Pod filmikiem https://www.youtube.com/watch?v=iWZH74hzeLM są bulidy. Między innymi na Cobrę 3. Niestety brakuje mocy Może ktoś podać jakiś aktualny bulid do Inzynierowania, czyli skanowania statków , chmur itd. Ja naprawdę jestem z tego tematy ciemny. Próbowałem i nie bawi mnie to przekładanie, liczenie, sprawdzanie.
Może faktycznie zbyt chaotycznie napisałem a byłem trzeźwy. Mathias Shallowgrave W poradniku totalnym zaproponował zamiast grindowania materiałów dla inżynierów taki sposób grania, żeby się nie nudziło. Zaproponował też pod filmem bulidy różnych statków w tym Cobry MK III. W zaproponowanym bulidzie nie ma działek, a w filmiku proponuje walkę z piratami. Poza tym nie nie umiałem sobie poradzić z poskładaniem tej Cobry go kupy. Ale z tym już spoko. Poskładałem ale bez działek. Mam inny problem Nie wiem jak się skanuje to statki, FSD Wake i inne. Gdzieś to trzeba ustawić? Na filmiku widziałem że to się samo skanuje. Oczywiście: Lewy panel-> COntakts-> zaznaczam i cel jest w <cel>. Jednocześnie mi pisze Need Scan. Jak się skanuje takie rzeczy?
Statku i boje sa automatiycznir skanowane jak je zaznaczysz. Do tego sluzy moduł sensory w sekcji core interial.
Musisz tylko mieć cel przed sobą .
Wake skaner śłuży do skanowania śladów pozostawionych przez statki ktore weszly w podprzestrzeń. Tazw. Highwakesignal. Przeskanowanie takiego highwaka poda ci cel do ktorgo skoczyl dany statek. A przy okazji czesto przy kanowaniu wpadaja jakies ecoded.
28.01.2024, 14:59 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.01.2024, 15:01 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
Na moim kanale YouTube pojawił się kolejny odcinek Poradnika Totalnego do Elite Dangerous. Jest to kontynuacja mini-serii o misjach - tym razem skupiająca się na misjach bojowych i transportowych.
Przyznam się Mathias Shallowgrave, że zmotywowałeś mnie do powrotu do ED. Zacząłem przeglądać Twoje filmy, te co już kiedyś wrzuciłeś na YT i te trochę nowsze. Teraz chłonę wszystko po kolei co nagrałeś a od kilku dni staram się ogarnąć od nowa mechanikę gry Przyznam się, że łatwo nie jest ale dzięki Twoim filmom jakoś powoli zaczyna być lepiej.
Czekam na kolejne części poradnika.