(06.09.2017, 18:35 UTC)Highlander_109ps napisał(a): Ja byłem w centrum, ale przy powrocie to ju miałem dosyć.
Jak tu zdjęcie dołączyć z telefonu?
Nie da się bezpośrednio na forum, bo by nam zjadło transfer i miejsce na dysku w tydzień. Polecam Imgur lub Flickr - tam wstawić i dać linka (bezpośredni link do obrazka w tagach [ img ] [ /img ] bez spacji - lub kliknąć na ikonkę obrazka w menu edycji posta).
No właśnie, jak to nazwać - dwie wyprawy do Colonii - czy to była eksploracja, czy harówa?
06.09.2017, 21:18 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.09.2017, 21:20 UTC przez SEBA312.)
Gdy wypełniałem ankietę, było to ok 25kLY. Po wielkim zwiedzaniu galaktyki będzie to ponad
6564734 ly. System nazywa się System Oevasy SG-Y d0
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
Liczba postów: 155
Liczba wątków: 2
Reputacja:
17
Platforma:
CMDR: Alexy78
Już dawno temu, ale po ostatnim wpisie - czterotygodniowa wycieczka do Colonii i na Sobieskiego oczywiście - akurat trafiłem tam na CG, w którym wziąłem udział - a potem Sag A*
także zaliczyłem. Wracając odwiedziłem obszar czarnych dziur i neutronówek polecany przez Obsidiana. Ostatnie 5 tys Ly to już był sprint z tęsknoty do bańki. Całość wyśmienitym DBX'em, którego mogę szczerze polecić. Jak wprowadzą 2.4 i łatwiejsze planowanie tras do 20k Ly, to jeszcze jedną wyprawęplanuję, choć nie wiem gdzie - raczej jednak nie do Beagle Point'a, zobaczę.
Liczba postów: 33
Liczba wątków: 0
Reputacja:
4
Platforma:
CMDR: Highlander_109ps
Ja następnym razem odwiedzę Kopernika
Liczba postów: 40
Reputacja:
3
CMDR: Roberto75743
Witam Wszystkich
Jak wygląda sprawa z zapisem stanu gry zwłaszcza w czasie dłuższej wycieczki?
Czy mogę zapisać stan gry kiedykolwiek będąc w jakimś systemie, przy zerowej prędkości?
Pozdrawiam
(12.09.2017, 19:34 UTC)Roberto75743 napisał(a): Witam Wszystkich
Jak wygląda sprawa z zapisem stanu gry zwłaszcza w czasie dłuższej wycieczki?
Czy mogę zapisać stan gry kiedykolwiek będąc w jakimś systemie, przy zerowej prędkości?
Pozdrawiam
Tu nie ma stanu gry jako takiego. Są po prostu serwery, które żyją swoim życiem - w sensie życie w świecie Elite toczy się swoim torem, a przy wyjściu z gry, zapisuje ona Twoją pozycję w galaktyce i przy zalogowaniu po prostu wchodzisz do gry w tym miejscu. Zawsze jest też jakiś punkt odniesienia, tzn. jeśli wyjdziesz z gry będąc na orbicie jakiejś planety, to ona oczywiście przemieszcza się w kosmosie wokół swojej gwiazdy - a Ty razem z nią, mimo tego, że jesteś wylogowany. Nie trzeba hamować statku do zera, możesz wyjść z gry w dowolnym momencie.
W przypadku zagrożenia pojawia się dodatkowo 15-sekundowy timer i dopiero po tym czasie gra Cię wylogowuje.
Liczba postów: 1,041
Liczba wątków: 22
Reputacja:
90
Platforma:
CMDR: Maciej1982
.png) .png) .png) .png) .png) .png)
Aktualnie jestem 15k LY od bańki. W drodze do Sag A+. Trochę to trwa jak się skanuje co ciekawsze systemy.
Jestem pewien, że wszechświat jest pełen inteligentnego życia. Jest tylko zbyt inteligentne, żeby się tutaj zjawić.
Arthur C. Clarke
Liczba postów: 20
Reputacja:
14
Platforma:
CMDR: SKYWALKER_PL
.png) .png)
Witam. Widzę, że wątek jest martwy od kilku lat, ale co tam. Inspiracją do rozpoczęcia zabawy w odkrywanie nowych światów była lektura "Wyprawy na koniec świata - czyli jak nie planować eksploracji" autorstwa Komandora Arnula. Moją pierwszą wyprawą poza bańkę była wycieczka do Wiedźmiej Głowy i potem do Pętli Bernarda podczas której nabyłem wprawy do tego by przeżyć w przestrzeni. Póki co moje najdalsze wypady, to wizyty w mgławicy Eta Carina ok 9.000Ly i w mgławicy Orła 7.000Ly. W tej drugiej miałem nadzieję na dostrzeżenie ''filarów stworzenia'', ale zbyt dużo oczekiwałem  . Wiem, że powyższe nie jest niczym szczególnym, ale na pewno mam większe eskapady w planach. Przyjdzie czas na wizytę w Kolonii i Sagitariusie A*. Podczas eksploracji lubię sobie robić screenshoty na pamiątkę.
Przy okazji chciałbym się dowiedzieć i podpytać bardziej doświadczonych pilotów o to, czy jest jakiś sposób wyszukanie na mapie galaktyki gwiazdy znajdującej się najwyżej nad poziomem płaszczyzny galaktyki? Wymyśliłem sobie taki cel jakiś czas temu i tylko mam kłopot, żeby zaznaczyć cel na mapie...
Moim statkiem do eksploracji jest Krait Phantom.Ma całkiem niezły skok, bo ponad 60Ly.
Liczba postów: 74
Liczba wątków: 6
Reputacja:
2
Platforma:
CMDR: Thyrfing krk
(27.04.2023, 14:55 UTC)SKYWALKER_PL napisał(a): Witam. Widzę, że wątek jest martwy od kilku lat, ale co tam. Inspiracją do rozpoczęcia zabawy w odkrywanie nowych światów była lektura "Wyprawy na koniec świata - czyli jak nie planować eksploracji" autorstwa Komandora Arnula. Moją pierwszą wyprawą poza bańkę była wycieczka do Wiedźmiej Głowy i potem do Pętli Bernarda podczas której nabyłem wprawy do tego by przeżyć w przestrzeni. Póki co moje najdalsze wypady, to wizyty w mgławicy Eta Carina ok 9.000Ly i w mgławicy Orła 7.000Ly. W tej drugiej miałem nadzieję na dostrzeżenie ''filarów stworzenia'', ale zbyt dużo oczekiwałem . Wiem, że powyższe nie jest niczym szczególnym, ale na pewno mam większe eskapady w planach. Przyjdzie czas na wizytę w Kolonii i Sagitariusie A*. Podczas eksploracji lubię sobie robić screenshoty na pamiątkę.
Przy okazji chciałbym się dowiedzieć i podpytać bardziej doświadczonych pilotów o to, czy jest jakiś sposób wyszukanie na mapie galaktyki gwiazdy znajdującej się najwyżej nad poziomem płaszczyzny galaktyki? Wymyśliłem sobie taki cel jakiś czas temu i tylko mam kłopot, żeby zaznaczyć cel na mapie...
Moim statkiem do eksploracji jest Krait Phantom.Ma całkiem niezły skok, bo ponad 60Ly.
Przyjacielu, z tego co się orientuję to nie ma, trzeba ręcznie przewijać i obracać, a Krait i 60 Ly to nic niezwykłego, natomiast są planety gdzie o wiele łatwiej wyglądać mniejszym statkiem dlatego ASP y są tak popularne a zasięg mogą mieć a i ponad 75 Ly
|