Platforma AMD5 i Radeony z serii 7000 - opisy i wrażenia z użytkowania.
Niestety w Cyberpunk2077 w 4K to ci siądzie mocno, chyba, że CDProjekt Red zrobi update w grze do FSR 3. Ja osobiście gram na RT medium i w 3440x1440 mam momenty (w Widmo Wolności), że w tej nowej lokacji spada mi klatkarz do 50FPS :/. Jak na razie tylko RTX 4090 lub od bidy 4080 może (przy wsparciu DLSS i generatora klatek) dać w miare płynną rozgrywkę w Cyberpunka 2077.

Pozdrawiam,

Azz
Odpowiedz
(03.12.2023, 00:21 UTC)Azzorek napisał(a): Niestety w Cyberpunk2077 w 4K to ci siądzie mocno, chyba, że CDProjekt Red zrobi update w grze do FSR 3. Ja osobiście gram na RT medium i w 3440x1440 mam momenty (w Widmo Wolności), że w tej nowej lokacji spada mi klatkarz do 50FPS :/. Jak na razie tylko RTX 4090 lub od bidy 4080 może (przy wsparciu DLSS i generatora klatek) dać w miare płynną rozgrywkę w Cyberpunka 2077.

Pozdrawiam,

Azz

Narazaie nie planuję CP - jeszcze nie jestem przekonany do tej gry , ale pewnie masz rację - w pewnym sensie ten radeon mimo że to najwyższy w ofercie AMD nie szuka konkurencji z RTX4090 - trzeba też pamiętać że RTX do cena radeona mniej więcej razy 2 - czy warto ? Nie wiem, może tak , może nie - lecz z pewnością dla samego CP nie warto. Tak czy siak jeśli tylko będzie okazja sprawdzić CP to nie zapomnę podzielić sie informacjami, a tym czasem pochwalę się ostatnią cegiełką dopełniającą mój setup :

[Obrazek: sb00.png]
[Obrazek: sb0.png]
także od teraz mogę powiedzieć że postawiłem kropkę nad 'i' 
Biggrin
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości