RIP CMDR DZIADOSTWO o7
Sad 
Ze smutkiem zawiadamiamy, że odszedł jeden z naszych pilotów. Commander Dziadostwo niestety odebrał sobie wczoraj życie. Był to jeden z najbardziej oddanych graczy w Elite, zrobił niesamowicie dużo dla Skrzydlatej Husarii i zostanie po nim ogromnie puste miejsce, którego nic już nie zapełni.

Brak mi słów, żeby opisać to, co czuję, tym bardziej że byłem jedną z dwóch ostatnich osób, z którymi Dziadek się skontaktował. 

Elite była jego ucieczką. Zrobił w grze wszystko, co było do zrobienia. A kiedy nie było do zrobienia już nic, przekazał mi dane do swojego konta, pisząc że nie będzie już więcej grał. Kilka godzin później dostałem kolejną wiadmość, wskazującą, że może chcieć odebrać sobie życie. Podobną wiadomość wysłał też do jeszcze jednej osoby. 

Zrobiliśmy co mogliśmy. W szczególności Rzemysław i Anger Ash . Dziękuję Wam, Panowie za szybką reakcję. Policja, rodzina i znajomi szukali Dziadka całą noc. Znaleziono go w rodzinnym mieście, w mieszkaniu, ale niestety było już za późno.

Teraz Dziadek dryfuje gdzieś między gwiazdami i świeci tak jasno, jak nigdy dotąd.

R.I.P. i  o7, Komandorze Dziadostwo

Kochani, jeżeli czujecie, że życie jest nie do zniesienia i jednym ukojeniem jest to, że przestaniecie istnieć... błagam Was, nie zwlekajcie i zgłoście się po pomoc. Jest wiele organizacji, które pomogą Wam w trudnych chwilach, nawet w takich. 

Tutaj jest jeden z takich projektów: https://zwjr.pl/

Jeżeli jesteście znajomym, przyjacielem, czy choćby tylko kolegą z pracy kogoś, kto planuje taki krok - również nie zwlekajcie i zróbcie co w Waszej mocy, żeby takiej osobie pomóc. Na wspomnianej stronie znajdziejcie pomoc w tym temacie. 

Nam się niestety nie udało, pomimo szybkiej reakcji. Czyjeś życie zostało przerwane. Wam może się udać, więc nie wahajcie się, jeśli będziecie w podobnej sytuacji.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
No i co mądrego można napisać w takiej sytuacji...

Chyba druga część Twojego posta jest najważniejsza. Mamy trudne czasy dla utrzymania zdrowia psychicznego w dobrej kondycji i kontakt ze specjalistą jest kluczowy chociaż niestety nie gwarantujący w 100% wyjścia na prostą ale dający jakaś szansę... Dziadostwo to już druga osoba z mojego "otoczenia", która podjęła ten krok w tym roku, i jest mi strasznie z tego powodu smutno i przykro.

Jeszcze tydzień temu rozmawialiśmy o Altonach i przywróceniu do życia starego magnetofonu szpulowego...
Odpowiedz
Rest in power
o7 commander, fly dangerous out there
Odpowiedz
Wspominajmy Dziadka dobrze, bo mu się należy jak jasna cholera. Zapewne nie każdy z nas miał okazję poznać go osobiście. Ja tą przyjemność miałem. Gościłem kiedyś w jego domu, gdzie przyjął mnie z ogromną sympatią i pomimo tego, że nie był osobą jakoś specjalnie majętną to starał się ugościć mnie jak należy. Jednej rzecz będę cholernie żałował - tego, że nie udało mi się zrewanżować. Nie złożyło się po prostu. Dziadek był mega fajnym gościem, ciepłym, ze specyficznym poczuciem humoru. Z tego co wiem, to jak trzeba było komuś pomóc to rwał się bez patrzenia na koszty, jakiekolwiek. Taki chłop do rany przyłóż. Z nim się dobrze gadało, dobrze piło wódeczkę, ale też dobrze milczało jak trzeba było. To jest okropna strata. Pamiętajmy o nim, wspominajmy. Wspominajmy te dobre momenty, ja nie mam innych wspomnień z Dziadkiem, Jędrzejem, jak tylko te dobre.

o7 CMDR Dziadostwo
Odpowiedz
Do zobaczenia wśród gwiazd Komandorze Dziadostwo [*] Spoczywaj w pokoju o7
Odpowiedz
https://drive.google.com/file/d/1GAwU9Ih...drive_link

Didn't mean to make you cry, if I'm not back again this time tomorrow ...

Too late, my time has come ...

Goodbye everybody I've got to go,
Gotta leave you all behind and face the truth ...

Tak mi się skojarzyło, przygotowałem nieco skróconą wersję, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem. Nie zdążyłem go poznać, ale sercem jestem z nim.
Odpowiedz
mój Boże... nawet ja pomimo odstawienia ED, wiem ile osiągnął w grze. Pamiętam też że naprawiał sprzęt audio ? Niestety nawet nie pogadaliśmy na discordzie ale..

Rozumiem że miał jakieś problemy, a wiecie coś więcej? albo czy możecie o tym napisać ?
Odpowiedz
Ciężko coś napisać ☹️bo większość już napisaliście...cholera dlaczego tak musi być, że naprawdę fajni ludzie odchodzą w taki sposób...poryczałem się i jest mi naprawdę smutno i ciężko się z tym pogodzić...liczyłem, że go znajdą...ciężko, naprawdę ciężko...mimo, że znałem go tylko z DC to te kilka lat były z nim jak wieki znajomości...fajnie zawsze opowiadał, doradzał i to jego zamiłowanie do PRL i sprzętu...miałem mu w lipcu zrobić niespodziankę i dać kilka klasyków...plus to co bliskie dla mnie to fotografia, która też uprawiał i to analogowo...miał swego czasu kilka wernisaży nawet...długo by pisać o jego pasjach i zamiłowaniach...why Dziadek why ?
Odpowiedz
Krótkofalowiec, elektronik, amigowiec...

Ostatni raz z nim rozmawiałem w październiku 2022 roku, może też i trochę później, podczas Urodzin TWH. Szkoda, że nie udało mi się z nim spotkać twarzą w twarz w Poznaniu, jak tam byłem. I teraz już nigdy nie będzie szansy na to.

Przyznam się bez bicia, że też nie raz myślałem by odejść z tego świata, szczerze powiedziawszy, ale widząc że Śmierć wzięła go na "tamtą stronę", pomimo najlepszej reakcji i działań chłopaków... Aż mnie dosłownie zmroziło.

CMDR Dziadostwo... Po raz ostatni: Bez odbioru.

Do zobaczenia po tamtej stronie. o7

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz
Dziadostwo
rozpoczął(-ęła) rozmowę, która trwała 38 minut.

To była nasza ostatnia 40 minutowa rozmowa na DC z 3 tygodnie temu, teraz czuje że to za mało...

Podróżuj w spokoju między gwiazdami
[Obrazek: 15654.jpg]
Odpowiedz