Przedstaw się
Witam

Jestem Mikolaj, rocznik '79
CMDR Donatello Jr. oraz CMDR Niko Robin.

Miło mi was poznać.
Odpowiedz
Czołem Waćpaniom i Waszmościom

Jestem Michał rocznik 76. Myślałem, że będe tutaj najstarszy... co za zdziwienie...że są gracze z rocznika 50+
Zagrywałem się w Elite na C64. I cóż, w końcu mam możliwość pogrania w Open. Wcześniej głównie Solo, ponieważ przez całe lata miałem bardzo słabe i nie stabilne łącze internetowe co często kończyło się wyrzuceniem mnie z serwera.
Do zobaczenia w grze.

CMDR Gajos Borsuk
Odpowiedz
Witam
Z tej strony Marek, rocznik `74, CMR Orzeł - ksywkę nadali kiedyś kumple ze względu na profil nosa Biggrin
W pracy mam etat "latający", w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale znajduję też czas żeby polatać w kosmosie Smile

Pozdrawiam wszystkich Husarzy i liczę na miło spędzony czas z Wami w ED
Odpowiedz
Witam o7

Tomek, rocznik 87, Kraków

Pierwsze kroki w Elite stawiałem na PS4 w okolicach premiery gry na tej platformie. Później była przerwa, SC i jakieś 3 lata temu powrót do Elite ale już na PC. Ciągle się tej gry uczę i czuje że dużo jeszcze przede mną. Wstępując tutaj liczę że moje dalsze poznawanie gry nabierze tempa a fun z gry będzie jeszcze większy. 

Latałem początkowo (konsola) na padzie i HOTAS 4, obecnie na PC Logitech x52 pro + IRTrack. Wciąż uczę się i szukam perfekcji w lataniu. Może kiedyś ogarnę 100% FF OFF.

Ogólnie jestem fanem różnych symulatorów, survivali oraz strzelanek (głównie BF, Arma, Arena Breakout, Tarkov, Gray Zone itp.)   
Od kilku lat streamuje na YT i Twitch. 

Zainteresowanie: Motoryzacja, Technologie, Gaming, Kosmos, Muzyka, Film

Dzięki za przyjęcie i widzimy się w przestrzeni o7
Odpowiedz
Witam,
tutaj Piotr, rocznik 77, Lubliniec
Pierwszy kontakt z Elite miałem w szkole podstawowej około roku 1995-1997. Grałem na Commodore 64 na kasety magnetofonowe na 14" czarno-białym telewizorku.
Jakiś czas temu "odkryłem" ją na nowo i powoli wkręcam się. Odkurzyłem Thrustmastera T 16000M FCS i ponownie próbuje swoich sił.
Prywatnie, tata 4 dzieci, emeryt od 3 lat, całe życie związany z wojskiem.
Odpowiedz
Wink 
Dzień dobry

Rocznik '76, nie ukrywam się za nikiem. Zakładając konto miałem nadzieję, że kiedyś jako ludzkość opanujemy napęd Alcubierre'a i będziemy mieli prawo do zajętych w Elite planet  Tongue 

Jestem z Wrocławia, tutaj mieszkam i pracuję.

Mimo piątki z przodu ominęły mnie wcześniejsze odsłony Elite; troszeczkę pogrywałem w Oolite. Od dziecka pasjonat astronomii i wszystkiego co związane z szeroko rozumianym kosmosem. Od kilku dekad również zbyt głęboko pochłonięty spiskowymi teoriami - to chyba nieunikniona konsekwencja zgłębiania natury wszechświata i rzeczywistości.

Gram na Linuksie (obecnie Gentoo, wcześniej głównie Arch, ale również inne dystrybucje), co wiąże się z rozmaitymi większymi lub mniejszymi problemami. Chętnie wymienię się doświadczeniami w tym zakresie.

W Elite pociąga mnie przede wszystkim eksploracja i ogrom przestrzeni do odkrycia.

Do zobaczenia w przestrzeni ED!

Pozdrawiam,
Wojciech Grodzki
Odpowiedz
Dzień dobry,

Marcin, Łódź, rocznik 84. Na co dzień inżynier i naukowiec. Po godzinach najlepiej ciężka praca na działce i przy majsterkowaniu, nocą oglądanie nieba, amator - pasjonat astronomii. Wielbiciel gier retro, wracając do czasów dzieciństwa i początków zabaw z komputerami, ale też i nowych i świeżego spojrzenia na świat. W ED setki godzin spędzone samotnie, przede wszystkim na eksploracji. Zapraszam z okolic bliższych i dalszych, może do wspólnych zadań, ale też do wymiany doświadczeń z ED.

o7
Odpowiedz