Zabawy w No Man's Sky
nie, kupujesz podstawę czyli reaktor klasy S, A, B, C - ciekawe jest to czy nie lepiej kupić własnie B - i go po kolei upgradować - czy będzie to miało wpływ na ilość doładowanych slotów ?
Do wspomnianego reaktora dokładasz tylko skrzydła, silnik i kabinę.
sam reaktor klasy S ( jako rdzeń statku ) kosztuje niecałe 8000 nanitów _ chyba że się coś zmieniło po updejcie wczorajszym o 22 wieczorem.
Odpowiedz
Nic się nie zmieniło, aczkolwiek mam już 50 % zniżki od gildii na zakup ulepszeń i towarów, być może to ma wpływ na cenę reaktora u mnie.
Natomiast bardzo spadły ceny statków, w zasadzie nie warto już ich szukać i rozbierać. Za statek klasy A dostałem 14 milionów w materiałach, szkoda czasu już. Ewentualnie oczywiście jak ktoś jeszcze nie rozbudował ładowni w statku to warto - nadal z 8 statków mam 6 modułów rozszerzających.

Jeśli jednak komuś zależy na szybkim zdobyciu gotówki (jednostek) - to przygotowana wcześniej trasa zarobkowa , zbudowana z portali pomiędzy systemami z gospodarkami - będzie najlepszym rozwiązaniem.
Chyba że załamywanie rynku Kobaltem znowu działa i nie trzeba po każdej sprzedaży szukać bogatego systemu tylko opłaca się sprzedawać w każdym typie systemu to może...
Wcześniej ustawione portale w systemach z bogatą gospodarka dają radę - ustawiłem takie portale w trzech systemach - 3x produkcja, 3x wytwarzanie energii, 3x wydobywcza itd - mozna skakać portalami bez przerw do znudzenia.
Plus jest taki (jak pisałem w poście wcześniejszym ) że skupujemy i sprzedajemy towary handlowe - które są wciąż produkowane na bieżąco - nie trzeba czekać aż rynek się odbije od dna.

Oczywiście jeśli chodzi o zbieranie Nanitów - nie ma nic lepszego niż metoda Detsona z farmą uciekającej pleśni - nigdzie indziej nanity nie występują w takich ilościach.
Odpowiedz
No Man's Sky - Starożytni

Statek gładko wylądował na jednym z landnig padów. Po wejściu do budynku Podróżnik powoli rozejrzał się dookoła. Zanim wylądował, wiedział już co to za instalacja, dwa pola z Uciekającą Pleśnią mówiły same za siebie. Była to farma nanitów, dość rzadko spotykana, składała się z dwóch pól z Uciekającą pleśnią, a w tym dużym budynku, do którego prowadziły mosty teleportacyjne, zapewne znajdował się zakład rafinowania pleśni na nanity.
   "Kilkaset lat już tu nikt nie zaglądał" - pomyślał. Cała infrastruktura bazy, mosty teleportacyjne - wszystko wyglądało, jakby zostały zbudowane dosłownie kilka dni temu. Jakby dopiero wczoraj cała ta instalacja została oddana do użytku. Jednak gruba warstwa kurzu zdradzała prawdziwy wiek tego miejsca. Podróżnik oszacował starożytne instalacje i budynki na co najmniej 500 lat.
   Ale dlaczego to porzucili? - zastanawiał się w duchu - wszystko działa idealnie, nawet teraz po kilkuset latach. To było doskonałe, niewyczerpalne źródło starożytnych jednostek wiedzy: nanitów.
   Komputer bazy łypał na niego swoim czerwonym okiem, które nagle zaczęło mrugać. A z każdym krokiem Podróżnika w stronę komputera mruganie zwiększało swoją częstotliwość.
Po kilku nieudanych próbach Podróżnik uruchomił starożytne urządzenie, wpisanie komendy wywołało pojawienie się na ekranie nazwy opuszczonej bazy:

Husarska Farma im Wojtka.

Jakiś czas temu dotarła do nas najnowsza aktualizacja No Man's Sky. Oprócz cudownie wyglądających stacji został też mocno rozbudowany środek. Nie będę tu szczegółowo opisywał co jest gdzie, sami to znajdziecie. Najważniejszymi zmianami są:
  • Możliwość zbudowania statku, teraz możemy zbudować sobie statek. Zbieramy statki na planetach, po czym rozbieramy na stacjach, odzyskując części. Nie mam pojęcia czy trzeba taki statek wcześniej naprawić żeby go zezłomować, musicie sprawdzić sami.
    A jeśli nie chce się Wam latać i szukać statków można je kupić na stacji kosmicznej od pilotów NPC. Oczywiście, wychodzi to drożej, ale cóż, coś za coś.
  • Możliwość otrzymania gratisów od Gildii rezydującej na stacji, próżno tu szukać informacji jak ustalić przed dotarciem na stację jaka Gildia tam urzęduje. To nie poradnik tylko informator!
    Jak to działa? Jeśli mamy odpowiednio wysoką rangę, otrzymujemy za darmo lub z bardzo dużą obniżką różne wartościowe przedmioty, np. Moduł rozszerzenia magazynu statku gwiezdnego, lub Pole rozbudowy multi-narzędzia.
  • Możliwość zakupu technologii ze zniżką zależną od naszej reputacji z rasą która rządzi w systemie. Zniżki dochodzą do 50 procent!
   Na zakończenie chciałbym nawiązać do wstępu jaki dziś ułożył mi się w głowie i dlaczego nasza farma została porzucona. Albowiem najnowsza aktualizacja oprócz wyżej wymienionych zmian, sposobem w jaki można je wykorzystać zmieniła całą grę. Dlaczego? Nie chcę nikomu za dużo zdradzać więc wszystkie moje przemyślenia są ukryte w spoilerze.
   Uprzedzam uczciwie że zawartość spoilera może zepsuć radość z gry!!!
   Jak się nachapać po szyję prawie WSZYSTKIM w grze No Man's Sky? Oto rozwiązanie: 

Husarz Podróżnik,
Detson
[Obrazek: 51626.jpg]
Odpowiedz
Specjalnie o tym nie pisałem Smile bo w takim przypadku pozostaje nam tylko, odwiedzanie kolejnych galaktyk.. ( w skrócie oczywiście ) ta aktualizacja może być przyczynkiem do wyraźnego spadku zainteresowania ta grą - przyczyna: nuda - dlatego kto potrzebuje niech się nachapie, żeby potem mógł grać na spokojnie.
Tym bardziej że gdzieś daleko znad horyzontu wyłania się już Light No Fire Smile
Odpowiedz