[WYDARZENIE] Nowy Start
Jak obiecałem, zapraszam wszystkich na serię rozgrzewkowych eventów w 3.18. Weekend sobie darujemy, bo zainteresowanie jest takie, że serwerowe chomiki są wymieniane co kilkanaście sekund i zaczynamy od poniedziałku! Wszystkich serdecznie zapraszam! Wszystkie eventy zaczynamy przez "party launch": Czekam w menu od 19:00 maksymalnie przez tzw. "studencki kwadrans", tworzymy w tym czasie party i startuję party launch. Spóźnialscy będą musieli się samodzielnie dobijać później na serwer.

UWAGA! W związku z potężnym obciążeniem serwerów na start 3.18 i związanymi z tym sporymi problemami z logowaniem i działaniem samej gry przenosimy eventy na kolejny tydzień i zaczynamy w poniedziałek, 20 marca!

UWAGA2! Zgodnie z wynikiem ankiety na discord ponwonie przekładamy. 3.18 nadal dla części z nas jest niegrywalne, a chcę by jak najwięcej osób wzięło udział w eventach.

27.03.23, poniedziałek, 19:00 CET Operacja "Minotaur"
[Obrazek: Screen-Shot-2023-02-16-21-31-12-498.jpg]

Zaczynamy od Salvage. Nie ma punktu zbiórki. Wystawiam reclaimera, lecę do Aaron Halo i tam czekam na pozostałych (skoki na mój marker). Uwaga: clue całej operacji Wink Żeby przyłączyć się do załogi należy "złożyć w ofierze" swój statek - czyli pozwolić go oskrobać z poszycia. Po zebraniu wszystkich chętnych (możecie oczywiście przylatywać swoimi salvage'owymi statkami, które nie podlegają ofierze, chyba, że właściciel będzie chciał Wink) lecimy szukać już normalnych wraków. Minimalna załoga reclaimera, żeby się nikt nie nudził to 3 osoby. Na koniec urobek dzielimy po równo na wszystkich, którzy brali udział w evencie.

28.03.23, wtorek, 19:00 CET Operacja "Młot"
[Obrazek: Screen-Shot-2021-08-30-20-18-31-4-ED.jpg]

Bawimy się w bounty hunting i pomagamy sobie wzajemnie w odblokowywaniu licencji. Nie ma jednego miejsca zbiórki. Pierwszym krokiem będzie odblokowanie podstawowych licencji osobom, które ich jeszcze nie będą mieć. Jako, że takie licencje mogą się trafić po drugiej stronie systemu, to właśnie nie ma miejsca zbiórki, tylko cel licencji odstrzeli ten, kto będzie miał akurat najbliżej. Potem zbieramy się w jednym miejscu i wbijamy kolejne poziomy.
Statki dobierzemy w zależności od ilości chętnych i naszego "rozrzucenia" po Stanton.

29.03.23, środa, 19:00 CET Operacja "Skarbnik"
[Obrazek: Screen-Shot-2021-11-27-22-52-37-6-EA.jpg]
Górnictwo. UWAGA: Zbiórka na ARC L1, stamtąd statkami górniczymi lecimy do Aaron Halo i potem już jak bogowie RNG pozwolą, będziemy kopać quantinium i latać pomiędzy pierścieniem Aaron i ARC L1. Załogi podzielimy wg ilości osób i dostępnych statków górniczych. Po sprzedaży urobku z rafinerii kasa dzielona wg załóg.

30.03.23, czwartek, 19:00 CET Operacja "Grom"
[Obrazek: Star-Citizen-21-01-2020-21-11-35.png]
Bunkry! Zaczniemy od oblokowywania licencji we wszystkich jurysdykcjach dla osób, które jeszcze tego nie zrobiły, potem lecimy do tej jurysdykcji, w której ktoś z ekipy będzie miał już odblokowane wyższe licencje i trzaskamy kolejne bunkry Smile Do dyspozycji będzie carrack z med bayem, więc w razie W, będzie można się odrodzić na miejscu. Wprawdzie pechowiec odrodzi się wyłącznie w slipkach, ale zakładam, że koledzy wytachają jego sprzęt z bunkra, będzie też już pewnie do dyspozycji spory wybór zlootowanych pancerzy i broni Wink

31.03.23, piątek, 19:00 CET Afterparty
Spotykamy się w Orison. Idziemy na drinka do baru, a potem na gokarty Smile

01.04.23, sobota, 19:00 CET Konwój
Do tego momentu powinny być już przerobione rudy, które oddaliśmy do rafinerii w czwartek, proponuję więc zorganizować konwój, aby bezpiecznie przewieźć je do Area18 i sprzedać (pamiętajcie, że 3.18 nie bez przyczyny nazywany jest "pirackim" patchem Wink)

Jeszcze raz wszystkich serdecznie zapraszam Smile

Na koniec przypominam o wyścigach, o których info znajdziecie w tym dziale i do których zapisy są otwarte. Data jeszcze nie ustalona, ale myślę, że zaczniemy w maju, żeby dać czas wszystkim chętnym na zarobienie na odpowiedni statek. Nagroda dla zwycięzcy sezonu to Origin 325a jako gift do hangaru, więc myślę, że warto spróbować Smile
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
12 jest dzisiaj, to jednak dzisiaj gramy?
Odpowiedz
(12.03.2023, 09:58 UTC)MAGNUM354 napisał(a): 12 jest dzisiaj, to jednak dzisiaj gramy?

Nie Smile pomyłka. Nie ma to jednak dużego znaczenia bo i tak przesuwamy Wink
Odpowiedz
tak, tak , już się doczytałem Smile
Odpowiedz
Nic tylko trzymać kciuki o ustabilizowanie sytuacji do następnego poniedziałku.
Odpowiedz
I znów przekładamy Sad Dla części osób 3.18 nadal jest niegrywalne, a chcę by na tych eventach bawiło się jak najwięcej nas.
Odpowiedz