25.01.2023, 23:30 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.01.2023, 23:52 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
Po kilkunastu próbach, metodą prób i błędów wreszcie udało mi się tego dokonać!
Użyłem to tego statku, który sam zaprojektowałem - również metodą prób i błędów
Jest to maszyna, która świetnie spełni swoje zadanie.
BUILD NA ORCĘ: https://s.orbis.zone/lpw3
Jak to zrobić?
Statek, który zaprojektowałem na tę okazję, łatwo wytrzyma to wszystko. W pierwszej udanej próbie (która nie była najładniejsza
), straciłem tylko 30% kadłuba, więc było jeszcze sporo miejsce na błędy 
Powodzenia!
Użyłem to tego statku, który sam zaprojektowałem - również metodą prób i błędów

BUILD NA ORCĘ: https://s.orbis.zone/lpw3
Jak to zrobić?
- Przejdź do dowolnego systemu ze stanem Thargoid Alert (filtr stanu systemu na mapie wokół maelstromów).
- Szukaj NHSS Threat 4.
- Po dropnięcu będzie tam Thargoid Probe albo nic. Po krótkim czasie pojawi się Orthrus.
- Jeśli w instancji jest Probe, Orthrus ją zabierze i spróbuje wyskoczyć. Jeśli nic tam nie ma, zostawi Thargoid Sensor.
- W każdym razie, po usłyszeniu komunikatu o anomalii, włącz Silent Running. Moja Orca spokojnie wytrzyma w SR przez cały czas akcji, ale będziesz musiał zrzucić kilka Heat Sinków.
- Bądź czujny i natychmiast umieść statek ZA interceptorem, wypuszczając przy tym na niego wszystkie Research Limpety. Uważaj na wyziew kaustyczny, który pozostawia!
- Trzymaj się za nim, aż cię zauważy (to raczej gwarantowane) i kiedy to zrobi, podleć przed niego, tak aby było trudniej mu wyskoczyć (blokuj go). Potrzebujesz wystarczająco dużo czasu, aby twoje limpety wyrwały próbki tkanki biomechanicznej.
- UWAŻAJ NA IMPULS! Użyj neutralizatora, aby mu zapobiec! W przeciwnym razie nie uda ci się. Również uważaj na uszkodzenie kaustyczne.
- Kiedy limpety skończą pracę, zignoruj interceptora i czekaj, aż dostarczą próbki. Nie wszystkie limpety mogą taką próbkę dostarczyć. Prawdopodobnie będziesz już w tym czasie atakowany przez wsparcie, które wezwał, jak również będziesz miał uszkodzenie kaustyczne, które będą wyżerać twój hull. Użyj limpetów Decontamination i naprawczych, a następnie ucieknij z łupem.
Statek, który zaprojektowałem na tę okazję, łatwo wytrzyma to wszystko. W pierwszej udanej próbie (która nie była najładniejsza

Powodzenia!
:: HETMAŃSKA EMERYTURA - NIE ZARZĄDZAM JUŻ GRUPĄ, ALE WCIĄŻ TU JESTEM 
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko.

:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko.