The Winged Hussars - Forum
Wycieczka trasa 5000ly - odblokowanie inżynierów - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Wycieczka trasa 5000ly - odblokowanie inżynierów (/showthread.php?tid=6302)

Strony: 1 2

Wycieczka trasa 5000ly - odblokowanie inżynierów - egon us - 27.01.2021

Witam - może ktoś będzie chciał skorzystać. Po ostatnim weekendzie pojawił się plan aby w niedzielę 31 stycznia odblokować inżynierów - odległość 5000 ly. Wylot w niedzielę rano - z systemu Tau-3 eridani. Planowana podróż na odległość 5300-5800 ly. W planie 11-12 skoków FC. Wylot w niedzielę o godz. 8. Dotarcie do miejsca docelowego zajmie ok. 4-5h - wiec ok. 13 naszego czasu bedziemy na miejscu. Na eksplorację sąsiednich systemów palnuję przeznaczyć kilka godzin. Ok. godz. 17 seria powrotnych skoków. Powrót ok. godz. 22 lub jak coś nie zadziała to w poniedziałek rano. Jeżeli ktoś ma fajny kierunek to sugestie mile widziane. Może uda się znaleźć i zmapować nowe systemy. FC ma kartografa [Obrazek: 2e41bfdeba797283ee9da9bb439c3ece.svg] i większość usług.

RE: Wycieczka trasa 5000ly - odblokowanie inżynierów - MAGNUM354 - 27.01.2021

pewności nie mam ale te 5000 LY to ty masz zrobić sam, własnym statkiem a nie autobuserm

RE: Wycieczka trasa 5000ly - odblokowanie inżynierów - egon us - 31.01.2021

(27.01.2021, 15:48 UTC)MAGNUM354 napisał(a): pewności nie mam ale te 5000 LY to ty masz zrobić sam, własnym statkiem a nie autobuserm

SPRAWDZONE w dniu dzisiejszym. Metoda działa. Tylko warunek - musisz skoczyć po dotarciu na pokładzie FC do innego układu własnym statkiem wówczas zalicza odległość 5000ly !

RE: Wycieczka trasa 5000ly - odblokowanie inżynierów - MAGNUM354 - 31.01.2021

rany.. co za wiocha.. dosłownie czuję się zmiętolony, zjedzony, wypluty i spuszczony w k. przez Frontiera. Ta gra już niczego nie wymaga od graczy, chyba tylko tego żeby ją włączali..
Zaczynam się poważnie zastanawiać do czego ma służyć Odyseja...

Oj dobrze że dostałem zaproszenie do ponownego wspólnego grania w Armę. Bedzie jakiś plan awaryjny na wszelki wypadek.

RE: Wycieczka trasa 5000ly - odblokowanie inżynierów - egon us - 31.01.2021

(31.01.2021, 15:22 UTC)MAGNUM354 napisał(a): rany.. co za wiocha.. dosłownie czuję się zmiętolony, zjedzony, wypluty i spuszczony w k.  przez Frontiera.  Ta gra już niczego nie wymaga od graczy, chyba tylko tego żeby ją włączali..

Oj dobrze że dostałem zaproszenie do ponownego wspólnego grania w Armę. Bedzie jakiś plan awaryjny na wszelki wypadek.

Hmm czyli to źle że coś takiego zaproponowałem? Przy okazji kilka osób ma pierwsze odkrycia ... i może wciągną się w eksplorację ...

RE: Wycieczka trasa 5000ly - odblokowanie inżynierów - MAGNUM354 - 31.01.2021

dokładnie, kiedyś to trzeba się było postarać żeby coś uzyskać w tej grze Smile

twoja inicjatywa to oczywiście nic złego, zmartwiło mnie to że po prostu taki sposób eksploracji zadziałał Sad

RE: Wycieczka trasa 5000ly - odblokowanie inżynierów - Hellrider - 03.02.2021

(31.01.2021, 17:36 UTC)egon us napisał(a):
(31.01.2021, 15:22 UTC)MAGNUM354 napisał(a): rany.. co za wiocha.. dosłownie czuję się zmiętolony, zjedzony, wypluty i spuszczony w k.  przez Frontiera.  Ta gra już niczego nie wymaga od graczy, chyba tylko tego żeby ją włączali..

Hmm czyli to źle że coś takiego zaproponowałem? Przy okazji kilka osób ma pierwsze odkrycia ... i może wciągną się w eksplorację ...

Nie no, kolega ewidentnie pije do tego, co robi frontier, a nie do twojej propozycji, też mi się nie podoba to, co robi wujek frotier, absolutnie wszystko jest uproszczone do poziomu "pofarm max 1 dzień daną rzecz a będziesz miał komplet", a potem człowiek odpali internety i ci ludzie dalej jęczą, że "elita to grindownik jakich mało, dosłownie praca na pełen etat".
Tak po chwili zastanowienia autentycznie cieszę się, że uczyłem się elity z wiki, codexu i poradnika totalnego, a nie "poradników" sprowadzających się do "leć do jednej z 60 znanych baz, koniecznie do tej i wal relogi pół dnia" Smile

RE: Wycieczka trasa 5000ly - odblokowanie inżynierów - josel666 - 04.02.2021

(31.01.2021, 20:04 UTC)MAGNUM354 napisał(a): dokładnie, kiedyś to trzeba się było postarać żeby coś uzyskać w tej grze Smile

twoja inicjatywa to oczywiście nic złego,  zmartwiło mnie to że po prostu taki sposób eksploracji zadziałał Sad

Trzeba się postarać bo lotniskowiec sam się nie kupiSmile.

RE: Wycieczka trasa 5000ly - odblokowanie inżynierów - LEVKO007 - 05.02.2021

Szkoda że jestem teraz na eksploracji. Wlasnie wracam. Zostalo mi ok 20kly. Z miłą chęcią bym się wybrał tylko dlatego że jeszcze nie brałem udziału w takiej akcji. Myślę że to super sprawa. Polatać razem i pogadać.

RE: Wycieczka trasa 5000ly - odblokowanie inżynierów - Ghost Hunter* - 11.02.2021

Hej. 
Też jestem zdania że jakoś zbyt łatwo i szybko można wszytko ogarnąć w ED.
Gram raptem od grudnia i mam kilka statków łącznie z  Anakondą a kasy mam tez odłożone na Cuttera z modułami A. 
Aktualnie robię rangę Imperium ale nie skorzystałem z poradnika szybkiego wbijania tylko robię ją normalnie, powoli i bez pośpiechu żeby docenić to co osiągnąłem i żeby dłużej cieszyć się grą Smile