Stacje kosmiczne, bonusy od Gildii i technologie z przeceny
[Obrazek: 2apG2RM.jpg]

Stacje Kosmiczne

Czołem Husarze Podróżnicy!

Aktualizacja ORBITAL (link) to głównie zmiany w stacjach kosmicznych, zarówno wizualne, jak i sposobie ich funkcjonowania. Z nudnych brył jakie wcześniej mieliśmy przeszliśmy do niesamowitych konstrukcji, bardzo zróżnicowanych pod względem kształtów i kolorów. Wnętrza także zostały całkowicie przebudowane, jest mnóstwo miejsca, a i twórcy przygotowali dla siebie zapas na ewentualne dodatkowe sklepy czy stoiska.
   Ale nie o tym tutaj będzie. Będzie o praktycznym wykorzystaniu zmian które otrzymaliśmy z dodatkiem ORBITAL. W sposobie funkcjonowania stacji kosmicznej. Otóż teraz mamy możliwość skorzystania na naszym statusie zarówno u rasy która rządzi w systemie (oraz w stacji) jak i w gildii której wysłannik rezyduje na stacji. Dosłownie rozdają wszystko na lewo i prawo. Za darmo, i są to bardzo porządane przez wszystkich graczy przedmioty. Mówię o modułach rozszerzających do Multinarzędzia, Egzokombinezonu, Statku oraz Frachtowca (nie mylić z Korwetą). Wcześniej także otrzymywaliśmy jakieś prezenty (kilka razy zgarnąłęm coś od wysłannika gildii, nawet nie zwróciłem uwagi co to było), ale teraz wysłannik gildii dokładnie pokazuje co dostaniemy oraz co możemy dostać gdybyśmy mieli wyższą rangę w gildii. A są tam do odebrania unikatowe przedmioty i rzadkie materiały. W jeden wieczór nazbierałem za niewielką kasę 20 sztuk Urządzeń Bezruchu, całość to jakieś 300 mln jednostek. Tak dla zabawy Smile
   Druga sprawa to rasy, na reputacji których możemy także nieźle zarobić. U sprzedawców technologii w przypadku maksymalnej reputacji mamy 60 procent zniżki. A co jest w tym wszystkim najlepsze, to to, że działa to tylko w jedną stronę, bo jak sprzedajesz, cena jest normalna. U tego samego kupujesz i potem sprzedajesz. I masz nadwyżkę nanitów, genialne.
   Teraz sedno: jakiś czas temu zrobiłem z tego niewielką listę i postanowiłem się z wami tym podzielić. Wcześniej lista była tylko na discordzie (link) ale wiadomo, co na forum to na forum. Lista zawiera takie dane jak: prezenty od gildii, info o tym jakie przedmioty można podarować gildii dla zwiększenia reputacji oraz jakie moduły klasy S dostępne są u sprzedawców technologii, niższymi nie będę zawracał nikomu głowy. W uwagach będę zamieszczał ciekawe materiały w Terminalu Handlowym oraz ciekawe statki, o ile jakieś zauważę. Będą także duchy Podróżników których można spotkać na stacjach.
   Jak dotrzeć na stację? Dla posiadaczy wszystkich glifów będzie podawany adres dla każdej stacji (najbliższej planety), inni będą musieli sobie inaczej poradzić żeby tam dotrzeć. Ale raz odwiedzona stacja kosmiczna zostaje już w naszych zapisach i jeśli dużo nie podróżujemy to będzie można tam wrócić. Wystarczy użyć terminala. Nie będę za każdym razem wklejał screenu adresu, będą podane namiary według poniższego wzoru:

[Obrazek: lzxZ2sE.jpg]

Przykład: adres 3026 FD95 7218 będzie wyglądał tak:
[Obrazek: YfWowds.jpg]

Update 26.11.2024:

Kilka przydatnych uwag do poniższej listy:
   - Wszystkie pokazane tu technologie są klasy S, innych nie brałem pod uwagę
   - Poza jednym wyjątkiem wszystkie stacje są w galaktyce Euklidesowej.
   - Dodałem Galaktyczny Terminal Handlowy, nie ma na liście towarów takich jak: niestabilna plazma, pył ferrytowy, kobalt, krosno okablowania, mikroprocesor, blacha metalowa. Są dostępne na każdej stacji nie było potrzeby ich dodawania za każdym razem.
   - W pozycji: prezenty (...) rabat: zamieściłem materiały dostępne do kupienia w gildii, poziom reputacji w gildii to poziom rabatu, ja jako Wzniosły mam 50% na towary(j) i 66% na technologie(n). Oczywiście dostępne ilości resetują się po opuszczeniu systemu.
   - Jeśli trafi mi się jakaś ciekawe znalezisko, na pewno dodam ją do tej listy. Znajdziecie coś ciekawego, piszcie. Wrzućcie adres, polecę skataloguję i dodam do listy.

Moduł rozszerzający do kombinezonu

Moduł rozszerzający do statku

Moduł rozszerzający do multinarzędzia

Moduł do odblokowania technologii we Frachtowcu

Moduł rozszerzający do Frachtowca
Husarz Podróżnik,
Detson
[Obrazek: 51626.jpg]
Odpowiedz
Czołem Husarze Podróżnicy!

Lista stacji została odświeżona, dodałem sklepik (Galaktyczny Terminal Handlowy). Dla mnie w sam raz gdy potrzebuję zdobyć jakiś materiał. Wcześniej musiałem latać, szukać, kopać, a teraz? Zaglądam do listy, lecę, kupuję i mam Smile  A jeszcze lepiej sytuacja wygląda w gildiach bo tam po każdym opuszczeniu systemu wszystko się resetuje. 
   Lista z czasem zapewne będzie większa, jak znajdę ciekawe stacje.

Husarz Podróżnik,
Detson
[Obrazek: 51626.jpg]
Odpowiedz