22.09.2023, 19:38 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.09.2023, 19:40 UTC przez Jimmy Crooker.)
Ja tylko dodam taki hint: poleciałem sobie lotniskowcem do Colonii i z powrotem. Przy okazji bawiłem się w exobiologię (puszczałem lotniskowiec na 500 lat światła, a sam leciałem za nim statkiem do eksploracji skokami po 70 lat świetlnych). Potwierdzam, że najlepszy statek to DBX. Potwierdzam, że najlepsza metoda poszukiwania roślinek to lot koszący, z użyciem głównych silników i thrusta w górę na raz. W efekcie leci się poziomo nad powierzchnią z nosem w dół. Wszystko widać.
Efekty mojej wyprawy są takie:
- mam elitę w exobiologii (startowałem od zera)
- zarobiłem coś z 10 milardów kredytów
- najbardziej "zaludniony" planetami system, jaki odkryłem to 60 planet i księzyców wokół jednej gwiazdy
- najwięcej gatunków roślinek na jednej planecie to 8 sztuk
Dodatkowe spostrzeżenie: w okolicach około 1000 lat świetlnych od kolonii na planetach spotyka się sporo thargoid probes. Oni chyba szukają Colonii.
No i dzięki za poradnik. Bardzo użyteczny.
Efekty mojej wyprawy są takie:
- mam elitę w exobiologii (startowałem od zera)
- zarobiłem coś z 10 milardów kredytów
- najbardziej "zaludniony" planetami system, jaki odkryłem to 60 planet i księzyców wokół jednej gwiazdy
- najwięcej gatunków roślinek na jednej planecie to 8 sztuk
Dodatkowe spostrzeżenie: w okolicach około 1000 lat świetlnych od kolonii na planetach spotyka się sporo thargoid probes. Oni chyba szukają Colonii.
No i dzięki za poradnik. Bardzo użyteczny.