niestety do lądowania podszedłem zbyt ambitnie i grzmotnąłem o ziemię Ecploconda tonie strzałka i nie ma tu inżynierowanych boosterów. Zatrzymałem się na 55% hulla. Na szczęcie zamiast boosterów Exploconda ma repair limpety więc oddaje im na chwilę statek. Swoja droga Stratumów nie było ale jest FF. Norma Expanse przywitała mnie odkrytym już układem, ale nieprzeskanowanym biologicznie, co za tym idzie właśnie lecę po Bakterię Informem. Do kroćset zapomniałem się wczoraj pochwalić jeszcze jedną ważną rzeczą. Przed wyścigami sprzedałem dane eksploracyjne i biologiczne co poskutkowało dwoma awansami, Eli IV w Eksploracji i Elite II w Exobiologii. Nie spodziewałem się, ze to się uda na tej ekspedycji, ale wygląda na to, że ze względu na ilość wydarzeń zapamiętam ją na bardzo długo. Z kolejnych skanowych ciekawostek to Tubus Cavas w układzie Puele IH-C d13-7. Skan za skanem i jedynie pojedyncze biologie średniej wartości oraz pojedyncze planety terraformowalne. Mocno średni dzień,  więc pozostaje tak go zakończyć. Wracam do Hawking's Gap i przygotowuje się na dalsze badania w kolejne dni.
Odpowiedz
Dziennik pokładowy - raport dobowy Anakonda aka Exploconda; 14.01.3311, CMDR DexiaK

Jeszcze mniej.

Kolejny dzień skanów zaczyna się dość miło od planety z amoniakową atmosferą i 5 sygnałami bio, w tym Aleoida Spica. Znalazłem taką na którą dało się wejść pięknie rozwinięta i sztywna jak diabli. 
[Obrazek: 20250113232741-1.jpg]W kolejnych układach jedynie Bakterie Informem i Fonticulua Lapida, a także pojedyncze teraformowalne obiekty. Kolejne skany z drobną biologią i bez szczególnych obiektów. Ten dzień na pewno nie będzie przeze mnie wpisany do najlepszych. Próżno narzekać na brak sygnałów non-human w sytuacji gdy po przeskanowaniu prawie 30 układów nie ma nawet nic sensownego do napisania. Pozostaje liczyć, że kolejne dni będą bardziej interesujące.
Odpowiedz
Dziennik pokładowy - raport dobowy Anakonda aka Exploconda; 15.01.3311, CMDR DexiaK

Dzień bardziej fotogeniczny.

Pobudka, śniadanie i można skanować. Kilka pierwszych skanów bez szczególnych ciekawostek. Później układ z trzema planetami terraformowalnymi i jedną wodną a także śladami biiologiczny wdzięcznych Stratumów Tectonicas. Dalej układ Pueliae MU-E d12-0 A i kolejny na tej ekspedycji Pomarańczowy Olbrzym klasy K. Ależe one są diabelnie piękne. I jeszcze udało mi się zaobserwować rozbłysk słoneczny. Największy jaki kiedykolwiek widziałem. To zdjęcie będzie musiało trafić do "Stellar Screenschots". Coś niesamoitego. 
[Obrazek: 20250115225429-1.jpg]Kolejne skany bez wartych zmianki obiektów. W układzie Pueliae RK-E d12-0 trafiłem na ładny krajobraz z mgławicą Pueliae AA-A HO w tle. Z tej odległości wygląda zjawiskowo. Będę na nią zwracał uwagę przy każdym powrotnym skoku. 
[Obrazek: 20250115234106-1.jpg]I tak skok po skoku, skan po skanie wracam do Siewcy Pogardy. Nic godnego raportowania na powrocie. Wszystko wskazuje na to, ze musze jutro i pojutrze odpuścić skany i badania. Z wielkim ból bo to ostatnie dni w tym sektorze ale pewnych rzeczy nie przeskoczę. Tak czy inaczej badania w tym sektorze zdecydowanie na plus.
Odpowiedz
Dziennik pokładowy - raport dobowy Anaconda aka Explocnd; 16.01.3311, CMDR DexiaK

BREAK

System notice: Planned break in progress. Planned break in progress. Report submission suspended until further notice.
Odpowiedz
UWAGA WSZYSCY CZŁONKOWIE EKSPEDYCJI, 
DOTARLIŚMY DO PIERWSZEGO POWROTNEGO POSTOJU NASZEJ WYPRAWY!

Zostaniemy w tym miejscu (system Flya Hypa QT-Q e5-7) do 21.01.3311, abyśmy wszyscy mieli dużo czasu na poszukiwania. Od teraz można swobodnie eksplorować okoliczne systemy, aczkolwiek namawiam, aby każdy trochę oddalił się od Siewcy Pogardy np. na 100-500Ly, aby jeden Commander nie podebrał systemu drugiemuJesteśmy w kontakcie na Discordzie (kanał głosowy i kanał tekstowy "Ekspedycja Nostromo") oraz tutaj na forum. Życzymy wszystkim ciekawych odkryć o7!

[Obrazek: GGGGGG.png]

z husarskim pozdrowieniem
Cmdr Martin Littlemayor
Odpowiedz