Liczba postów: 10
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Platforma:
CMDR: CMDR Sharevok
[quote pid='140642' dateline='1670517034']
platyna - ok. 250 k CR za tonę - ustaw sobie collectory tak, żeby nie łapały śmieci. Gdzie mniej więcej kopiesz?
[/quote]
Siedzę teraz w GCRV 1568 i mam zamiar sprzedawać w KI. Obczailem już jak robić selekcję śmieci, na razie najbardziej cierpie na brak czasu irl żeby porządnie usiąść i polatać i wszystko robie z doskoku
taki przykladowy tip:
Alexandrite - sprzedajesz po 228 k cr w Kehperagwe, w tym systemie, co jesteś, baza naziemna skupuje po 188 k cr, czyli za jeden skok/dwa masz 100 k CR na tonie różnicy - narzędzia zewnętrzne to podstawa w ED.
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Platforma:
CMDR: CMDR Sharevok
Udało się myślę ogarnąć podstawowe, a zarazem najważniejsze aspekty górnictwa.
Na ostatnim kursie udało mi się wypchać ładownie na full i sprzedać z zyskiem ponad 22 milionów. Miałem początkowo faila bo wskoczyłem co prawda w hotspota platyny ale w zwykłym metal ringu, a nie metal rich.
Zeskanowałem kilka skałek, ale ze względu na biedę to przeskoczyłem na hotspot platyny na metal rich, a tam już skałki 33%, 40% i 50%. Kilka było biednych, ale ładownie udało się zapchać. (jest jakaś opcja na skanowanie skałek żeby nie marnować tyle limpetów ,czy niestety tego się nie przeskoczy i trzeba każdą skanować ?)
Zakupiłem sobie DSS i na podstawie jego odczytów wskakuje w pierścień.
Jedna rzecz mnie zastanawia bo pojawiło mi się to tylko raz wczoraj i za bardzo nawet nie wiem w jaki sposób to "odpaliłem". Mianowicie po zeskanowaniu asteroidy pojawiły mi się bezpośrednio na niej punkty jakby koncentracji surowców które mogłem zaznaczyć jako target, ale nic konkretnego nie dawało celowanie w nie laserami.
Jak napisałem zdarzyło mi się to tylko raz, a później już jak wydobywałem to nie pojawiało mi się to.
Tak więc skoro już wiem mniej więcej jak, wiem mniej więcej gdzie i rozpoczyna się żmudny, aczkolwiek przyjemny grind kredytów zwracam się do was z zapytaniem, czy posiadacie jakiś przyjemny build na Pythona z opcją strzelania do piratów którzy czyhają na skarby mojej ładowni ?
O7 !
Liczba postów: 245
Liczba wątków: 6
Reputacja:
48
Platforma:
CMDR: MistyPL
Do tych powierzchniowych potrzebujesz ablastrion laser czy jakos tak. Po prostu odstrzeliwujesz to to od skalyi zbierasz limpetem.